SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Köhnemiş Kokuşmuş Sistemi Değiştiriyoruz"

0
Güncellendi - 2017-02-05 17:37:04
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Bu referandumda seçtiğimiz başbakanları asan ve onları darbecilere yem eden anlayışla onlara sahip çıkanların bir hesaplaşmasıdır” dedi.

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, halk günü toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. Parti binasında gerçekleştirilen halk günü toplantısına İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Şerefhanlı, Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Kahtalı düzenli şekilde yapmaya çalıştıkları halk günlerinin bazen akşamlara uğradığını fakat ayda bir defa da olsa bu programı gerçekleştirdiklerini söyledi. Nisan ayında bir referandum olacağını belirten Kahtalı,“Bu referandumda da bugüne kadar Malatya'mız her seferinde AK Partinin bütün seçimlerinde en üst düzeyde destek verdi. Bu defa da Allah nasip ederse Türkiye’de yine ilk 5 girecek şekilde destek vereceğiz” dedi.

Milletvekili Mustafa Şahin halk günü toplantısın gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Milletvekilleri olarak sürekli vatandaşlarla bir araya gelmeye çalıştıklarını kaydeden Şahin, “Milletvekilleri olarak genelde vatandaşlarımızla bir arada olmanın gayreti içeresinde oluyoruz. Halk günlerinde vatandaşlarımızın dertleri ile sorunları ile ve yapacağımız çalışmaları onlara anlatıp istişare etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Anayasa çalışmalarında mecliste yaşanan olaylara değinen Milletvekili Şahin, “Anayasa çalışmalarında ilk hafta yapmış olduğumuz çalışmalarda HDP denilen PKK’nın siyasi uzantısı olan parti boykot kararı almıştı. Ve onlar gelene kadar kesinlikle mecliste işler iyi kötü gidiyordu. Darda kalan ana muhalefet partisi gece yarısından sonra yaptıkları ani bir imdat çağrısı ile HDP’yi yanlarına alarak mecliste gerçekten istenmeyen hadiselere neden oldular. Mecliste biz kimseye zarar vermemek için çok ciddi gayretler veriyorken onlar bizim milletvekilimizin bacağından ısırmaya kadar kendilerini kürsüyü kelepçeleyenler kürsüyü işgal ettiler. Biz bütün sağduyumuzu ön plana çıkararak orada kavganın çıkmaması için milletin seçmiş olduğu seçilmişlerin orada onlara yakışan bir takım tutum ve davranışların ön plana çıkması için biz sağduyuyu hep ön plana çıkardık” ifadelerini kullandı.

CHP’nin referandum çalışmalarında CHP bayrağı ve logosu kullanmayacaklarına da atıfta bulunan Şahin, “Milletin CHP’ye karşı olan bir alerjisi var. Diyorlar ki biz bunu partiler üstü olarak göreceğiz. Hayır, bu kesinlikle partiler üstü değil partilerinde bir mücadelesi var. Burada bir zihniyet problemi var. Onlar diyorlar ki siz rejimi değiştiriyorsunuz biz diyoruz ki köhnemiş kokuşmuş sistemi değiştiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, “ Bu referandum değil katsayı belasını bu ülkenin başına tebelleş eden anlayış ile zihniyet ile bunun ortadan kalkması için mücadele edenlerin hesaplaşmasıdır. Alevi vatandaşlarımızın Alevi kimliklerini söylemekten imtina ettirenlerle Kürt vatandaşlarımızın Kürt kimliklerini sahiplenmelerini engel olanlara karşı vermiş olduğumuz bir hesaplaşmadır. Bu referandum değil seçtiğimiz başbakanları asan ve onları darbecilere yem eden anlayışla onlara sahip çıkanların bir hesaplaşmasıdır. Bu referandum değil. Malatya'mızda bir rektör vardı bir zavallı vardı. Gerçekten aklı ile hareket etmeyen bir tanesi vardı. Yüzde 90 ile de gelseniz biz sizi iktidara getirmeyeceğiz diyenler vardı. Millet yüzde 47’lerle geldi ve gümbür gümbür 15 yıldır iktidarını sürüyor. Siz ne derse deyin milletin dediği ile bizler hareket edeceğiz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    KAÇ YILDAN BU YANA VEKİLLİK YAPANLAR MALATYAYA NE KATTINIZ.? SİZİN VEKİLLİKLER KOKMUŞ GENCLERİN ÖNÜNE DİKİLDİNİZ YOL VERMEDİNİZ .KİŞİ KENDİNDEN BİLİR İŞİ VEKİL BEY
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Kokmus sistem icin neden vekil oldunuz o kadar emek verdiniz kokan bir yere uzak durulur oraya varmak icin emek verilmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Mecliste özgür iradesiyle oyunu kulllanamayan.anayasa suçu islemeyi göze alanlar.oylarını enaz iki millekvekiline gösterenler anayasayı ihlal etmedilermi.anayasa mahkemesini göreve çağırıyorum.benim vekilin özgür iradesiyle kabine girip oyunu kullanmalıydı.kullanamadılar.ama biz özgür irademizle açıktan değil anayasanın dediği gibi gizli yani kabinde kimseye gostermrden kullanacağız sayın vekilin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (7 yıl önce)
    Darısı vekillerin başına gerçi başkanlık geldiğinde bunlar otomotik olarak boşa çıkar
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Sayin,vekil,mevcut,sistem,kokmus,diyor,hakli Soyleki,ucret,dagilimi,kokmustur,vekilin,maasi .50,bin,memurun,iscini.ortalama,maasi,1750 Lt,emeklinin,maasi,ortalama,1,600,tl,asgari Ucret,1300,tl,asil,kokusan,sistem,dagilan,ucret Bunlari,gundeme,getirin
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezer (7 yıl önce)
    Mevcut sistemin ve yeni sistemin ne olduğunu biliyormu bu milletin vekili ...Bence bilmiyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Köhnemiş ve kokuşmuş sistemin mimarı AKP iktidarıdır.Bunların biz özelliği var kendileri her türlü olumsuzluğu yapıyorlar sıkışınca kabahati ya CHP'ye yada başkalarına atıyorlar.İşleri güçleri halka bir parmak bal ve bol vaat ve sonuç sıfır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (7 yıl önce)
    Bu zat ın Malatya ya hizmet ettiğini düşünmüyorum. İnanmıyorum. Bu zat milvetvekili olduğu günden beri hatta il başkanı olduğundan beri darbeden başka birşey konuşmadı. Yerel le ilgili gelişmeleri bazen kendisi açıklıyor. Çünkü kendi de biliyor milletin onu istemediğini. Gereksiz bir vekil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (7 yıl önce)
    İnsanların yüzlerce yılda kurduğu sistemi biz 90 yılda bırakıyoruz. Birilerinin bunlara bu ülkeye bu kafayla iyilik yapamayacaklarını öğretmesi lazım. Beyinlerini başkalarına kiraya verenler bizlere demokrasiyi, özgürlüğü, özgür düşünmeyi öğretmeye kalkalmaları nasıl bir şeydir anlamak öümkün değil. Siz bu kafayla yeni sistemi de berbat edersiniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)
    Mustafa Şahin Malatya'da sırasıyla Şeker Fabrikasına, Sümerbanka, Tekel Tütün Fabrikasının olduğu yıllara bir bak birde sizin döneminizde olup bitenlere. CHP nin kurduğu muhtemelen senin babanında emekli olduğu bu fabrikaları kapatıp yerine yabancı yani sizin tabirinizle gavur mallarının satıldığı AVM ler diktiniz. Bire bu çirkin alanlara bir cami yaparak. Kokuşmuş düşünce ve özlemleri olanlar çok açık belli. Arkasına bakmadan ailesini bırakarak İngilizlere sığınanlar kokuşmuş olanlardır. Onlara özenenler kokuşmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)
    Cumhuriyet yüce bir yönetim biçimidir. Kokuşmuş olan ve İngilizlere sığınanlardan ülke kurtarılmış ve onurlu şerefli bir ülke olarak TÜRKİYE CUMHURİYETİ kurulmuştur. O cumhuriyeti teslim alan sağ partiler batırma adına ellerinden geleni 1950 lerden beri yapmaktadır. Sanki on yıllardır bu ülkeyi CHP yönetti. CHP bu ülkeyi kurdu kalkındırdı siz Adnan Menderes ile teslim aldınız ve batırma adına her şeyi yaptınız hemde dini ve milliyetçiliği kullanarak. Dolayısı ile kimlerin kokuşmuş kafaya sahip olduğu ortaya çıkmış oluyor. Ancak bu ülke asla geriye götürülemeyecek ve sizlere rağmen yoluna daha güçlenmiş olarak devam edecek, sizlerde tarihin karanlık sayfalarında iyi anılmayacak biçimde anılmış olacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyada uyumayan adam (7 yıl önce)
