"Koyunculuğu Geliştirme Projesi" kapsamında damızlık koç dağıtımı yapıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Malatya İl Müdürlüğü tarafından, Merkez, Akçadağ, Darende, Doğanşehir, Kuluncak, Yeşilyurt ve Pütürge ilçelerinde 49 yetiştiriciye, Sivas'taki Ulaş Tarım İşletmeleri Müdürlüğü’nden temin edilen toplam 70 baş Akkaraman Kangal tipi damızlık koç teslim edildi. Dağıtımı yapılan koçların yüzde 50 bedeli İl Özel İdaresi’nin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Malatya İl Müdürlüğü'ne tahsis edilen 2011 yılı bütçesinden, geriye kalan yüzde 50 bedeli ise çiftçi katkısı olarak yetiştiriciler tarafından karşılandı.
Proje ile Akkaraman koyun sürülerine damızlık Kangal tipi Akkaraman koç katılarak süt, et ve döl veriminin artırılması, Malatya’da hayvancılığın önemli bir kolu olan koyunculuğun geliştirilmesi ve kırsal bölgelerde yaşayan insanların ekonomik alım gücüne katkı sağlanması amaçlanıyor. 'Koyunculuğu Geliştirme Projesi’nin 5 yıl süreli planlandığı, ilk uygulamanın 2010 yılında gerçekleştirildiği, Arguvan, Arapgir, Yazıhan, Hekimhan, Doğanşehir ve Pütürge ilçelerinde toplam 25 yetiştiriciye 50 baş damızlık koç dağıtımı yapıldığı belirtildi. Bundan sonra da her yıl yeni yetiştiricilerin projeye dahil edileceği, bu çerçevede alt yapısı koyun yetiştiriciliğine uygun ve izlenmesi kolay olan ilçelerden seçilecek en az 50 baş Akkaraman koyun sürüsü bulunan, yetiştiricilik konusunda deneyimli kişilerin bu proje kapsamında değerlendirileceği kaydedildi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.