SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kirvem İsmet İnönü'ydü"

0
Güncellendi - 2020-07-06 12:44:01
A- A+ PAYLAŞ

Yeniden Refah Partisi'nin genel başkan yardımcısı hemşehrimiz Prof.Dr. Doğan Aydal, 64 yıl önce sünnetinde kirveliğini Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularından 2. Cumhurbaşkanı hemşehrimiz İsmet İnönü'nün yaptığını belirterek, "Bizim için bir gurur kaynağı" diye konuştu.

Jeoloji Yüksek Mühendisi olan 67 yaşındaki Doğan Aydal, 1976 yılında Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Maden Jeolojisi Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. İngiltere Leeds Üniversitesi'nde doktora yaptı. Enerji politikaları üzerinde yoğunlaştı. Başbakanlık müsteşar yardımcılığı, başbakan danışmanlığı yaptı. 13 kitabı da bulunuyor.

2011 yılında AKP'den Malatya Milletvekili Aday Adaylığı için de başvuran ve halen, merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın genel başkanlığını yaptığı Yeniden Refah Partisi'nde genel başkan yardımcılığı görevini sürdüren Prof.Dr. Aydal, Sözcü Gazetesi'nin Haftasonu ekinde, kirvesi İsmet İnönü ile birlikte olan sünnet fotoğrafını da paylaştı.

Gazetede, "Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Anlattı: Kirvem İnönü'ydü" başlığıyla yayınlanan haberin bir bölümü şöyle:

"Petrol ve madencilik alanlarında Türkiye'nin sayılı akademisyenleri arasında yer alan Prof. Doğan Aydal bugüne kadar yakın çevresi dışında pek kimsenin bilmediği ilginç bir anısını, SÖZCÜ HaftaSonu ile paylaştı. Halen Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak politika sahnesinde olan Aydal'a, 64 yıl önceki sünnetinde 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü kirvelik yapmış. İnönü, günün anısına çekilen fotoğrafı da imzalayarak aileye hediye etmiş.

Maden Jeolojisi Yüksek Mühendisi olan Doğan Aydal, İsmet İnönü imzalı fotoğrafı özenle saklıyor ve “Ağabeyim Yener ile aynı anda sünnetimiz olmuş. İsmet İnönü de kirvemiz. O günleri hatırlamıyorum ancak bizim için gurur kaynağı. Babam Vahap Aydal, Sanat Enstitüsü Müdürü ve İnönü hayranı idi. Ailemiz CHP'li olduğu için İnönü ile tanışıyorlar” diyor.

Babasının CHP'li olduğu için hayatının ‘sürgünlerde geçtiğini' ilkokulu üç ayrı şehirde tamamladığını anlatan Aydal'ın petrolün geleceğine dair tespiti ise şöyle: “Petrol rezervi 244 milyar ton ve yılda 13 milyar ton kullanılıyor. Bu durumda petrol 17-18 yıl sonra da bitecek. Türkiye ve TSK stok yapmalı. Elektrikle çalışan ulaşım sistemlerine ağırlık verilmeli.”

Sözcü Gazetesi'ndeki habere aşağıdaki linkten ulaşarak tamamını okuyabilirsiniz:

https://www.sozcu.com.tr

Sözcü Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Doğan ve Yener Aydal adlı kardeşler kirveleri İsmet Paşa ile

