SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Kampanya Başladı.. 60 Bin Ton Şeker Üretilecek

0
Güncellendi - 2017-08-29 04:24:02
Kampanya Başladı.. 60 Bin Ton Şeker Üretilecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Şeker Fabrikası'nın 2017-2018 pancar alım ve şeker üretim kampanyası düzenlenen törenle başladı. 520 bin ton pancar ekiminin beklendiği kampanya döneminde rekoltenin tam anlamıyla gerçekleşmesi durumunda 450 bin ton civarında pancar işlenerek 60 bin ton şeker üretilecek.

1956 yılında merhum Başbakan Adnan Menderes tarafından işletmeye açılan, yıllardır hem Malatya’ya hem de bölgeye hizmet eden ve 3 bin 800 ton pancar işleme kapasitesine sahip olan Malatya Şeker Fabrikası'nın 2017-2018 yılı pancar alım ve şeker üretim kampanyasının açılış töreni yapıldı.

Törende bir konuşma yapan fabrika müdürü Suat Altun, Malatya Şeker Fabrikası’nın 1956 yılından beri Malatya ve ülke ekonomisine hizmet verdiğini kaydederek, “Fabrikamız 3 bin 800 ton/gün pancar işleme kapasitesine sahip olup, 2017 yılında 470 bin ton pancar çiftçiden tesellüm edilip 430 bin ton pancar işleyerek yaklaşık 58 bin ton şeker üretmeyi hedeflemektedir” ifadelerini kullandı.

Fabrikanın Malatya, Adıyaman, Elazığ, Sivas, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep illerinde pancar üretimi yaptığını ifade eden Altun, “Fabrikamız TS 22000 standartlarına göre üretim yapmakta olup, üretilen şeker kampanya dönemi içerisinde satışa sunulmaktadır. Malatya ekonomisine yüksek katma değer sağlayan fabrikamız, gerek pancar ekimi gerekse şeker üretimi bakımından son yılların rekor diye tabir edeceğimiz en iyi değerlerini yakalamıştır. Fabrikamızın doğalgaz enerjisi ile çalışması, Mikrobiyoloji Arıtım Tesisi ile çevreye hiçbir olumsuz katkısı olmamaktadır ve çevre dostu ile üretim yapılmaktadır. 2016 yılında uzun bir aradan sonra fabrikamız kara ulaşmıştır ve inşallah bu yıl da düşük maliyet ile karlılık hedefine ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat ise, Malatya Şeker Fabrikası'nın 1956 yılından beri Malatya'da lokomotif olan önemli bir kurum olduğunu ifade ederek, “Ancak son dönemlerde başlayan özelleştirme furyası ile birlikte Tekel ve Sümerbank gibi burası da heba olacaktı. Biz buranın bir şekilde heba olmaması için yıllardır bir mücadele veriyoruz. Malatya Şeker Fabrikası bölgenin en büyük Kamu İktisadi Kurumudur. Oluşturduğu istihdam ve katma değer gerçekten küçümsenmeyecek derecededir. Hatta Malatya'da şöyle bir tabir var: Kayısıdan sonra en büyük girdi Malatya Şeker Fabrikası ve pancardır. Bundan önceki nokta gerçekten çok acıydı. 100 bin ton pancara ve 10 bin ton şekere kadar düşmüştük ve fabrika zarar ediyordu. ‘Ha kapatıldı ha kapatılacak’ deniyordu. Ama biz hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık, bize yüklenen sorumluluğun gereği olarak hiçbir zaman yılmadık ve geldiğimiz noktaya baktığımızda, ben Rabbime şükrediyorum. Şu anda 520 bin ton pancar ektik, tahminen 450 bin ton pancar işlenecek ve 60 bin ton da şeker üretilecek. Zarar eden bir fabrikadan kar eden bir fabrika durumuna geldik. 25 şeker fabrikası içerisinde ilk kampanya yapan ve şekeri piyasaya ilk süren fabrika olduk. Bundan dolayı çok mutluyuz. İnşallah daha da iyi olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar pancar alım ve şeker üretim kampanyasının açılış kurdelesini keserek fabrikaya ilk pancar alımının sembolik olarak açılışını yaptı.

Kampanyanın açılışına, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve fabrika çalışanları katıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • EREN (7 yıl önce)
    HAYIRLI OLSUN
    0
    0
    Yanıtla