SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyileşme Şansı Yüzde 98"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:20:14
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doçent Doktor Bülent Ünal, Yeşilyurtlu (Çırmıhtı) bayanlara meme kanseri hakkında sunum yapıp bilgi verdi. 

Malatya Rotary Kulüp ile Yeşilyurt Gazi İlkokulu işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte konuşan Dr. Ünal, bu hastalıkla hayatın herhangi bir sürecinde yüzleşmenin mümkün olduğunu, hastalığın nadiren 20li, bazen 40lı ama daha sıklıkla 50 ve daha üzeri yaşlarda görüldüğünü anlattı. 8 kadından 1’nin bu hastalıkla karşılaşacağını söyleyen Ünal, erken tanı olması halinde, diğer kanser türlerinden farklı olarak iyileşme şansının yüzde 98 olduğunun altını çizdi.  Ünal, kadınların 20 yaşından itibaren kendi kendisini muayene edebileceğini, 40 yaş altında 2 yılda bir, 40 yaş üstünde her yıl sağlık personeli tarafından muayene gerektiğini söyledi. Ünal, 40 yaş üstü her yıl mamografi ile tetkik yaptırmak gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Ünal, meme kanserine yakalanma riskini etkileyen faktörleri sıralarken “ileri yaş, aile öyküsü, genetik faktör, çocuk doğurmama, beş yıldan fazla hormon replasman tedavisi görme, obezite ile alkol ve sigara kullanımına” vurgu yapıp, bu unsurların meme kanserine yakalanma riskini arttırdığını belirtti. 

Gazi İlkokulu Müdürü Nevin Canpolat, etkinlikte kadınları bilgilendiren Doktor Ünal ile etkinliğe katılan Rotary Kulüp üyelerine teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız