SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte 1. Olan Cami Projeleri

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:12:12
İşte 1. Olan Cami Projeleri
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Belediye Binası ile Malatyapark AVM arasında, miting alanı olarak kullanılan alanın bir bölümüne, AVM ortaklarından Mehmet Kavuk tarafından yaptırılacağı belirtilen cami projesini eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yılki Malatya ziyaretinde beğenmemesi nedeniyle düzenlenen proje yarışmasında iki mimarın eseri birinciliği paylaştı.

Malatya'nın açık hava toplantıları için en uygun alanı olan söz konusu yerde 6 dönüm üzerine yapılacak olan caminin mimari projesi için düzenlenen yarışmaya 13 eser katılmış, Ankara'dan Mimar Alper Tolga Perçinel ile Malatya'dan Mimar Yılmaz Saray'ın projeleri birinciliği paylaşmışlar, ikinciliğe Ankara'dan Salim Alp layık görülmüştü. İstanbul'dan Mimar Hasan Sıtkı Gümüşsoy, Malatya'dan Mimar Yunus Emre Fidanel ve Mimar Furkan Karataş ile Malatya'dan Mimar Emrah Tosun ve İç Mimar İsmail Arpacı'nın projeleri mansiyon almışlardı. Yarışmanın birincilerine 15'er bin TL, ikinciye 10 bin TL, mansiyonlara ise 3'er bin TL ödül verileceği açıklanmıştı.

Malatya Mimarlar Odası Şube başkanı Ahmet Şahin, yerinin uygunsuzluğu çok tartışılan ve bu yönde eleştiriler yöneltilen projeyle ilgili “Mimarlar Odası olarak düzenlediğimiz ve MGG’nin de katkı sunduğu yarışmamıza birbirinden değerli 13 eser katıldı. Dereceye giren eserlerin oy birliği ile seçilmesi ise bizleri daha da mutlu etti. Malatya’ya kalıcı bir eser kazandıracağımız ve Malatyalı mimarların önünü açtığımız için mutluluğumuz bir kat daha da arttı.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız