SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısı Çekirdeğinden Glütensiz Bisküvi

0
Güncellendi - 2021-08-17 03:49:22
Kayısı Çekirdeğinden Glütensiz Bisküvi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü, çölyak hastaları için kayısı çekirdeğinden glütensiz bisküvi üretti.

Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan, AA muhabirine, çölyak hastalarının tedavisinin ömür boyu devam ettiğini belirtti.

Hastalığın tek tedavi yönteminin ömür boyu glütensiz beslenme olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Hastalar ömür boyu glütensiz diyet yapmakta. Başta buğday olmak üzere arpa, buğday ve çavdar gibi unlu mamullerin diyetten çıkarılması gerekir. Bu nedenle hastaların tüketeceği glütensiz ürün yelpazesinin geliştirilmesi ve ucuz ürün temini önemli." diye konuştu.

Enstitü olarak kayısı çekirdeğini değerlendirerek glütensiz bisküvi yapmak için çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Unun yerine zengin diyet lif içeriğine sahip olan ve biyoaktif bileşenlerden dolayı yüksek antioksidan aktivite gösteren, vitamin ve minerallerce zengin kayısı çekirdeği unu kullanarak besin değeri yüksek bir ürün elde etmeye çalıştık. Üretim yerimiz her türlü temastan uzak, çapraz bulaşmayı önleyecek sadece bir spesifik ürün grubu için yapılmıştır. Çölyak hastalarının her zaman ulaşabilecekleri ve ucuz temin edebilecekleri sağlıklı bir ürün elde etmeyi hedefledik."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Yapılması güzel kutluyorum. Ancak bu bisküvi fiyat açısından uygun mudur? ben pek uygun olacağını tahmin etmiyorum. Fizibıl olmayan her ürün rafta kalır ve satılmaz, satılmayan ürün yok olur gider sadece haberde kalır. O nedenle bu ürünü uygun fiyatla müşteri ile buluşturmanın yolları aranmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kurtalan (3 yıl önce)
    Kayisi cekirdekli kahvede cikacakti tarih ne oldu ne olur su sehirde belediye sadece malatya islenmis veya malatya urunlerinin satilacagi buyuk bir market kursun malatyamarket olsun adi ve malatya urunlerini belediye halktan alsin islesin halka satsin uygun fiyatlarla malatyada cesitliligide arttiralim...Malatyamarketin icinde malatya geleneksel modern lezzetlerin olacagi inovatif bir kafeteryada olsun kayisi avm bile diyebiliriz buraya battalgazi de stadin karsisinda ki araziye yapilabilir bu avm ve malatyapark gibi olur tek farki icinde geleneksel ogelere daha cok yer verilir sinema tiyatro salonu vb seylerde olmali ...Yahu artik malatya icin birsey yapin
    0
    0
    Yanıtla
  • yvz (3 yıl önce)
    Aferim çocuklar inşallah piyasaya sürülür kısa zamanda güzel haberler bunlar
    0
    0
    Yanıtla