SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Kiraz Üreticisi İhracatçı Yolu Gözlüyor

Kiraz Üreticisi İhracatçı Yolu Gözlüyor
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremleriyle sıkıntılı bir süreçten geçen Malatya’daki kiraz üreticileri, ürünlerinin iyi bir fiyata satılması için ihracatçıların yolunu gözlüyor.

6 Şubat depremlerinde en büyük yıkımlardan birinin gerçekleştiği illerden biri olan Malatya’da kayısıda yaşanan dolu, don ve hastalıktan sonra üretici kirazlarının para etmesi ümidi ile hasadı bekliyor. Yeşilyurt ilçesinde yetişen dalbastı kirazlarında 10 gün içinde hasadın başlaması beklenirken, deprem nedeniyle zor günler geçiren üreticinin ümidi ürünlerinin hak ettiği değere satılması.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Şubat ayında yaşanan depremlerin zirai faaliyetlerin en yoğun olduğu bir döneme denk gelmesi nedeniyle özellikle kayısıda üreticilerin sıkıntı yaşadığını söyledi. Depremin zirai ilaç bayilerini de yıktığını ve bu nedenle ilaçlamada sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Solmaz, yetkililerin devreye girmesi ile kiraz üreticilerine ücretsiz ilaç temini yapıldığını ve ürünlerini zamanında ilaçlayabildiklerini söyledi.

Bu sezon dalbastı kirazında rekoltenin de yüksek beklendiğini ifade eden Solmaz, “Kirazlarımıza Tarım ve Orman Bakanlığın öngördüğü ilaçları serptik. 7 günlük bir etkisi var ondan sonra yıkanıp sağlıklı şekilde yenilebilir. Bundan dolayı ihracatçılarımızın Malatya’ya gelerek depremzede üreticilerimizin kirazlarını değerlendirmesini istiyoruz. Bu sene kirazlar iyi tuttu, inşallah bunu iyi şekilde pazarlayabilirsek en azından üreticilerimizin kiraz hasadından yüzleri güler diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Geçen yıl kirazların 20-25 TL bandında alıcı bulduğunu, bu yıl ise fiyatların ihracatçıların gelmesi ile netlik kazanacağını ifade eden Solmaz, “Bu yıl ihracatçıları dört gözle bekliyoruz. 10-15 gün içerisinde ürünlerimiz pazara iner. Tahmini rekoltenin bin tonun üzerine çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Vatan Daş (1 yıl önce)
    Geçen yıl 15-18 arası zor verdik, tuttuğun işçinin günlük yevmiyesi 250 idi. İşçi bizden çok kazandı. Bu sene toplamayı bile düşünmüyorum.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Büyük şehir olmadan önceki yeşilyurttu özledim keşke eski Battalgazi ve yeşilyurt kalsaydı ve iki yeni merkez ilçe kurulsaydı.
    %100
    %0
    Yanıtla