ARŞİV FOTO: Doğan Aydal merhum Necmettin Erbakan ile

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • beydağı (3 yıl önce)
    sevelim veya sevmeyelim, İsmet paşa Malatyaya, Malatyada İsmet paşaya vefasını o dönemlerdeki seçimlerde göstermiştir, Menderes ve demirel dönemlerinde onlara yeterli oy verilmediğinden dolayı rahmetli hemşehrimiz Özal gelene kadar Malatya hizmetten mahrum kalmış, yerinde saydırılmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (3 yıl önce)
    Bu ne heyecan Kemal uzuuun uzun yazıyorsun ne dediğinin bile falında değilsin Maşallah yazıya Bi başlamışsın araki bir birine bağlayasın Cumhuriyet dersin Atatürk dersin ismet paşa dersin Meczup dediğin tarihçi mısıroğlu Taraflı tarafsız bir çok tarihçi anlatır sen chp binalarında tarih okumuşsun Aç araştır oku anla asıl mesele İnönü ile başlıyor Atatürkü ortadan ilk kaldırmak isteyen İnönü Adına para bastırma ile başlayan bir çok şeyler Atatürkü koruma kanunu bile ilk ismet paşaya karşı yapılmış bir şey İşinize gelir gelmez ama bol keseden övgüler ile kimseyi olduğundan fazla gösteremez Atıp tutmak ile de aşağlamk ile de övgüyü hak eden develet adamlarını küçültemezsiniz Chp binalarından çıkın gerçek tarihi okuyun öğrenin sonra gelin Konuşalım Gerçekler gizlenemez herşey aşikar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen kalk cephelerde düşmana karşı savaş, İçimizden birileri çıksın yok şöyle yok böyle.... İnönü'ye laf atanların hangi cemaatlerin tornasından geçtiğini çok iyi biliriz. Uydurma tarihleriniz yerin dibine girsin. Siz milli değerlere saldırıp, tahrip etmekten bu denli zevk alacağınıza, Ülkemizin şu anki durumuna, gırtlağına kadar harama bulaşanlara efor sarfedin de, "Helal olsun" diyelim. Aklınız fikriniz Cumhuriyet ve onun değerlerini aşağılamak. Atatürk'ü koruma kanunu Temmuz 1951 de kabul edilip yürürlüğe girmiştir. (Menderes iktidarının 2. yılı) Acaba niye ??? Mısırlıoğlu meczubu da zaten Atatürk'ü koruma kanunu kaldırılsın diye çok yırtındı. Aha da bu "Keşke Yunan kazansaydı" zihniyetli hainler için çıktı ! Ama bu CHP'ye de 2 çift lafım var. 20 yıldır ülkeyi bu hale getiren CEHAPE. Artık yeter. Oy moy yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu Tuncay'a cevap vermeye bile değmez. Feslinin muhibi. Neyini ciddiye alacaksın ki bunun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Yoklugunu simdi daha iyi anlıyoruz paşam..
    0
    0
    Yanıtla
  • M. Kadıoğlu (3 yıl önce)
    Murathan denen zatımuhterem herhalde tarihimizi İngiliz ve Yunan savaş yazarı gazetecilerden okuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • M. Kadıoğlu (3 yıl önce)
    Ağzına kalemine sağlık Kemal kardeşim söylenecekleri kısaca özetlemişsin daha ne denir ki
    0
    0
    Yanıtla
  • yvz44 (3 yıl önce)
    Yeniden Refah partisi ile umarım büyük işler yaparsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Bir 'Keşke Yunan galip gelseydi' hezeyancılarından biri daha. Ne tarihinden haberi var, ne geçmişinden. Kimin kurduğu, yaşattığı ülkede nefes alıyor, ondan bile bihaber. Ülkenin kurucularına, Cumhuriyet kadrolarına, ulusal birlik yapısına saldıran bir FETÖ terör örgütü vardı- var. Hani şu Kozmik Oda'ya girip, devletin bütün sırlarını kopyalayıp, düşman ülkelere sızdıran. Aynen Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi Kuvay-ı Milliye'ye, milli Ordu'ya saldıran. Onlarla aynı ağızdan konuşan, aynı amacı güden, ancak hala