Belediye eski başkanı Münir Erkal döneminde başlanılan ve bugüne kadar bitirilemeyen Karakavak bölgesi imar uygulamaları (şuyulandırma-ortaklandırma) 5. kez askıya çıkarıldı.
Malatya Belediyesi tarafından bölgeyi sağlıklı yapılaşmaya açma amacıyla 1990’lı yılların ortalarında başlatılan, ancak binlerce insanın mağduriyetlerine neden olan Karakavak bölgesi imar uygulamasında son aşamaya gelindi.
1100 dönümlük alanı kapsayan ve 2500 civarında parselin bulunduğu bölgede 10 bin civarında hak sahibi bulunuyor.
Malatya Belediyesi Harita ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre; minimum parselin 1800 m2 olan Karakavak Bölgesi imar uygulaması son düzenlenmiş hali ile 26 Eylül'e kadar gün askıda kalacak.
Malatya Belediyesi Harita şubesinde askıya çıkan ve parsel sahiplerinin incelemesine açık olan olan imar uygulamasının sonucunu hak sahipleri belirleyecek. Uygulamaya itirazların olması halinde, itirazlar ön incelemeye ve incelemeye gerek görülen itirazlar değerlendirmeye alınacak ve itirazlar doğrultusunda yeniden düzenlenerek tekrar askıya çıkarılacak.
UYGULAMANIN GEÇMİŞİ
Karakavak ve bölgesini (Ankara Asfaltı “Güngör Cad.- Alman Hastanesi” ile Horata deresi arası) sağlıklı yapılaşmaya açma amacıyla belediye eski başkanı Münir Erkal döneminde başlatılan imar uygulamalarının tescillenmesinden sonra mahkemeye yapılan itirazlar sonucu iptal edilmişti.
Sağlıklı yapılaşma amacıyla başlatılan, fakat sağlıksız yapılaşmanın temelinin atıldığı 1990’lü yılların ortalarından bugüne kadar bölgede bulunan binlerce hak sahibi mağdur edilirken, uygulamadan arsa spekülatörleri kazançlı çıkmıştı.
Erkal'dan sonra göreve gelen başkan Mehmet Yaşar Çerçi döneminde iptal edilmesi ile başlayan sıkıntılı süreç, Çerçi ve Cemal Akın'ın başkanlık döneminde de devam etti. Çerçi döneminde 1 kez, Akın döneminde ise iki kez, Ahmet Çakır döneminde ise 1 kez askıya çıkan ve vatandaşların tepkileri üzerine süresi dolmadan askıdan indirilen İmar uygulamaları (şuyulandırma- ortaklandırma) 5'inci kez askıda bulunuyor.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.