SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kılıçdaroğlu'nun Danışmanına Gözaltı

0
Güncellendi - 2016-12-07 05:58:06
Kılıçdaroğlu'nun Danışmanına Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Malatya doğumlu ve aslen Elazığ-Baskil'li olan Eğitim ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Başdanışmanı Doç.Dr. Fatih Gürsul, FETÖ/PDY örgütüyle ilişkili olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi iken Ağustos 2016'da KHK ile bu görevinden ihraç edilen ve dün FETÖ/PDY ilişkisi iddiasıyla gözaltına alınan Doç.Dr. Gürsul, geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde CHP'den Elazığ Milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememişti.

İstanbul Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Enformatik Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Doç.Dr. Gürsul'la ilgili olarak sabah.com.tr'de yayınlanan bir haberde, Malatya'daki lise yılları sırasında FETÖ ile tanıştığı ve örgütün yönlendirmesiyle Hacettepe Üniversitesi Matematik Bölümü'ne girdiği, nikahında şahitliğini İsrail Büyükelçisi'nin yaptığı, Malatya'daki akrabalarıyla ilişkilerinin iyi olmadığı iddiasına da yer verildi.

Gözaltına alınan Gürsul'un 'FETÖ'cü olduğu kesin olanların yer aldığı kırmızı kategoride ByLock kullanıcısı' olduğu da Sabah'ın haberinde iddia ediliyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASI..

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun hayatını kaybeden babası Fehmi Tanrıkulu’nun taziyesine katılmak üzere Diyarbakır’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti binası önünde gazetecilere açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması çerçevesinde danışmanı Fatih Gürsul’un gözaltına alınmasına ilişkin, “Fatih Bey danışmanımdı, iyi bir iletişimci, iyi bir hoca, bu konuda ödülleri olan bir arkadaşımız. Özellikle bizim mitinglerde, miting öncesi ve miting sonrası hangi konular üzerinde duralım diye araştırmalar yapardı. Küçük anketler yapardı. Miting sonrası da mitingde yaptığımız konuşmaların etkilerini ölçmeye çalışırdık. Kendisinin herhangi bir suçu var mıdır, yok mudur, onu bilmiyoruz. Eğer adil bir yargılanma olursa zaten bizim açımızdan bir sorun yok. Herkes gidecek ifadesini verecek. Ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.

ARŞİV FOTOĞRAF: CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, danışmanı Fatih Gürsul'u Nisan ayında Ankara'da vefat eden babası Veysi Gürsul'un cenaze töreninde yalnız bırakmamıştı..

iha- sabah.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • hasan (7 yıl önce)
    İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü Öğretim Üyesi... 2000- 2009 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü'nde araştırma görevlisi... Leadership, Research & Consulting (LRC) A.Ş. Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi... İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD) Başkanı... Ayrıca ulusal ve uluslararası alanda birçok sivil toplum kuruluşu ile projeler gerçekleştirdi. 26. Dönem Elazığ Milletvekili 1. sıra adayı olmadan önce Amerika'nın en prestijli üniversitelerinden University of California San Diego'da araştırmacı bilim adamı olarak görev yaptı. 2010 yılında ABD Florida State University tarafından, 900 bilim adamı arasından, en iyi makale ödülü olan "The Best Paper Award"a layık görülmüştü... DANIŞMAN BOŞ değil... Zaten korkum da bu!. BİR YAZAR BUNU YAZMIŞ
    0
    0
    Yanıtla