SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alçak Kesimde Kayısı Çiçekleri Çağlaya Dönüşmeye Başladı

Alçak Kesimde Kayısı Çiçekleri Çağlaya Dönüşmeye Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın en önemli gelir kaynaklarından olan kayısıda ilk çağlalar, rakımın alçak olduğu Kale ilçesinde olgunlaşmaya başladı.

Malatya’da 50 binden fazla ailenin geçim kaynağı olan ve kent ekonomisi için önemli bir yeri olan kayısı da çağlalar olgunlaşmaya başladı. Kayısı da çiçeklenmenin ilk görülüğü ilçelerden olan Kale ilçesinde çiçeklenmenin ardından yine ilk çağlaların olgunlaştığı görüldü. 

Kentin en batısı ile arasında yaklaşık 30 günlük bir fark bulunan Kale ilçesinde erkenden açan kayısı çiçeklerinin ardından Karakaya Baraj Gölü sahil kesiminde olgunlaşan kayısı çağlalarını bekleyen tehlike ise dolu yağışı.

Bugünlerde kentte ektili olan sağanak yağış ve dolu ile birlikte çağlalarda dökülme ve dolu lekesi riski yaşanırken, pazarda da şimdiden kayısı çağlaları yerini almış durumda.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • kayısı ureticisi (3 hafta önce)
    kayısı var mı çağalası olsun, Malatya'da soğuklama olmamasından kaynaklı olarak en az genel rekoltenin %60 kayıpla verim alınması bekleniyor.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • kapat kardeşim şom ağzını.Fotoraftaki ney.Senin gibi birileri ağzını açmış yandı bitti diye avanta devlet desteği ya da elindeki kaysıyı yüksek fiyatla satmak için şimdiden kötülük çağırıyor.Birgünde şükredin be.Burda kaysıcı kaysı üreticisi diye yazanlar bana göre şeytan pazarının istifçileridir.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Cafer Gül (3 hafta önce)Yaşar isimli kullanıcı yorumuna
    Yaşar kardeşim, kayısı üreticisinin yardım talebine olan tepkini abartılı buldum. Gelişmiş ülkeler çiftçisini destekledikleri için onlara muhtaç olduk. Bu ülkede tarım ve hayvancılık bitme noktasına getirildi. Unutmayınki bu ülkede tarım biterse hepimiz Amerikanın süt tozuna muhtaç hale geliriz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • kayisi ureticisi (3 hafta önce)Yaşar isimli kullanıcı yorumuna
    guzel abicim Allah'in bildigini kuldan neden saklayalim ?? bizimki olani soylemek elinde az da olsa kayisisi olan kardeslerimizi uyarmak bu sene kayisi yok sakin tuccara inanip eelinizdeki kayisiyi uc paraya satmayin ayrica esas sen bence tuccarsin milletin kayisisina uc paraya cokmeye calisiyorsun
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Bu sene şükür her yerde kayısı var. Yok diye diye yok edeceksiniz. Gardasim as şükür edin. Gözü olanın da gözü çıka. Yok deyip Allah'tan tufan mi bekliyon
    %86
    %14
    Yanıtla
  • kayisiyi kim kaybetmis de biz bulalim guzel kardesim nereede var kayisi tum agaclari don vurdu uc bes bahcede kayisi var diye sanki bu sene cok mal cikacakmis algisi yarartmaya calismayin bu sene en fazla 2-3 bin ton mal cikar
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kayisici (3 hafta önce)
    hayirli bayramlar yani kim bulmus kayisiyi ? hangi cagladan bahsediyosunuz ? bu sene hep yandi mallar ciksa ciksa 3-5 ton kayisi cikar, devletimiz bize yardimci olsun cok zor durumdayiz. bu sene de Ramazan baskanin arkadaslari afgan iran tacik kayisisini karistirirlar guzelim Malatya kayisimiza
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Volkan (3 hafta önce)
    Allah esirgeye
    %89
    %11
    Yanıtla