konuştuğuna göre ayrı bir koldan çalışan biri bu Murathan denen varlık. FETÖ'nün nesebi gayri sahih tarihçileri vardı, ortaya düşmüşlerdi aynı ağızla. Yayınları vardı, Malatya'ya bile konferanslara getirildiler. Onlar gibi konuşuyor. Bir türlü Cumhuriyeti, ülkenin kurucularını, değerlerini benimseyemediler. Kurtuluş Savaşı döneminde, İngilizlerin çoğu dinci muhipleri aracılığıyla yaptıkları dezenformasyonu sürdürüyorlar. O zaman İngilizlerdi, şimdi İngilizlerle birlikte ABD'nin uşaklarının ağzıyla tarihimize küfrediyorlar. Köksüz, mesnetsiz iddialar ortaya atıyorlar. Kendi çap ve kapasiteleri bu uyduruk masallara inanmaya çok müsait, herkesi de kendileri gibi zannediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkılmış, çökmüş bir imparatorluğun enkazından var eden kadrolara saldırıyorlar. Şimdi ortamda müsait. Bunu, Cumhuriyetin bütün maddi ve manevi varlıklarını yağmalarken, vicdanlarını rahatlatmak için yapıyorlar. Hani düşmanın malı ganimet ya. Çevrenizde bu tür konuşanların tümüne bakın, bu ülke için, bu ülkenin insanları için ne yapmışlar, ortaya ne koymuşlar. İşte böyle konuşanlar, böyle yorum yapanlar, bilin ki, bu ülkeye bir saldırı halinde, düşmanı, Kurtuluş Savaşı döneminde olduğu gibi, ilk karşılayacaklar, ilk kucaklayacaklardır. Çünkü ne tarih bilinci var, ne de insana dair bir vefa duygusu. Bunlar, Kurtuluş Savaşı sırasında, İngilizlerin emriyle, "Mustafa Kemal eşkıyadır" diye bildiri hazırlayıp İngiliz uçaklarıyla atanların, katli vaciptir fetvasını verenlerin ahfadıdır ve bizden değillerdir. Bunlar tarihi, ihaneti yücelten, haini yücelten malum kaynaklardan, bunlarla yapılan dizilerden filmlerden öğrenirler, başka hiçbir bilgi ve birikimleri yoktur. Bunlara göre, 1. ve 2. İnönü Savaşı değil, Kurtuluş Savaşı diye bir mücadele bile yoktur! Ve bu Cumhuriyetin tanıdığı sonsuz hoşgörüyle işte böyle şarlamaktadırlar. İsmet Paşa kim, sen kimsin Murathan denen varlık. Bu ülkenin hangi kazanımında, hangi değerinde bir parça payın var. Hala bozgunculuk peşindesin. Yazık sana ve senin gibilere.
    0
    0
    Yanıtla
  • O kadar şey yazmışsın haberle ilgili hiç birşey yazmamışsın ne alaka yani başı bile saçma Keşke Yunan galip gelseydi demen bile başlı başına bir saçmalık
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlamadığın meseleye ne diye balıklama dalıyorsun? Sen de tarihi çarpıtılmış senaryolu dizilerden öğrenenlerdensin galiba. "Keşke Yunan galip gelseydi" diyen meczupların, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı'nın, İnönü Savaşlarının olmadığını iddia ettiklerinden haberdar olsan, böyle boşa düşmezdin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahir (3 yıl önce)
    Malatya hizmet görmüş ise CHP iktidarında görmüştür, binlerce kişi CHP iktidarında ekmek yemiştir bu şehirde.Sümerbank,tekel,şeker fabrikası,Devlet demir yolları....Şimdiki CHP yönetimi vatan hainleri ve Hdp ile kol kola geziyor utanıyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • tuncay (3 yıl önce)
    çooookk büyük işler çooooookkk
    0
    0
    Yanıtla
  • Murathan (3 yıl önce)
