SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KOM'dan Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu

KOM'dan Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. A.Ö. isimli şahsın üzerinde ve aracında yapılan aramada Roma, Bizans, Emevi ve Abbasi dönemlerine ait olduğu değerlendirilen çok sayıda eser bulundu.

Yapılan aramada 7 adet Roma dönemine ait ok ve mızrak ucu, 3 adet Roma dönemine ait yüzük ve 45 adet Bizans, Emevi ve Abbasi dönemlerine ait sikke ele geçirildi. Ayrıca, bir adet metal el dedektörü, bir adet dijital ekranlı dedektör ve dedektöre takılı sesli uyarı veren cihaz da bulundu.

Ele geçirilen malzemeler, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen parçalar arasında yer aldı. Şüpheli şahıs hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefetten işlem başlatıldı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, kültürel varlıkların korunması amacıyla yürütülen çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Yavuz44 (7 ay önce)
    Aman ülke kurtuldu sanki hazine bulanlara ceza değil ödül verilse hiçbir tarihi eser yurtdışına çıkmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kündübekli (7 ay önce)
    Devletin bulamadığı eserleri, tabii ki hazineleri vatandaş buluyor. Masa başında oturup yılda 1-2 bir alanda kazı yapmakla arkeolog olunmuyor. Bulunan eserlerin yüzde 95 yurt dışına kaçırılıyor. Altın ve gümüş eserler ise yakalanmamak için eritilip külçe olarak kuyumculara satılıyor. Belki bir altın buluntu milyonlarca dolar değerinde ama bulanlar eserin değil altın değerine hatta yasadışı olduğu için çok altında satıyor. Sanki devlet bunları bilmiyor! Definecilerin çağrıları internette. Devlet bir yasa çıkarsa izinsiz yapılan aramalar için kabul edip değerinin yarısını verse müzelerde eser koyacak yer kalmaz. Mevcudun en az 100 katı eserin definecilerin elinde olduğu iddiaları var. Benzer eserler fazla ise Kültür Bakanlığı uluslararası bir açık artırma ile bir kısmını satabilir. Aynı sikkeden milyon tane stoklamanın bir anlamı yok. Meraklısı, başka ülke müzeleri fazlalıkları satın alabilir.
    %100
    %0
    Yanıtla