SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaymakam Mektup Yazdı.. "Sevgili Esra.."

0
Güncellendi - 2018-12-17 02:28:09
Kaymakam Mektup Yazdı..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende İlçesi Kaymakamı Enver Zengince, ilçede yaşayan 20  öksüz ve yetim çocuğa yazdığı mektuplarla onların doğum günlerini tebrik etti.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), eğitim ve yaşam kalitelerinin artırılması için yakından ilgilendiği yetim ve öksüz çocuklara yönelik çalışmalar ve etkinlikler yapıyor.

Kaymakam Enver Zengince de SYDV'nin 12-18 Aralık "Dayanışma Haftası" etkinlikleri kapsamında bu tarihler arasında doğan ilçedeki 20 öksüz ve yetim çocuğa çeşitli hediyeler ile doğum günü mektubu gönderdi.

Zengince, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amacının anne ve babaları olmayan çocukların hüznüne ortak olmak ve devlet şefkatini göstermek olduğunu söyledi.

Çocukların gelecekle ilgili düşüncelerinin şekillenmesi ve kadim toprakların gelişmesi için kendilerini en güzel şekilde yetiştirmeleri gerektiğini anlatan bir mektup kaleme aldığını dile getiren Zengince, mektupları bu hafta içerisinde doğan çocuklara gönderdiğini aktardı.

Zengince, şöyle konuştu:

"Onların her zaman bizim hatırımızda olduğunu, onlarla beraber bu topraklarda yaşadığımızı yine beraber bu toprakları daha değerli kılacağımızı belirtmek istedik. Ben bu yavrularımızın geleceklerinin daha güzel olmasını canı gönülden arzu ediyorum. Biz düşünce ve gönül olarak her zaman onların yanındayız. Yine biz, devletimiz ve milletimiz için bir şeyler yapacaksak, bu milletin bağrında yetişmiş, aynı keder aynı hüzünle beraber olduğumuz nesille yapacağız."

İlçeye bağlı Aşağıulupınar Mahallesi'nde yaşayan 13 yaşındaki Esra Deniz de kendisini unutmayarak doğum gününde mektup ve hediye gönderen Kaymakam Zengince'ye teşekkür etti.

Kızının ilk defa böyle bir sürprizle karşılaştığını dile getiren anne Hatice Deniz ise "Bizleri de düşünen varmış" diyerek, kızının mutluluğunun kendisinin de mutluluğu olduğunu ifade etti.

Ayhan İŞCEN, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • YUSUF KENANLI (5 yıl önce)
    SAYIN KAYMAKAMIM BU İNCELİĞİNİZ VE DEĞER VERMENİZ BİZLERE GÜZEL BİR ÖRNEK OLMUŞTUR.TAKDİRE ŞAYANDIR.İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kırkdort44 (5 yıl önce)
    Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Çok haklı ve yerinde bi yorum olmuş kesinlikle katılıyorum size mustafa bey
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat yigit (5 yıl önce)
    Valla güzel yorum begendim. Manidar yani....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Kaymakam beyin yaptığı bu hareket tabiki de takdiri hakediyor fakat; sosyal devlet ilkesinin oturtulmadığı kamu kurum ve kuruluşlarında bu tip hareketler milletimizin gazını almaktan başka birşeye yaramıyor. Mülki idari amirlikleri hakim oldukları bölgelerde sosyolojik ve demografik yapıları tahlil ederek en az 50 şer yıllık sosyal kalkınma planları oluşturmalı ve bu tür aidiyet duygularına daha sıkıya ve devamlı olarak bağlanmalılardır. “Sevgili Esra” kızımız ve çocuklarımızın popülist eğlimlerden ziyade; birgünlük değil bir ömürlük realist politikalara ihtiyacı vardır. Bir anlık veya bir saatlik mutluluklara değil devletin elini uzattığı bu mutlu günde talihinin döndüğüne inandırılması ve devlet erklerinin onun eğitimi gelişmesi ve yetiştiği topraklara faydalı bir birey olması gerekliliği hissi aşılanarak eğitiminin sonuna kadar takipçisi olunmalıdır. Samimiyet ve sosyal devlet ilkesi bunu gerektirir. Eleştirimin içindeki samimiyet ve beyanların doğru anlaşılacağını ümit ederek bende bu kıymetli çocuklarımızın doğum günlerini en içten dileklerimle kutlar, talihlerinin döndüğünü umut ederek bir ömür mutluluklar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    yorumunuz harika olmuş,katılmamak elde değil.böyle bir yoruma vesile olduğu içinde kaymakamı tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla