SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karantina Firarisi Şehrin Ortasında Yakalandı!..

0
Güncellendi - 2020-09-01 10:18:59
Karantina Firarisi Şehrin Ortasında Yakalandı!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da polisin yaptığı denetimlerde Covid-19 testi pozitif çıkan şahıs evden çıkınca polis ekiplerince yakalandı.

İnönü Caddesi üzeri merkez otobüs duraklarında meydana gelen olayda, ekipler tarafından durumundan şüphelenerek durdurulmak istenen Ş.Y. isimli şahıs kaçmaya çalışınca ekipler tarafından yakalandı.

İddiaya göre, şahsın yapılan sorgusunda Covid-19 testinden pozitif kaydı bulunduğu ve evde izolasyon altında olması gerektiği tespit edildi. Bunun üzerine 112 ekipleri ile temasa geçen polis ekipleri Ş.Y.'yi olay yerine gelen sağlık ekiplerine teslim etti.

Sağlık ekipleri tarafından ambulansa alınan Ş.Y. daha sonra Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

PAZAR GÜNÜ 23 CENAZE

Öte yandan, koronavirüs salgınının ölümleri artırdığı Malatya'da, 30 Ağustos Pazar günü, Mezarlıklar Müdürlüğü Gasilhanesi'nde defin hazırlığı yapılan ya da mezarlıkta defnedilen cenaze sayısının 23 olduğu bildirildi.

Vefat edenler şunlar:

Sedat Turak- Yaş:70- Şeyhbayram Mah.Dünya Sk.Yeşilyurt/Malatya

Ahmet Şahin- Yaş:74- B.Mustafa Paşa Mah.Çöloğlu Sk.Battalgazi/Malatya

Mehmet Hanifi Akdaş- Yaş:63- Çilesiz Mah.Hayal Sk.Yeşilyurt/Malatya

Ayşehan Pehlül- Yaş:83- Özalper Mah.Rıfat Bozkuş Sk.Yeşilyurt/Malatya

Ayşe Dinçer- Yaş:87- Fırat Mah.Orhun Sk.Battalgazi/Malatya

Hacı Korkmaz- Yaş:68- Seyran Mah.Evren Sk. Yeşilyurt/Malatya

Cemal Kahraman- Yaş:82- Kırçuval Mah.Neferler Sk. Battalgazi/Malatya

Bekir Topuz- Yaş:80- Aşağı Bağlar Mah.Uğur Sk. Yeşilyurt/Malatya

Mehmet Algül- Yaş:65- Abdulgaffar Mah.Hacı Bektaş Veli Cad.Yeşilyurt/Malatya

Furkan Ceyhan- Yaş:24- Tecde Mah.İmam Sait Sk.3.Ara Yeşilyurt/Malatya

Yeter Aslan- Yaş:86- K.Mustafa Paşa Mah.İpekçi Sk. Battalgazi/Malatya

İnsaf Ünalır- Yaş:74- B.Mustafa Paşa Mah.Velioğlu Sk.Battalgazi/Malatya

Bebek Kartal- Yaş:0 (Bebek)

