SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karagözlülerden Taş Ocağı Protestosu

0
Güncellendi - 2018-12-01 05:17:45
Karagözlülerden Taş Ocağı Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da taş ocağının alanının büyütülmek istenmesine tepki gösteren mahalleli eylem yaptı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Karagöz Mahallesi’nde faaliyet gösteren taş ocağının alanın büyütülmesini istemeyen mahalleliler eylem yaptı. Vatandaşlar 'taş ocağına hayır' sloganları atarak eylem yaptı. Daha sonra köylüler adına açıklama yapan mahalle sakinlerden Mehmet Koca Aslan, “Mahallemize ve çevremize zarar veren taş ocağının kapatılmasını istiyoruz. Bu işletme hayatı bize zehir etti, ciğerlerimiz toz duman doldu, çevrede bulunan tozdan dolayı hayvanlarımızı otlatamaz olduk. Başta üzüm ve kayısı olmak üzere meyvelerimiz sebzelerimiz yenmez oldu, ağaçlarımız kurumaya başladı. Taş ocağından köyümüze gelen tozdan dolayı evlerimizin kapı ve camlarını açamaz olduk. Taş ocağında yapılan patlamalardan dolayı evlerimizin camları kırıldı, duvarları çatladı. Sularımız kuruma noktasına geldi” diye konuştu.

Karagöz Mahallesi Muhtarı Kadir Gür, faaliyet gösteren taş ocağının bir an önce kapatılması gerektiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız diyor ki Malatya Beydağı gibi arkamızda, Cumhurbaşkanım madem öyle Beydağı'na sahip çıkın. Madem Beydağı arkanızda Beydağı'nı ciğerlerine bomba koyup patlatıyorlar, buraya sahip çıkmanızı istiyoruz. Köylümüz mağdur durumda üzüm bağlarımız, kayısılarımızı kurudu, hayvanlarımızı otlatmaz hale geldik, sularımız kurudu buradaki patlamalardan dolayı hayvanlarımız ölüyor” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardın grup olaysız şekilde dağıldı.

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Hasan Mutlu (3 yıl önce)
    Allah'tan korkmayanların insanları ve çevreyi koruması imkansız. Karagöz köyü ve Beydağının güzelliklerini korumalıyız. Bu güzellikler hepimize ait. Yarın veya birgün herkes Allah'a hesap verecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • mevlüt (5 yıl önce)
    evet bende yazayım buraya çet raporunu veren kurum bilmiyor mu malatyanın içme suyu beydağında geldiğini bilmiyorlarmı evet üzümlü köyünden tut cafana ya kadar bu bölgede dinamit patlatmak bence malatya için hainliktir tüm şehrin içme su bu dağlardean geiliyor allahım bazı beyinsizlerin yaptıkları için bizleri helak etme diyor pegamber evet vekillerimiz var beyninbi kiraya vermişler beyin olsa bu iş dur derler demekki bilmiyorlar malatyanın suyu nerde geldiği yazık etmeyin bu insallara evet karagöz köyünde akpy 100de 100 oy veriyor bu vekillere evet oz nur kardeşin için ünüverste kuruyunda bu köy için niye el atmıyon sayın çakır bey darendenın en uöç köyüne sıcsk asvalt götürüyonda buraya niye bakmıyon daha yazayımmı çünkü bunlar size oy verdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (5 yıl önce)
    Bursanın bir ilcesinde bir köyü insanların dinleneceği evler yaparak değerlendirilmiş. Butda neden olmasın merkeze cok yakın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya lı (5 yıl önce)
    Gücünüz yetmez Beydağ ı ocakları na ... uğraş vermeyin boşuna... adamların arkalarında dağ ları var
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    üzüm bağlarımız kurumasın pankartını taşıyan arkadaş her yerde çıkıyor merak ettim.karagöz lüler olarak artık bu işe dur demenin zamanı geldi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı... (5 yıl önce)
    Buradan çeşitli başlıklarda defalarca yazdım, Malatya ile özdeşleşen Beydağında çevre katliamı yapılıyor diye... Mübarek cuma günü Malatyanın gözbebeği beydağının en güzel yerlerinin başında gelen karagöz mevkisini bu hale getiren bunlara göz yuman başta milllettttttt vekilsizleriiii ve dönemin mülki idare anirlerini Yüce Allah (C.C.)' a haval ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya44 (5 yıl önce)
    Sayın valimiz lütfen bu tür olaylara müdahale edin .Avrupa da doğal yaşam için milyonlar harcıyor biz doğamızı katlediyoruz. Sayın vekillerimiz sayın valimiz önlemek ödemekten ucuzdur doğa kirliliğine neden olan bu olaya müdahale edelim.unutmayalim Beydağı etekleri bagkoyler karagöz en önemli temiz hava depomuz ve içme suyu kaynağımız.saygilarimla iyi aksamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Zekeriya Boztepe (5 yıl önce)
    Malatya merkezde oturup nefes alınabilecek tertemiz bir doğası olan köyümüz artık tozdan geçilmiyor buna sebep olanları Allaha havele ediyorum
    0
    0
    Yanıtla