SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaval Olmaz İse Peşim Sıra Gelmiyorlar"

A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesinde bin 700 metre rakımdaki sürüler, kaval eşliğinde otlatılıyor.

Akçadağ ilçesine bağlı Küçükkürne Mahallesi kırsalında bin 700 metre rakımdaki sürüler kaval çalınarak otlatıyor.

Küçükkürne Mahallesi sakinleri geçimlerini büyük oranda bölgede gerçekleştirilen koyun ve keçi yetiştiriciliğiyle sağlarken, mevsimler şartlar nedeniyle sürüler dağın eteklerinde branda ve briketlerden yapılan ağıllarda muhafaza ediliyor. Çobanlar tarafından gün boyu kontrol altında tutulan koyun, keçilerin ayrı ayrı ağıllarda tutulmasına ise ayrı bir özen gösteriliyor.

Mahallenin farklı noktalarından bir çok ağıl bulunurken, bölgedeki çobanlar ise bin 700 metre rakımdaki sürüleri kaval çalarak otlatıyor.

Zor koşullara rağmen mesleğini severek sürdüren yaklaşık bin dolayında küçükbaş hayvanın bulunduğu Küçükkürne kırsalında çobanlık yapan Hikmet Aslan, sürüleri kavala alıştırdığını belirterek, “Bin tane küçükbaş hayvanım var. Onlarla uğraşıyorum. Hayvanları kaval eşliğinde ağıl dışına çıkarıyorum, dağlara otlatmak için götürüyorum. Kaval sesine alıştıkları için rahatlıyorlar kaval olmaz ise peşim sıra gelmiyorlar” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız