SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Projeleri Alıp Hayata Geçirmemiz Lazım"

0
Güncellendi - 2019-12-09 19:48:37
A- A+ PAYLAŞ

  • TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, 8. çağrı döneminde desteklenecek projelere ilişkin bilgi verdi

Türkiye Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından tarımsal üretimi artırmaya yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla başlatılan IPARD II 8. Çağrı ilanı yayınlandı.  8. Çağrı ilanı kapsamında süt ve et üretimi, arıcılık, kırsal turizm, bitkisel üretime yönelik makine ve ekipman desteğinin yanı sıra bu alandaki ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik projelere destek verilecek.

TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, IPARD II 8. Çağrı döneminin ilan edilmesi nedeniyle yaptığı açıklamada “Malatya için önemsediğimiz konu bu tür işleme tesislerinin daha da çoğalması ve daha da genişlemesi ve yatırım kapasiteleri düşük veya modernizasyona ihtiyaç duyan daha da gelişmeye ihtiyaç duyan bu tür yatırımları daha da iyi hale getirmek, daha da potansiyel hale getirmek için bu dönemde makine ekipman desteklerimiz bizim için önemli” dedi.

TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, çağrı dönemindeki desteklenecek projelere ilişkin şu bilgileri verdi:

“25 Kasım 2019 itibariyle Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli Bey'in yapmış olduğu açıklama ile birlikte IPARDII’nin 8 başvuru çağrısı ilanına çıktık. Bu kapsamda destekleyeceğimiz sadece makine-ekipman desteğimiz olacak IPARDII’nin 2'nin 8 başvuru Çağrı ilanında şu tedbirler adı altında desteğimiz olacak.

Bütün tedbirlerimiz 103 tedbiri adı altında olacak. İşletme sektörleri ile ilgili tedbirlerimizde desteğimiz mevcut olacak. Bunlar süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı et ve et ürünlerinin işlerini pazarlanması, kanatlı et ve et ürünlerinin işlenip pazarlanması su ürünlerinin işlenip pazarlanması ve meyve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımları kapsamaktadır. Bu sektördeki tüm makine ve ekipmanların alımı desteklenmektedir.

Bu dönemde söyle bir farklılığımız oldu. Bu dönemde daha önce desteklenmeyen bazı makine ve ekipmanlar şu anda destek kapsamına alındı. Örneğin en önemlilerinden biri Frigo frigofirik araçlar frigofirik araçlar tamamı ile destek kapsamınızı içerisine girdi. Soğutma cihazları, şoklama cihazları Bunların hepsi destek kapsamınızı içerisine girdi.

Bu projedeki bizim Malatya için önemsediğimiz konu bu tür işleme tesislerinin daha da çoğalması ve daha da genişlemesi ve yatırım kapasiteleri düşük veya modernizasyona ihtiyaç duyan daha da gelişmeye ihtiyaç duyan bu tür yatırımları daha da iyi hale getirmek, daha da potansiyel hale getirmek için bu dönemde makine ekipman desteklerimiz bizim için önemliydi.

Bu dönem iyi projeleri alıp hayata geçirmemiz lazım. Eğer biz bu bölgede hayvancılıktan tutunda tarımın her sektörünü geliştirmek istiyorsak bizim bu işleme sektörlerine faal hale getirmeniz lazım. İyi hale getirmemiz lazım zaten amacımız da budur.

Biz zaten bunun çalışmalarını daha önceden yapmıştık. Şu anda daha da hızlandıracağız. Ama ilk defa ilk defa frigofirik cihazları ve soğutma cihazlarının hepsini desteklemekte. Bu ilk defa olmaktadır. Ve bu desteklerden ihtiyacı olan bütün işletmelerimizin faydalanmasını arzu ediyoruz. İnşallah Malatya’da bu anlamda Malatya’mızı iyi bir şekilde faydalandırıp işletme sektörlerinde önde olmak istiyoruz. Hibe oranımız gerçek kişilerde %40 oranında KDV muafiyetimiz zaten söz konusu. Kooperatifler de bu oran %50 ye çıkıyor. Biz bu dönemde alacağımız projelerde süt toplama merkezleri olsun, bu tür işlemeleri veya farklı işleme sektörlerinde uğraşan kooperatiflerinizin de istifade etmesini çok istiyoruz. Onların da hibe oranları %50 olacaktır.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cahit (5 yıl önce)
    Tabi tabi kesinlikle iyi projelere dün destek verdiğiniz gibi bugün de destek verirsiniz bayım size ne kadar güvensek (!) azdır
    0
    0
    Yanıtla