Cemil Kılıç- Yaş:71- Sancaktar Mah.Fenerci Sk. Battalgazi/Malatya

Filit Ataş- Yaş:88- Uçbağlar Mah.Anılar Sk. Battalgazi/Malatya

Muazzez Durdu- Yaş:58- Yağmurlu Mah.Akçadağ/Malatya

Hüseyin Tokdemir- Yaş:68- Recep Köyü.Çelikhan/Adıyaman

Kadime Aslan- Yaş:95- Kürecik Demirciler Mah.Akçadağ/Malatya

Tahsin Demir- Yaş:69- Salkımlı Mah.Kale/Malatya

Hasan Gazi Yağan- Yaş:61- Heyiketeği Mah.Tepe Cad. Darende/Malatya

Fatma Adak- Yaş:62- Alişar Mah.Battalgazi/Malatya

Haydar Polat- Yaş:77- Çevirme Mah.Akçadağ/Malatya

Abuzer Gözükara- Yaş:73- Sürgü Mah.Doğanşehir Malatya

iha- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • Mr. Ayhan (3 yıl önce)
    Gereksiz yorum yapan sensin ismail. Ali Kaya hemşerim durumu ne güzel özetlemiş.Ağzına sağlık ali bey peki senin bir fikrin var mı. yok. sus o zaman. izole olmaya devam et. Kim boş kim dolu belli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhsin (3 yıl önce)
    Şahsi görünce niye bilmem, Suriyeli kıyıya vurmuş 2-3 yaşlarındaki çocuğun resmi geldi gözlerime. Ceresizligin remini gördüm Ben. Altta kamuflaj pantolon, ayakta sandalet. Sanki bu kardeşimize "SEN COVIT19 OLDUN, EVINE GIT DINLEN, BIZ SENIN EVINE ERZAK, ILAC GETIRECEGIZ, PARA VERECEGIZ, FATURALARINI YATIRACAĞIZ, SEN KENDINE DIKKAT ET" demişler de bu arkadaşımız dinlememiş. ÑANKÖR SENİ... Ali Kaya arkadaşımız çok güzel özetlemiş.Yuregine sağlık. Bir arkadaşımın çalıştığı gıda fabrikasında çalısanların yarışı pozitif. Ama herkes saklıyor. Niye.. işten kovuluruz diye. CARESİZLIK tam da budur!
    0
    0
    Yanıtla
  • Srp (3 yıl önce)
    Süpersiniz çok güzel anlatmışsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi (3 yıl önce)
    Bilip bilmeden konuşan cahiller var burda onlara sesleniyorum o küfrettiğiniz adam zihinsel engelli
    0
    0
    Yanıtla
  • sd (3 yıl önce)
    açık açık boy boy fotoğraflarını yayınlamak ne kadar etik ve yasal?
    0
    0
    Yanıtla
  • Timur (3 yıl önce)
    Bilip bilmeden konuşmayalım arkadaş zihin engelli bu devletin sorunu
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Ali bey işsizmisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Taha44 (3 yıl önce)
    Katil olmak için silah bıçak bomba kullanmakla aynı bence. Şahsi görüşüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    şimdi size klişe bir laf söylemek istiyorum EĞİTİM şart gerekten şart bakıyorum da şu adamlara azılı bir seri katil gibi elini kolunu sallaya sallaya geziyor bu adamın şimdi geçim sıkıntısın var diye dışarı işe gidip gelme mecburiyeti olduğunu savunup saldırınlar olacaktır ama kardeşim bu adam geçim sıkıntısını boşver kardeşim insan hayatında daha önemli olmadığını düşünüyorum işe gidip patronunu patronuyla beraber ailesini ve iş arkadaşlarının canına kıyacak geçtiği yerlerdeki bütün herkesi bitirecek yani bu kadar nasıl duyarsız olabilir bir insan bu adam fiili yollardan olmasada insan canına kast ediyor resmen.''Her gün etrafımızda birilerinin vefat ettiğini duyuyoruz LÜTFEN BİRAZ DUYARLI OLALIM ''
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (3 yıl önce)
    Euro, Dolar, Sterlin ve Türk Lirası sembol, resim ve grafikleri ile süslü döviz bürosunun önünde asker kamuflajlı pantolon, üstüne kareli gömlek giyen, elinde torba olan yurttaşımızlan ilgili çok karışık ve izahı zor mizahı bol duygular içindeyim. Döviz bürosu önünde TL düşmesin diye nöbet tutmak için veya acemi kasaptan kaçan kurbanlık dana muamelesi görmemek ve arazide kamufle olmak maksatlı asker kıyafeti giymiş değil tabi. Vatandaşın pantolon alacak parası yok arkadaş! Engelli bir yurttaşımız da olabilir. Ama kıyafet özel. Tam karşısına özel kıyafetli yakalama timi çıkarken ortalarında kalan yine özel kıyafetli biamcı ? Biri beyazlı diğeri mavili acil sağlık personelinin bıkkın ve tükenik hallerinin beden dili ile fotoğrafa bariz yansıması... Daha anormal olan çarşının aşırı kalabalık oluşu. Ve bu kalabalığın korona kaçkınına terörist, katil, katli vacip, vatan haini, muamelesi yaparak işin dozunu kaçırması... Belirtilerinden pozitif bir hasta olduğunu doktoruna iknaya çalışan ve test olmak , hastahanede yatılı tedavi olmak isteyenlerlerle, hastaneden