SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kablo Hırsızlığına 5 Tutuklama

0
Güncellendi - 2018-12-13 03:18:08
Kablo Hırsızlığına 5 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, çalmış oldukları bakır kabloları yakarken suçüstü yakalanan 5 zanlı tutuklandı.

Malatya’da 10 Aralık’ta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yeşilyurt ilçesi Duranlar Mahallesi girişinde dere yatağında ateş yakıldığı görülmesi üzerine alana yaptığı araştırmada, 3 kişiyi çalıntı kabloları yakarken suçüstü yakalamış, alanın yaklaşık 25 metre ilerisinde çalıların arasına saklanmış 2 kişiyi daha gözaltına almıştı.

Jandarma’daki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen 5 zanlı, Akçadağ Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Olayda ele geçirilen iki otomobilde, cumhuriyet savcısının yaptığı inceleme sonucunda bulunan çalıntı malzemeler müştekiye teslim edilirken, olayda kullanılan otomobiller ise Akçadağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şerh konularak yediemin otoparkına teslim edildi.

OLAY..

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri önleyici kolluk devriyesi esnasında Yeşilyurt İlçesi Duranlar Mahallesi girişinde bulunan dere yatağında ateş yakıldığını görmüş, çalıntı kablo yakılabileceği şüphesiyle, araçların tepe lambaları ve farlarını söndürerek, takviye ekiple birlikte ateşin yakıldığı alanda, ateşin başında bulunan ve kablo yakan 3 şüpheliye ‘dur’ ihtarında bulunularak, suçüstü yakalamıştı. Olay yerindeki incelemede, bir ağacın üzerinde asılı iki mont bulan ekipler, çevrede geniş çaplı bir araştırmada, olay yerinden 25 metre uzaklıkta çalılıkların arasında gizlenen 2 şüpheli daha yakalanmıştı.

Jandarma ekipleri, olayda kullanılan 2 otomobille birlikte, 350 kilogram bakır kablo, 2 adet büyük boy projektör, 1 adet su tesisat kaynak makinesi, 1 adet kova içerisinde çeşitli ebatlarda tornavida, kurbağacık, açık ağız anahtar ve orak, 1 adet kürek, 1 adet vantilatör, 1 adet hassas el terazisi ile iki farklı noktada yakılan 200 kilogram bakır kablo ele geçirmişti.

Bülten- Yeni Malatya- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyanin yerlisi (5 yıl önce)
    Sahibine yaramayanlar Malatyaya geliyor kısıtlama gelmeli huzuru bozmaya kimsenin hakkı yok bu memleket bizim
    0
    0
    Yanıtla