SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Konut Yapılması Gerekirken Sanayi Sitesi İnşa Edilen Alanda Son Durum

Konut Yapılması Gerekirken Sanayi Sitesi İnşa Edilen Alanda Son Durum
A- A+ PAYLAŞ

Altay Kışlası olarak da bilinen eski Şoför Okulu arazisinde 6 Şubat depremlerinden önce  Yeni Küçük Sanayi Sitesi inşası için gündeme gelen, ancak depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra, sağlam zeminli araziye konut yapımı zorunluluğu ortaya çıkmasına rağmen, konut yeri için il merkezinden çok daha uzakta olan İkizce bölgesi uygun görülürken, merkeze daha yakın olan Şoför Okulu'ndaki araziyle ilgili sanayi sitesi projesinden vazgeçilmeyip temeli atılan, böylece ili yöneten karar vericilerin, günün koşullarına ve ortaya çıkan ihtiyaca göre karar almada ne kadar yetersiz ve uygunsuz karar verdiklerine örnek oluşturan  alandaki 'sanayi sitesi' çalışmaları sürüyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın, sanayi sitesi inşaatında yaptığı incelemeye ilişkin, ilçe belediyesinin basın bülteni şöyle:

"Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremlerin ardından bölge ekonomisini büyütmek ve istihdam olanaklarının artmasına katkı sunmak amacıyla  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Topsöğüt mahallesinde yapımına başlanan Yeni Sanayi Sitesi alanındaki çalışmaları inceledi.

6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerde işyerlerini kaybeden sanayi sitesindeki esnaflar için Altay Kışlasının devamında Sivas Yolu üzerinde bulunan 1 milyon 97 bin 929 m² büyüklüğündeki alana modern, nezih ve konforlu alanlara sahip yeni bir sanayi alanı inşa ediliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 yılı Mayıs ayında yapım kararını imzalamasının ardından inşaatına hız verilen Yeni Sanayi Sitesi, 2.400 adet işyerinden oluşacak. İlk etapta 714 adet işyerinin teslim edileceği sanayi alanında inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Malatya’da yerel ve bölgesel ekonominin hareketlenmesi için gerek organize sanayi bölgeleri gerekse de sanayi sitelerinin daha güzel şartlara sahip olmasına ayrı bir önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da, bölge ekonomisinin büyümesine, istihdam olanaklarının artmasına ve sanayi altyapısının güçlenmesine önemli ölçülerde katkı sağlayacak olan sanayi alanında devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, müteahhit firma yetkililerinden projenin aşamaları hakkında bilgiler aldı.

Sanayi alanında ilk etapta 714 adet işyerinin teslim edileceğini söyleyen Şantiye Şefi Sinan Taylan, devam eden çalışmalar hakkında şunları söyledi; “Betonarme çalışmalarının büyük bir kısmını tamamlayarak, çelik imalatlarına da başladık, en kısa zamanda bütün imalatları tamamlayarak işyerlerimizi teslim edeceğiz.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, Malatya ve bölge ekonomisinin hareketlenmesine ve istihdam olanaklarının artmasına büyük katkı sunacak olan yeni sanayi sitesinin modern, nezih ve konforlu alanlarıyla Malatya’nın yeniden inşa ve ihya sürecine ayrı bir güç kazandıracağını söyledi.