    Bu Mustafa Sahin in Malatya icin ne kazandirdigini bir sorgulayin ey Malatyalilar? Kafasi estikce gelip darbe donemleri 28 subat hikayeleri anlatip anlatip gidiyor. Bu adam Malatyaya ne kazandirdi bir Allahin kulu bir icraatini yazsin evet oyu kullanacam
    0
    0
    Yanıtla
  • oktay (7 yıl önce)
    başkanlık gelecek kimse yargılayamayacak diye düşünüyorlar.vekillerimizin ortak oldukları ŞİRKETLER belediye başkanlarımızın 7 inşaat şirketi var iken bu sayı 17 ye çıkıcak.başkanlık geldiğinde kimse hesap vermeyecek.ama şunu kimse bilmiyor ALLAH ın bir hesabı var ÖLÜM var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şafak (7 yıl önce)
    Fikrimiz değişir diye karşıt görüşleri okumadığımız, kanallarını takip etmediğimiz bir toplumda meydan sizin sayın vekilim korkmayın! Ne söylerseniz onay alırsınız bunu biliyoruz da söylemlerinizdeki nefret nereden kaynaklanıyor bide onu izah etseniz! Birde o kokuşmuş dediğiniz sistem olmasa burada sizi kim kaale alırdı onu da merak ediyorum doğrusu?
    0
    0
    Yanıtla
  • muse (7 yıl önce)
    Asil,kokan,siyasettir,meclise,demokiresiye Adelete,,cumhuriyete,inanmiyanlar,girdigi Icin,sizler,her,zaman,hedef,olarak,chp,camur Atiyorsunuz,baskanlik,sisteminde,demokiresi Adelet,cumhuriyet,olmaz,padisahlik,olur,onun Icin,baskanlik,sistemine,hayir,diyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)
    Şu milletvekili yaşı 18 e düşecek diye çok kızıyordum. Fakat sayın Şahin'i gördükçe 30 yaş üstünün millet vekili olmasına karşı çıkıyorum. başkanlık tartışması başladığından beri farklı kanallarda ve sosyal medyada elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Başkanlık sistemini tamamen partizan savunan veya karşı çıkanları bir kenara koyarsak hukukçu kimliği ile tartışanlar daha tatmin edici açıklamalar yapıyorlar. Şimdi sayın Şahin'den üst düzey bir açıklama gelse şaşardım. Bari güzel bir metni ezberleyip halkın karşısına çıksaydın daha iyi olurdu. Rahmetli Özal'ın " devletin işi pazardaki domatesin fiyatını ayarlamak değil " diyen serbest piyasa ekonomisini dün hararetle savunan gelenekten gelenler bu gün " domates tarlada 1 lira markette 6 - 7 lira bu ne yahuuuu " diyecek seviyeye geldi ise enine boyuna düşünmek gerekir. Kooperatifçiliği, devlet katkısını, kendi kendine yetebilmeyi ve uzun vadeli devlet politikası üretmeyi ve bu devlet politikasını devam ettirmeyi öğrenemedik gitti. İstanbul'u İstanbul olmaktan çıkaran bence dünyanın en güzel şehrini bu hale getiren imar yayasını , rantçı şehir dokusundan uzak kült mimari anlayışı ve ekonomik cazibe merkezlerinin ülkenin değişik yerlerine yayamamanın sonuçlarını en yetkili ağızlardan duymaya başladık. Basma kumaşı, patikası , Amerikan bezi , ayakkabısı ve binlerce kişiye ekmek kaynağı olan mensucat fabrikası. Dikildiği günden tüketileceği ana kadar doğa dostu ve her türlü atığının değerlendiğini şeker fabrikası. Bölgedeki türün üreticisinin geçim kaynağı ve tarihimde hiç zarar etmemiş tekel fabrikası. Şimdi yukarıdaki örnekleri neden verdim. Uzun vadeli devlet politikası olmaz ise kısa vadede önümüze konulan sorun için birbirimizi yer dururuz. Kitler özelleşeceği zaman - ki bu sevince bende katılmıştım - oh ne güzel oldu zarar eden kurumların maliyeti tüyü bitmemiş yetinin Hakkı heba olmayacak dedik. Ne oldu? Ülkenin bütçesi fazla mı verdi? Kocaman bir HAYIR. Biz oy verirken bizim adamımız iktidar olsun, bizim adamlarımız KİTLER de işe girsin diye oy verdik. Bir süre böyle oyalandık. Sonra kitledeki istihdam fazlası özel