SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kent Müzesi İçin Danışma Toplantısı

0
Güncellendi - 2018-09-28 04:03:30
Kent Müzesi İçin Danışma Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Kent Müzesi ile ilgili danışma toplantısı yapıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kimlikli bir şehir oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıya, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra kanaat önderleri katıldı. Gruplar halinde devam edecek olan ilk istişare toplantısının açılışında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kent hafızasının önemine dikkat çekerek, “Bu toplantılarımız periyodik olarak devam edecek.  Malatya’nın geleceği açısından, istikbali açısından neler yapabiliriz? Görüşleriniz, önerileriniz düşüncelerinizi almak istedik biz. Yani bir istişare heyeti olarak düşündük. İstişare heyeti olarak ta özellikle Kent Müzesi’nin dizayn edilmesi noktasında düşünce görüş ve önerinize ihtiyacımız oldu. Yapacağımız bu toplantının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.  Şehrin gerçek anlamda şehir olmasını istiyorsak, şehrin bir kimliğinin olması lazım. Yollarda yapılır, parklarda yapılır, çevre düzenlemeleri de yapılır ama şehrin kimliği olmadığı zaman o şehir, şehir olmaktan çıkar, tamamen arabesk durumda yaşayan insanların mekanları olur. Biz bu şehre geldiğimizden günden beri şehrin kimliğinin oluşturulması noktasında büyük gayret ve çaba gösterdik. Tarihi eserlerin ayağa kaldırılması noktasında gerek Vakıflarla, gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı, gerekse diğer kalkınma ajansları ve Avrupa Birliği ile temas içerisindeydik. Aynı zamanda sivil toplum örgütleriyle de yakın temas içine girdik. Şehir insan gibidir. Bir insanın kimliği, hafızası ve belleği yoksa şehirde o konumdadır. Şehrimiz çok değerli bir şehirdir. Biz, şehri tarif ederken, Anadolu’yu anayurt yapan medeniyetler şehri destan şehri diyoruz. Ve bu şehirde yaşamak bir vebaldir” diyerek, kimlikli bir şehir için gayret gösterdiklerini söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise, “Burada bizim kendi değerlerimizin haricinde bir hikayemizin olması lazım. Bu hikayemizin de diğer illerdeki insanları da cezp etmesi lazım. Buraya gelip, burayı gezme ile ilgili arzu içerisinde olmalılar. Bizim burada kayısı bir değer Allah vergisi. Ama Gaziantep’te bir baklava el yapımı, insanların üretimi ve kayısı kadar üretimi var. Kayısıdan daha fazla geliri var. İnsanlar beyin yorduğunda Allah vergisi olmasa da, değerler yaratıp o ile ve o şehre katkı sağlayabiliyor” diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından toplantıya katılanlar, Kent Müzesi ile ilgili önerilerde bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Murat (5 yıl önce)
    Bravo Başkanım. İstişare sünnettir. Fikir aldığınız, dinlediğiniz için başarılısınız. Böyle devam ediniz lütfen. Diğer başkan!’larımıza da örnek olur umarım
    0
    0
    Yanıtla
  • aile (5 yıl önce)
    Önündeki ücgen alanada esenliğin işlettiği bir çay bahçesi yapılsa ağaçların altına güzel olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (5 yıl önce)
    Şehrin can damarı olsn yollar ve otoparklar çok yetersizken kim kimin için acaba türübüne oynuyor. Melih Gökçek'te böyle böyle neş para etmez saçma şeylere takıntılıydı ve sayın Erdoğan onun üzerini bir kalemde çizfi ve şimdi kalan tek hatıra puta tapmayan bir halk için yapmış olduğu Dinazorcuklardır. Sayın başkan bırak bu müzeymiş, sanat merkeziymiş neymiş, kim bu şeylere meraklıysa zaten o yapar ve pnu bulur. Ücrettsiz otoparklar yap, kapalı çarşının yanında ki otobüs duraklarını genişlet...
    0
    0
    Yanıtla
  • Müzeler tarihi eserler şehir parkları Bir şehrin sigortalardır adeta belediye başkanı da hem başkanı olduğu zümreye hizmet eden hem de toplum dinamiklerini gözeten kişidir. Kültürel belediyecilik çalışmalarından dolayı daima Başkanımızın yanındayız
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Bir vatandas olarak ben de bir oneride bulanmak istiyorum..bana gore kent muzesi icin en guzel yer buyuksehir belediyemizin arkasindaki devasa arazi..buraya bir kent muzesi bir cami yapilmasi oldukca yerinde olacaktir..burasi meydan duzenlemesi ve kent muzesi,camiiyle birlikte nezih bir goruntuye kavusacaktir.sumer lisesi alani galiba sehir kutuphanesi olarak degerlendirilecek..bu sekilde bu alan Malatya nin yeni meydani olacaktir.bu konuda buyuksehir ve merkez ilce belediyeleri beraber hareket etmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • O alanda bir de cemevi olsa daha da güzel olur. Tam bir kent müzesi ve medeniyetler şehri olur. Ne dersiniz.
    0
    0
    Yanıtla