Yeni Sanayi Sitesinin tamamlanıp hizmete girdiği zaman bölgedeki ticaret ve üretim hacminde önemli bir artış yaşanacağını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ İlçemizin sınırlarındaki Altay Kışlasının devamında Sivas Yolu üzerinde 1 milyon 97 bin 929 m² büyüklüğündeki alana inşa edilen ve 2.400 adet işyerinden oluşan sanayi sitemizi inceledik ve buradaki yetkililerden detaylı bilgiler aldık.6 Şubat 2023 tarihindeki yüzyılın felaketi büyük depremlerde işyeri yıkılan ya da ağır hasar alan sanayi sitemizdeki esnaflarımıza tahsis edilecek olan işyerlerimizden ilk etapta 714’ü hak sahiplerine teslim edilecek. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla geçtiğimiz yıl Haziran ayında burada çalışmalar başlamıştı, şantiye alanında yoğun bir çalışmanın olduğunu görmek bizi mutlu etti. Mayıs veya Haziran ayı gibi ilk etaptaki işyerlerinin teslim edilmesi hedefleniyor. Yeni sanayi işyerlerinin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin ekonomik canlılığını artırarak, ekonomik gelişime katkı sağlamayı ve yeni iş imkânları oluşturarak hemşerilerimizin refahına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bölge ekonomisinin hareketlenmesine önemli katkılar sunacak sanayi sitesindeki tüm çalışmaları yakından ettiklerini söyleyen Başkan Çınar, “ İşyerlerinin alt zemin imalatları, demir imalatları ve betonarme işlemleri tamamlandı, çelik konstrüksiyon imalatları ise aralıksız devam ediyor. 120 metrekareden oluşacak işyerlerinde lavabo, wc, banyo ve mutfak alanları yer alacak. Şehir merkezinden uzak, trafik yoğunluğu olmayan bir bölgeye inşa edilen sanayi alanımız iç ve dış mimarisi, sosyal donatıları, otoparkları, çevre düzenlemesi ve aydınlatmalarıyla şehrimize ve bölgemize ayrı bir değer katacaktır. Esnaflarımız rahat, güvenli ve temiz alanlarda ticaretini sürdürecek ve bölge ekonomisinin hareketlenmesine katkı sunmuş olacaklar. İnşaat alanında her şey planlandığı gibi, hiçbir aksama olmadan devam ediyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak esnaflarımızın daha rahat koşullarda ticaretini sürdürmesi noktasında Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla inşaatına başlanan buradaki çalışmaları yakından takip ediyoruz ve üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz. Tek amacımız kalıcı konutlar ve köy evlerimiz gibi işyerlerimizin de bir an önce tamamlanması ve esnaflarımıza tahsis edilmesidir. Deprem yaralarını devletimizin gücü ve imkânları, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde el birliğiyle sarmak için seferberlik halindeyiz. Bahar ayının sonlarına doğru teslim edilmesi planlanan buradaki yeni sanayi alanımız şimdiden ülkemize, şehrimize, ilçemize ve esnaflarımıza hâyırlı uğurlu olsun. Esnaflarımızın daha fazla üretim yapması, vatandaşlarımızın refah seviyesinin yükselmesi için şehrimize önemli yatırımların gelmesinde desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, katkı sunan tüm kamu ve kurumlara esnaflarımız ve hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu."