veya karantinadan kaçıp "normal görünümlü insan" pozisyonu almışken ofsayta düşenler... Covid -19 virüsüyle ağır mücadele ederken yakın çevresine fıtıktan ameliyat için hastaneye yattığını söyleyenlerle sosyal medya hesabından "ben de pozitifim dualarınızı eksik etmeyin" müjdesi ile PR (piar) çalışması yapanlar .... Gerçek hasta veya ölüm rakamlarının basit formüllerinin uçuştuğu matematik dahileri ile fanatik hükumet taraftarlarının zihin jimnastiği... İktidarın siyasi davranması ve her konuda olduğu gibi şeffaflığı beceremeyip sınıfta kalması.. İçi boşaltılmış bütçe ile elinin kolunun bağlı olması vs...Empatinin zor olduğu anti sempatik ve antiseptik haller.... Tezatların trajikomik biçimle çaresizliği normalleştirip kaosu çağırdığı pandemi günlerimiz ülkenin genel gidişatı ile aynı paralellikte. Dış güçlerin biyolijik silahı veya Allahın azgın kullarına bir tufanı, neyse artık bu belayı yenmenin yolları var elbet. Topyekün bir mücadele mecburiyeti var. Herkesin azami düzeyde dikkatli olması ve hayati vazifelerini yapması gerekiyor. Bilimsel bilgi çerçevesinde, otokontrolü işleterek ve nazikçe uyararak mesafe almamız mümkün. Unutulmamalı ki bu virüsle mücadele kolay görünmüyor. Önce durumun vehametini anlamakla ikurtuluş savaşına başlamalıyız. Azim ve kararlılıkla ....
    0
    0
    Yanıtla
  • gereksiz ilgi çekmeye çalışılan boş bir yorum bence3 sen zaten tamamen izole olmalısın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mr. Ayhan (3 yıl önce)ismail isimli kullanıcı yorumuna
    Senin fikrin ne ismail merak ettim . Ali bey çok güzel yazmış .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Aile hekimine kağıdı götür 15 gün rapor veriyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    son zamanlarda vaka sayısı çok fazla ölümlerde keza öyle devlet doğru bilgileri vermiyor bu nedenle vatandaşta bu vaka sayısı ile birşey olmaz havasında söz konusu vatandaşa gelince durumuna bakıp ona göre değerlendirmek lazım peşin hükümlü olmamak gerekir eğer bu şahsın akli dengesi yerinde değilse ona göre tedbir almalıyıdı eğer çalışması gerekiyorsa ona göre davranmalı sosyal devlet böyle zamanda lazım biz güçlü devletiz demekle güçlü olunmuyor allah sonumuzu hayır eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Arkadaşlar bu arkadaşın akli dengesi yerinde değil..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Caydırıcı bir ceza vermedikçe bu virüs çok can alacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Eyv. Aynen katılıyorum. Ama bu cehaletle baş edecek bir cezada henüz yaratılmadı. Maalesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Öylesine (3 yıl önce)
    Yorum yapan şahısların çoğu maddi durumu kötü olmayan insan herhalde. Bugün kuzenimin karantina kağıdını çalıştığı markete götürdüm şirket kabul etmiyor ya işten çıkışını alacak yada rapor alacak diyor devlet evde karantina da kalması gereken insana ne yardım yapıyor söylermisiniz para mı veriyor sigortasını mı karşılıyor ne yapıyor ihtiyacı olmayan insan çıkmaz zaten.. Adama cahil diyenler adamı dövmekten kodese tıkmaktan bahsediyor siz çok ileri görüşlü olduğunuz için bunları söylüyorsunuz değil mi?? Kardeşim evinde bir parça ekmek bulamayan insan çok ihtiyaç sahibi insan çok lütfen bunları göz önünde bulundurun adamın giyim kuşamından iyi Bi durumda olmadığı belli yorumları yaparken biraz da varmı yokmu açmı tokmu diye vicdanen yorum yapın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Xalô Ramo (3 yıl önce)Öylesine isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle kardeşim, tuzu kuru bunların.
    0
    0
    Yanıtla
  • Xalô Ramo (3 yıl önce)
    Herkes adamı linç etmiş ama belki ( tasvip etmiyorum) evinde ekmek, süt bekleyen çocukları var.Ne yapsın siz söyleyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Devlet var devlet. Aramışmı ekmeğim yok sütüm yok çaresizim diye. Hiçkimsesi yok bu arkadaşın. Haber versin. Tuzu kuru olan da yaş olanda farketmiyor bu illet hastalık için. Tedbir tevekkül takdir Vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Polis i ararsa getiriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevgi (3 yıl önce)
    Bunlar cahil değil,hain insan ben oldum bişey olmadı bana başkasına bulaştırayım ölsün.... Haziran da çok ciddi rahatsızlandım,aile hekimine iki defa devlet hastanesi ve özele gitmeme rağmen teşhis koyamadılar.Belirtilerim covid 19 kriterlerine (güya)uymadığı için testimi yapmadılar.Bir ayın sonunda acıyıp lütufta bulunup yaptılar ama negatif çıktı Bu süreçte şikayetlerim artınca sadece ara ara hastaneye gittim onun dışında ortada yapılan bir test olmamasına rağmen pozitif olabileceğimi düşünerek evden dışarı çıkmadım kimseyle görüşmedim Biz böyle düşünürken şunların yaptığına bak Bu arada yakın zamanda yaptığım antikor testim pozitif çıktı yani bağışıklığım var şuanda Sağlık sistemimizemi ağlayalım şunların yaptıklarınamı işimiz zor.Allahım sen iyi insanları koru
    0
    0
    Yanıtla
  • İnto the wild (3 yıl önce)
    Sokağa çıkma yasağının olduğu dönemlerde pozitif vaka olan bir genç inşaatta çalışırken bulundu . polis 3 bin kğsür TL para cezası yazdı. Niye çıktın diye sorduklarında evde 2 çocuğum var inşaata gelmezsem kim onlara ekmek götürecek dedi. Hemen aşağılayıp kızmak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Roberto Carlos (3 yıl önce)İnto the wild isimli kullanıcı yorumuna
    Simdi bu adam patronuna covid-pozitif oldugunu soylese bu adami isten mi atarlar yoksa maasini mi keserler? Diyelim ki serbest calisiyor. Zor durumda olsa ve pozitif oldugunu soylese yardim alamayacagi kurum veya kisi yok. Birakin burada demogoji yapmayi. Madem oyle dusunuyorsunuz, devletin de pozitif vakaya 1 ay bakamayacagi kanaatindesiniz degil mi? Onlara da iki cift sozunuz var mi? Bir de buyuk i "I" seklinde yazilir ingilizcede...
    0
    0
    Yanıtla
  • Pozitif vaka evine gönderiliyor,sen neyin kafasindasın ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yav tamamda eğer bu virüs bana bulaşsa bende gelip bunu aileme anneme babama dedeme bulaştırsam ne olacak her şey bu devirde para değil kimse açlıktan ölmez bunuda bilin. Burada acayip siyaset dönüyor. Devletimiz Avrupa'da olmayan en iyi hastaneleri yaptı. Mart ayında Ankara'da idim. Orada yapılan şehir hastanesine gidem yakınım orada kaybolduk dedi. Lütfen biraz iyi düşünelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Çocuk zihinsel engelli...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Amca (3 yıl önce)
    Bu tarz insanlar yüzünden 1 hafta önce yakınımi toprağa verdim Allah ıslah etsin bunlari
    0
    0
    Yanıtla
  • Zx10 (3 yıl önce)
    Böyle sorumsuzlar yüzünden bu virüs bitmez kendi öleydi bir şey değil de başkasına sebep olacak düşüncesiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Ne sorumsuz insanlar var Allah akıl fikir versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (3 yıl önce)
    Bir sürü insanı enfekte edecek cahil andaval...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın editör yazılanları neye göre değerlendirip yayınlıyorsunuz, bilmiyorum haklı ve doğru birşey yazıp eleştiride bulununca yayınlamıyorsunuz ama şuan yorumuna cevaplayarak yazdığım kişinin yorumunda hakaret ve aşağılama var bunu yayınlıyorsunuz, kaçtığı söylenen kişi engelli belliki bir yolunu bulmuş evden kaçmış ama her ne olursa olsun böyle bir yorumu yayınlamanız doğru değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Roberto Carlos (3 yıl önce)
    Bu tip insanlar oldugu muddetce bizim ulkece belimiz dogrulmaz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kahraman (3 yıl önce)
    Bu adamı direk başkaların canını tehlikeye sokmadan 3 ay ceza evi olacak yattsın orda aklı başına gelir
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MELEK YİLDİZ (3 yıl önce)
    Cezaevine gondereydiniz keşke bu kadar halkın sağlığı ile uynuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi uğraş (3 yıl önce)
    Zopalamak lazım allahtan korkmaz cahil insan
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun hala bu çağda bu kafa götürün kodese tikayın bende bugün 11 günden beri karantinadayim balkon bile çıkmaya korkuyorum bu kafaylami virüsle mucadele edeceğiz maalesef devlet bazı kaygılarla yaptırım uygulayıp gereğini yapmıyor.
    0
    0
    Yanıtla