sektörün kayıt dışı ekonomi ile büyümesi ( açıkçası vergi çalması ) , özel sektörün sigorta pirimi oyunları ile rekabet edemedi. Birde buna GLOBALLEŞEN ( emek , sermaye ve paranın rahat dolaşımı ) dünya anlayışı ile soslayıp bize yedirdiklerimde yurt dışı ile Nasıl rekabet edeceğimizi öngöremedik. Sözün kısası özelleştirilmek istenen KİTLER ( yokluk içinde ki ülkenin Şah'a kalkmasını sağlayan milli değerler ) önce zarar ettirildi. Sonra yok pahasına satıldı. O kitlerde bu günün parası ile 3 - 5 bin lira para alan Ada'm bu parayı Malatya ekonomisine katıyordu şimdi bu maaşı özel sektörde alan yok, asgari ücret sömürüsüne devam ( birde devletin üst düzey yöneticileri - yahu asgari ücret vermek zorunda değilsiniz biraz Fas'larını versenize demez mi? O vakit sen taşeron işçilere biraz daha ver. Hani kadroya alacaktın ) Hafıza işte ! Sayın Şahin siz niye varsınız? Sorunları çözesiniz diye. Sorunları çözemediğiniz için sistem değiştirecekseniz bir başka alternatifte sorunları çözemeyenleri değiştirmek. Selametle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya haber yine fikrini yorumla beyan etmiş sizin ne oldugunuzu biliyoruz herkeste biliyor mustafa şahini halk çok iyi tanıyor siz onu böyle yıpratamazsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Tepehanlı (7 yıl önce)
    Allah senden razı olsun sayın vekilim diğer vekiller yine yok her hafta burdasın görüyoruz oyumuzda hakkımızda sana helal
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    18 Yaşındaki çocuklara ehliyet bile vermiyorlar.Yine kimlere kıyak yapıp Milletvekili seçilecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gercekci (7 yıl önce)
    Yen'i anayasanın madde 95 e 3 fıkrasını okuyan varmı aranızda? O maddeyi okuyun evet dıyen olursa hala benı asın!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit Coşkun (7 yıl önce)Gercekci isimli kullanıcı yorumuna
    95/3 te ne var acaba değerli hocam ben bulamadım ?
    0
    0
    Yanıtla
  • mert can (7 yıl önce)
    sn mustafa şahın allah için soyle malatya için ne yaptın sistem iyi olsaydı sen ve senin gibiler meclisin önünde geçemezdi ancak sen el kaldırıp indiresinnnnn
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen milletvekili ne demek mnce onu öğren memlekete gelen bütün hizmetler vekillerin öncülüğünde hükümet tarafından yapılır
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)Eray isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Eray lider sultasının seçtiği değil halkın seçtiği milletvekili en iyi hizmeti yapacak vekildir.Vekillerin hemen hemen hepsi liderlerin eteklerine yapışmışlar beni bir daha listeye yazsın seçileyim kaygısındalar.Keşke vekiller hür iradesi ile anayasa maddelerini oylasalardı
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (7 yıl önce)
    keşke bunlar konuşmasa reis gelene kadar evetimizi sabit kılardık
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (7 yıl önce)
    Zeki bey doğru söylüyor bakan bey tek başına Allah'dan bakanımız var
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Dune kadar oy vermek dinsizliktir. Laik develete asker polis memur olunmaz tezini savunanlar simdi burokraside en tepedeler. Sayenizde binlerce insan memur olamadi. Olanlarda islerini biraktilar. Onlar kit kanaat gecinirken siz baskan ve vekil maaslariyla zevk ve sefa suruyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (7 yıl önce)
    İnşallah başkanlık sistemi, birbirine sırtını dönen değil de, şehri için el ele veren aynı partinin vekillerine kavuşmamıza da sebep olur. Ak partiden biri bakan, toplam 5 vekil var, ama bakanın arkasında diğer vekiller yok. Malatya'ya verilen bakanlık bile vekilleri bir araya getiremediyse, bu memleketin geleceği şüpheli...
