SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Japonya Elçisi Nemrut'a Hayran Kaldı

0
Güncellendi - 2020-08-22 06:43:34
Japonya Elçisi Nemrut'a Hayran Kaldı
A- A+ PAYLAŞ

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Malatya’ya gelen Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Nemrut Dağını ziyaret etti.

Malatya Valisi Aydın Baruş ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman’ın eşlik ettiği Miyajima, Malatya'daki ziyaretlerinin ardından Pütürge-Tepehan üzerinden Nemrut’a hareket etti.

Turizm araştırmacısı ve profesyonel turist rehberi Bülent Korkmaz, Büyükelçiye, günümüzden 2 bin yılı aşkın süre önce yörede hüküm süren Kommagene Kralı I. Antiochos’un mozolesi olarak tasarlanmış, Helen ve Pers din ve kültürünün sentezlendiği devasa heykellerin yer aldığı ve inşa edildiği dönem Hierothesion olarak adlandırılan Nemrut Dağı hakkında bilgiler aktardı. Büyükelçiye, Nemrut’un dünya arkeolojisi ve sanat tarihindeki yeri, Kommagene tarihi ve Antiochos’un dönemin süper güçleri Roma İmparatorluğu ve Partlar arasında sıkışmış küçük ülkesinin bağımsızlığını korumak için gösterdiği siyasi, diplomatik çabalar ve 1881 yılında Alman mühendis Karl Sester’in burayı keşfiyle başlayan kazı çalışmaları hakkında da bilgi verildi.

Nemrut Dağına hayran kaldığını belirten Büyükelçi Akio Miyajima, sorular yönelterek, daha fazla bilgi aldı; bol bol fotoğraf çekti. Türkiye’nin doğusu ve güneydoğusunda birçok ili ziyaret ettiğini belirten Büyükelçi, Türkiye’nin olağanüstü bir tarih ve kültüre sahip olduğunu; Japon gezginlerin de bu tür yerleri görmeyi çok istediğini aktardı.

Nemrut Dağını ziyarete gelmiş Türk vatandaşları, Büyükelçiye ilgi gösterip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    İki il Malatya ve Adıyaman Malatya Adıyaman bağlantısını nemrut üzerinden gerceklestirseler adiyamandan üzerinden nemruta gelenler Malatya ve elaziga gelseler malatyadan nemruta gidenler ordan Adıyaman ve Urfa'ya gecseler herkes kazansa olmazmi olur ama buna bir türlü birileri izin vermezler işte onun için batı illeri kalkinir paylaşımın olmadığı biz doğu illeri ise yerimizde sayarız halbuki bölge illeri el ele vermeli turuzimde sağlıkta ticarette bir bütün olmalıyız Elazığ Adıyaman Urfa Sivas Maraş Diyarbakır Antep Tunceli Bingöl Malatya bu iller Malatya demektir ah bunu bir başarabilsek ne güzel olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir Artan (4 yıl önce)
    Nemrut Dağı 'nın tpe noktası Pütürge İlçemizin Büyüköz Mahallesinin sınırını oluşturuyor.Nemrut Dağı Malatya Adıyaman sınırının orta noktası.İllerin mülki sınırı isteğe göre değişmez.Kaldı ki Malatya da bizim,Adıyaman da bizim.Biz,birlikte Türkiye'yiz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat kaya (4 yıl önce)
    Tepehan nemrut arası maşallah yol kùstebek yuvası vali bey inşallah fark etmiştir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Nemruta hayran kalmış tamam da malatya il sınırları içinde mi nemrut anlamadım
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'dan daha kolay ulaşabildiği için gidenlerin çoğu Malatya'yı tercih ediyor. Memleket milliyetçiliği yapıyorsanız herkes memleketine gidebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet mustafa kınay (4 yıl önce)
    Merhaba nasılsınız arkadaşlar omarım iyisinizdir Şimdi bende bir yorum yapayım....! Öncelikle şimdiye kadar kim memleketini görmeye gitmiş ve ya şöyle anlatayım hangi birimiz kalkışta ben kütüğü özledim görmeye gideceğim ve giderken acaba geliştimi gelişmedi diye hiç merak etmedik ilimizin gelişmesinde hiç çalışma iyileştirme olmamış ve bu yüzden büyük iş adamlarımız yatırımlarımız bu ilimize gelin bir bakışım her ne kadar gidip gürmesekte. orada bir köy var ve o köy bizim köyümüzdür deyip hiç ilgilenmediklerini ve devletten bekler olduk bu böyle olmaz hani başka memleketlere yatırım yapıyoruz kendi memleketimize hiç ama hiç işimize gelmiyor.çok.yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (4 yıl önce)
    Malatya yolu rezil,gitmesi dert.cevresi bakimsiz,kultur mudurlugu koca bina dikmis hizmet yok.Basligi atarken bayildilar abartili olmamis mi.gezdiler falan yazsaydiniz bilenler icin abartili olmazdi en azindan.
    0
    0
    Yanıtla