SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kış Lastiği Uygulaması Adil Değil"

0
Güncellendi - 2019-11-28 03:00:18
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, kış lastiği uygulamasını desteklediğini, ancak uygulamanın sadece şoför esnafına yönelik olmasının adil olmadığını bildirdi.

Aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı da olan MESOB Başkanı Şevket Keskin yaptığı yazılı açıklamada kış lastiği uygulaması hakkında değerlendirmede bulundu.

Keskin; “Kış lastiği uygulamasını doğru buluyor ve destekliyorum. Ancak uygulamanın kapsamı ve şekli adil değildir. Türkiye’de karayolları bütün araçlara açıktır. Kış aylarında da bütün araçlar aynı karayolunu kullanmaktadır. Burada yük ve yolcu taşıyan araçlara kış lastiği uygulamasını zorunlu kılıp, diğer araçlara zorunlu kılmamak adil değildir. Aynı şartlar altında iki araç seyir ediyor, birine kış lastiği zorunluluğu var, ama diğerine yoktur. Mesleği şoförlük olan, ömrünü yollarda geçiren sürücünün aracına kış lastiği zorunlu, ama aynı yoldaki sadece aracı ve ehliyeti olduğu için direksiyon başına geçene kış lastiği zorunluluğu bulunmuyor. Bu durum eşitlik ilkesine aykırıdır. Yolcu taşıyan araçlar, her zaman diğer araçlar tarafından tehlikeye maruz bırakılmış durumdadır. Kış lastiği takmayan aracın buzlu yolda ve karda kontrolden çıkarak yolcu taşıyan araca çarpması durumunda bunun hesabını kim verecek? Şehirlerarası ve şehir içinde tüm araçlara kış lastiği uygulaması zorunlu olmalıdır” dedi.

Keskin; “Yük ve yolcu taşıyan şoförler kayıt altında diye, vergisini veriyor diye bu kadar üzerine gidilmemesi gerekiyor. Yıllardır aynı sorunu dile getiriyoruz. Ancak ne yazıkki yapılan yanlışlar düzeltilmiyor. Kar lastiği uygulama zorunluluğu getirilecekse, bütün araçlara getirilmesi gerekmektedir” ifadelerini kaydetti.

Şoför esnafına da çağrıda bulunan Keskin; “Şoför esnafımız kış lastiği uygulamasına mutlaka uymalı. Bunu zorunlu diye değil, taşıdığımız canların ehemmiyeti için yapmalıyız. Araçlarımızı mutlaka kış şartlarına hazır hale getirmeliyiz, mevsimlik bakımlarını yaptırmalıyız.” şeklinde uyarıda bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Mehmet (4 yıl önce)
    Başkan dediğin kısmen doğru. Bu şehirde toplasan yılda 3 gün yolda kar oluyor. Belki o günlere mahsus ticari olmayan araçlara kış lastiği yok diye ceza kesilebilir. Haliyle kış lastiği olmayan da çıkmaz. Ama bunu genellersen çok mantıklı değil. Bir de neden şoför esnafının trafikte yaptığı hataları söylemiyorsun. Özellikle minibüsçülerin. Madem o kadar can güvenliğini düşünüyorsun. Günümün 2 saati trafikte geçiyor. Minibüs, taksi, modifiye araçlar başta olmak üzere çok çeşitli araçlara karşı temkinli olmak zorundayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (4 yıl önce)
    Minübüscüler zaten tehlikeli arac kullaniyor yol da yatmalari birbirlerini gordumu taba gaz gitmesi icindeki yolcunun canin guvenligini hic sayiyorlar ve hi zahmet de kar lastigi taksinlar yani şu minibüsçü camiasina bi el atin bes parmagin beşi bir degil mesela kiltepe carmuzu karakavagin münübüs çüler i ekmegindeler
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzulu (4 yıl önce)
    Başkan :) gülmekten başka cevabım yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Aslında bu arkadaş demek istiyorki biz de takmayalım. " Yük ve yolcu taşıyan kayıt altında olan şoförlerin üzerine bu kadar gidilmemeli" demiş olması niyetini ortaya koymakta. Hangi eşitlikten bahsetmiş onu da anlamadım. Ömrümüzce çalışmış zar zor ayağımızı yerden kesecek bir otomobil almışız, yıllık vergisi, trafik sigortası, iki yılda bir muayenesi, yıllık bakımı, Dünyanın en pahalı benzini (yüzde yetmişi vergi) aracı sıfır alıyorsan Dünyanın en adaletsiz ÖTV'si neymiş vatandaş özel otomobile binecek. Bu ülkeyi yönetenler otomobili vatandaşına lüks görmektedir. Bu kadar fahîş vergilerin başka bir izahı yoktur. Üstüne üstlük topu topu iki ay için (Aralık-Ocak) sen kalk otomobili olana, teki 400 liradan toplam 1600 liralık bir yük daha getir. O lastiği iki aydan sonra çıkartıp nerede muhafaza edeceğinde ayrı bir sıkıntı. Bekleyen lastiğin ömrünü tüketmesi de cabası. Başkan eşitlik derken vatandaşın yolunmasından bahsediyor herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (4 yıl önce)
    19 yıldır araç kullanıyorum. Kış lastiği hiç almadım. Parada vermek istemiyorum. Yerde kar varken aracımı çıkarmıyorum. İhtiyacım olursa toplu taşıma ve taksi ile karşılıyorum. Malatya'da eski yağışlar yok. Yağan karda yerde fazla kalmıyor. Maksimum 3-5 gün kar için lastiğe gerek yok. İlla kar varken aracımı kullanayım diyenler kar lastiği taktırmalı. Kaymaz taban ayakkabı giyerken. Arabayı kaldırmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bazen saçma açıklama yapıyorsun başkan onlar ticari. 7/24 yollarda. Tabii takacak.Diğer bilinçli vatandaş zaten takıyor. Sen şoför esnafının lastik takıp takmayacağıyla değil, niteliği ile ilgilen. İpini koparan dolmuş ve taksi şoförü oluyor. Trafikte yaptıkları hatalar sebep oldukları maddi kazalarla ilgilen.Kullandıkları dil, uslupleri ile ilgilen...Arabasının lastiğine güvenmeyen zaten kışın yola çıkmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (4 yıl önce)
    Yolcu taşıyorsun beyefendi. Serviste çocuk taşıyorsun. Minibüste takside can emanet ediliyor. Neyin kafasını yaşıyorsunuz. Yazık memlekete bunlar oda başkanı olmuşlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat GÜLEZ (4 yıl önce)Vedat isimli kullanıcı yorumuna
    Üstat yazıyı okumamışsın galiba. Adam zaten memnun uygulamadan ama herkes taksın diyor. dediği de çok mantıklı. Kar lastiği olan bir araca kar lastiği takması mecburi olmayan bir araç kayıp çarptığında mantıken hata kimde olacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın başkanıma katılıyorum. kış lastiği uygulamasına itirazımız yok ancak uygulama dışı tutulan arkadşalar aynı yolu kullanıyor olduktan sonra kaza yapmaya yada yaptırmaya hazır haldeler.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (4 yıl önce)
    Kesinlikle katılıyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNCAY (4 yıl önce)
    Doğru tespit, trafiğe çıkan bütün araçlara zorunlu olsun.
    0
    0
    Yanıtla