    0
    0
    Yanıtla
  • Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminde bugünkü vekilleride ararsak hiç şaşmayın bu sistem kurşun asker tipi milletvekili yapısı getiriyor. efendisine itiraz edemeyen bir köle sistemi gibi.Mevcut seçim sistemi değişmediği sürece bu iş böyle gider zeki beyde ellerini dizlerine vurur ben kendi ellerimle ettim diye
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (7 yıl önce)
    Sayın vekilim kokuşmuş dediğiniz sistem sayesinde siz şu anda milletin vekili oldunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    Halk günlerini yapan tek vekil mustafa bey başkasını göremiyoruz sayın vekilimizin söylemlerinde kin nefret yok sizin yaranız var size değiyor o yüzden çıldırıyorsunuz halkın ağzından konuştugu için çok teşekkürler mustafa beye
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)Eray isimli kullanıcı yorumuna
    Tamam Eray Kardes, yarin gel bizim taseron firma da calismaya basla....Isi kaptin...yalniz tek sart sagda solda her imkan buldugunda akpartiyi olumune destekle..at gozluklerini takarak...
    0
    0
    Yanıtla
  • murat tek işe gerek yok kömür ile de olur birader o kadar abartma...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    o körelmiş kokuşmuş sistem olmasa siz ve sizin gibiler milletvekili olamazdi sayin Mustafa Sahin.... O acidan haklisin..sistem sizin gibileri milletvekili sectirecek kadar korelmis.. hep yaziyorum yine yazicam...ABD 6-7 yil once bir makale yayinladi...Ortadogu daki 22 ulkede rejim ve sinir degisikligi yapacagiz dediler..Ondan sonra baslayan Arap Bahariyla yemen, urdun, misir, irak, suriye, libya ortada...sira turkiye de...iran'a karsi da savas hazirligi yapiliyor... Hemsehrilerim, bu dunya sultan suleymana kalmamis, tayyip erdogan a mi kalacak..baskanlik icin evet diyenler erdogan baskan olacak diye evet diyor..iyi de o ölünce veya öldükten sonra ne olacak...?? Ulkemi seviyorum, bölünmesini, özerkliği istemiyorum onun icin HAYIR diyorum. HAYIR HAYIR HAYIR HAYIR
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat senın dedıgın madde 95-3 fıkra! Bende Yen'i okudum evet demekten vazgeçtim! Dıyorki özetle ülkede çıkacak kanunla bır kac vılayet başka bir vilayete baglanabılır böylece yerınden yonetım ve kalkınma hızlanır bürokrasi azalır... yani Başkan deseki Adıyaman'ı Malatya Elazığ Tunceli bıngol vılayetletini dıyarbakır a bağladım dıyarbakır eyalet yaptım dese gecmıs olsun herkese! Olay bu! Bu maddeyi kaldırın evet dıyecez söz
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (7 yıl önce)
    Millet Vekili Sn.Mustafa Şahin'nin söylevlerindeki ve ifade tarzındaki kin ve nefret saçan bu uslubu şiddetle kınıyorum.Lütfen birleştirici ve hoşgörülü olunuz köhnemiş dediğiniz bu sistemde 1950 yılından beri sağ iktidar var 15 yıldır da AKP ve siz varsınız bir suç varsa bunda sizinde vebaliniz var.Söyledikleri ile çelişen bir vekil bu ülkeye ne kazandıra bilir. Bu bir hesaplaşma ise sn.vekilim bu hesabı vermek öyle kola değil. Bu ülke şehitlerin kanı ile kuruldu birleri başkan olsun diye heba edilemez.Bu millet geçmişte olduğu gibi nasıl iktidara getirdi ise öylede iktidardan indirmesini bilir.
    0
    0
    Yanıtla