    İsmet inönünün malatyalı olması illaki onun kahraman olacağı anlamına gelmez. Birazcık kitap okuyan birazcık gerçek yakın tarihi kurcalayan birinin ismet inönünün nekadar kahraman olduğunu görür. Zaten yakın tarih maşallah kahramandan geçilmiyor. Özellikle meşhur cumhuriyet dönemi kahraman kaynıyor.Tarihimizi google den değilde gerçek ve tarafsız yazarlardan okursak daha sağlıklı olur. Mesela tavsiyemdir, 1. ve 2. inönü diye bir savaş varmı yokmu bunu araştırın. Malum savaş kiminle yapıldı nasıl yapıldı bunu tarafsız tarihçiler nasıl yazmış araştırın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir 'Keşke Yunan galip gelseydi' hezeyancılarından biri daha. Ne tarihinden haberi var, ne geçmişinden. Kimin kurduğu, yaşattığı ülkede nefes alıyor, ondan bile bihaber. Ülkenin kurucularına, Cumhuriyet kadrolarına, ulusal birlik yapısına saldıran bir FETÖ terör örgütü vardı- var. Hani şu Kozmik Oda'ya girip, devletin bütün sırlarını kopyalayıp, düşman ülkelere sızdıran. Aynen Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi Kuvay-ı Milliye'ye, milli Ordu'ya saldıran. Onlarla aynı ağızdan konuşan, aynı amacı güden, ancak hala konuştuğuna göre ayrı bir koldan çalışan biri bu Murathan denen varlık. FETÖ'nün nesebi gayri sahih tarihçileri vardı, ortaya düşmüşlerdi aynı ağızla. Yayınları vardı, Malatya'ya bile konferanslara getirildiler. Onlar gibi konuşuyor. Bir türlü Cumhuriyeti, ülkenin kurucularını, değerlerini benimseyemediler. Kurtuluş Savaşı döneminde, İngilizlerin çoğu dinci muhipleri aracılığıyla yaptıkları dezenformasyonu sürdürüyorlar. O zaman İngilizlerdi, şimdi İngilizlerle birlikte ABD'nin uşaklarının ağzıyla tarihimize küfrediyorlar. Köksüz, mesnetsiz iddialar ortaya atıyorlar. Kendi çap ve kapasiteleri bu uyduruk masallara inanmaya çok müsait, herkesi de kendileri gibi zannediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkılmış, çökmüş bir imparatorluğun enkazından var eden kadrolara saldırıyorlar. Şimdi ortamda müsait. Bunu, Cumhuriyetin bütün maddi ve manevi varlıklarını yağmalarken, vicdanlarını rahatlatmak için yapıyorlar. Hani düşmanın malı ganimet ya. Çevrenizde bu tür konuşanların tümüne bakın, bu ülke için, bu ülkenin insanları için ne yapmışlar, ortaya ne koymuşlar. İşte böyle konuşanlar, böyle yorum yapanlar, bilin ki, bu ülkeye bir saldırı halinde, düşmanı, Kurtuluş Savaşı döneminde olduğu gibi, ilk karşılayacaklar, ilk kucaklayacaklardır. Çünkü ne tarih bilinci var, ne de insana dair bir vefa duygusu. Bunlar, Kurtuluş Savaşı sırasında, İngilizlerin emriyle, "Mustafa Kemal eşkıyadır" diye bildiri hazırlayıp İngiliz uçaklarıyla atanların, katli vaciptir fetvasını verenlerin ahfadıdır ve bizden değillerdir. Bunlar tarihi, ihaneti yücelten, haini yücelten malum kaynaklardan, bunlarla yapılan dizilerden filmlerden öğrenirler, başka hiçbir bilgi ve birikimleri yoktur. Bunlara göre, 1. ve 2. İnönü Savaşı değil, Kurtuluş Savaşı diye bir mücadele bile yoktur! Ve bu Cumhuriyetin tanıdığı sonsuz hoşgörüyle işte böyle şarlamaktadırlar. İsmet Paşa kim, sen kimsin Murathan denen varlık. Bu ülkenin hangi kazanımında, hangi değerinde bir parça payın var. Hala bozgunculuk peşindesin. Yazık sana ve senin gibilere.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (3 yıl önce)
    ALLAH rahmet mekani cennet ettsin ismet paşayi adini anmayanlar kendilerlerini insan olarak bilmeyenler dünya tanir sayar 1 yunan sevmez 1 de onlarin kalintilari sevnez
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Rahmetli.ismet.pasayi..turk.milleti.dunya.taniyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadık (3 yıl önce)
    Adını ağzına almak istemeyenler olabilir. Ama İnönü, gerek Kurtuluş Savaşında gerek sonrasında memleket için büyük işler yapmıştır.
    0
    0
    Yanıtla