malatyahaber.com- Bülten
 

Yeni Küçük Sanayi Sitesi'nin maket görseli

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • TERSİNE (1 yıl önce)
    Malatya da her iş tersine ikizce deprem bölgesi, kışlanın orası yerli kaya, demek ki adamlar halkın yaşamasından çok ölmesini istemekteler. Canları sağ olsun...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Tam yeni bir şehir kurulacak alanı maalesef kimler niçin neden sanayii sitesi alanı yaptı bilinmez bilinen tek şey malatyaya yazık oldu bunu yapan malatyalı üst akıl hala bu ilde geri planda siyaseti yönlendirmele meşgul.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Gökhan (1 yıl önce)
    Her Malatyalının görmesi gereken bir şantiye, metrelerce uzunluğunda Çınar gaz beton paletleri ve çınarlar beton mikserleri ile dolu bir saha
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    İkizce ve batısı şehirleşmeye uygun. Avrupadaki şehirlerin bir çoğu geniş bir alana yayılarak yapılmış. Böylece şehirlerdeki hava kirliliği dağıtılmış ve daha ferah yaşam bölgeleri oluşturulmuş. Bizde ise, yazınızda bilerek veya bilmeyerek yazdığınız gibi dar bir alana sıkıştırılarak ve birim alanda yaşayan kişi sayısını çok olduğu boğucu şehirleşme söz konusu. Bu günkü yaşam alışkanlıkları ve motorlu araç yoğunluğu dikkate alındığında geniş alanlara şehri yayarak yapılaşmalı.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • O dediğin dikine gidiş şekli inceeee uzuuunnn kayış gibin bir şehir olur. niye kuzey tarafını es geçiyorsun. Dilek, Yeşiltepe, Top söğüt, Yaka, Taştepe, Melek baba, Çarmuzu, Kiltepe buraları ıslah etmezsen şehrin bir ucu kömürhan diğer ucu darendeye varır. avrupada böyle bir şehirleşme yok. Dünyada yok.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Giray isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru Malatya tek yönlü yani batı ve Doğu yönünde böyle giderse yakında kale ve Doğanşehirle buluşuruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Bir şehir planlaması yapılırken önce şehrin yıllara göre nüfus artışı göz önünde bulundurarak önümüzdeki onlarca yılın planlaması yapılır, ona göre alt yapı, yol, sanayi yerlerini belirlenir ve bir kere yapılır, nereye konut, nereye sanayi, nereye park, okul, dini ibadethane, AVM yapılacağı belli olur, belediye başkanlarının, partilerinin degismesinin bir önemi kalmaz, yani sanayi olacak yere konut, konut yapılacak yere de sanayi kurulamaz, ama bizim Malatya da işler kazan kazan olduğu için her gelen bir öncekinin yaptıklarını bozuyor tekrar aynı masraf, tekrar tekrar yap boz, olmadı bir daha. Ama unutmayalım ki Devletimizin bir kuruşu önemli ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • New Malatya (1 yıl önce)
    Şehrin en güzel, şehrin tam ortası ve sağlam arazilerinden birine binlerce konut yerine sanayi sitesi, sanayi sitelerinin arasına yeni sanayi yapılabilecek yere konut yapmak sadece Malatyada görülebilecek vizyonsuzluk örneğidir.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Erkan (1 yıl önce)
    Bizim Malatya'lıları anlamak gerçekten çok zor öncelikle mesafe olarak ikizce ile topsöğüt arasında pek fark yok şehri açmak istiyorsak ikizce tarafı mantıklı cafanaya kadar şehir büyür ayrıca Topsöğüt te imara açıldı orayada konutlar yapılacak.Sanayi projesi zaten depremden önce yapılmıştı.Ne kadar istemezükçü varsa maşallah bizim Malatya da bırakın yapılsın yapılmasa niye yapılmıyor yapılsa niye bura bizim arsanın üstü evin yanı değil.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Cero (1 yıl önce)
    Bu Malatya için iyi bir yüz olabilir ve inşallah şehrin içindeki sanayi de oraya hemen taşınır. Çünkü insanların görmeye alıştığı için farkedemediği düzenden yoksun, çirkin, paspal ve labirent görünümlü girmeye korkacağınız mevcut sanayi sitesinin bir an önce ortadan kaldırılması lazım.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Buna karar vericilerde hiç mi akıl yok? Bizi nasıl insanlar yönetiyor? Bu nasıl iş? Bu nasıl planlama? Memlekette adam mı kalmadı, çoban yönetse daha iyi yönetir. Konutları dağa taş yap, sanayi sitesini nezih bir alana. Bu olacak iş mi? Yeni başkan Sami Er inşallah bu yanlışa dur der.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Yeni modern bir şehir kurulacak alana sanayii sitesi yapılır organizenin karşısında sanayii sitesi yapılacak alanada konut yapılır inanın anlamış değilim böylesine olaylar sadece malatyada olur çünkü malatyada ne olursa olsun demokratik tepki ortaya konmaz. Kısacası organize karşısına beylerderesinin karşısına konut yapılarak Malatyanın geleceğine yazık ettiler.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • bişeyden anlamadığın belli. sanayi tam yerine yapılıyor. neye göre yanlış diyorsunuz.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Özgür (1 yıl önce)
    Bir gram vizyon proje ve liyakat sahibi olmayanlar şehri yönetirse bu durum olur yazık şehir de işi bilen vizyon ve liyakat sahipleri elinde değil
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Onur (1 yıl önce)
    Üzüldüğüm nokta şu ki ordan geçerken dikkatimi çekiyor arsa da yığılı olan YTONG markası malesef ki MEHMET ÇINAR A ait olan ÇNR markalı ürünlerdir cevaben taşeron firma denilecek ama ben inanmıyorum sadece diyorum ki YAZIK...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Uzunefe (1 yıl önce)
    Çınarlar Beton Çınar Gazbeton Gerisi Görselde
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Şemseddin Çoban (1 yıl önce)
    Bu memleket ne çektiyse yetersiz yöneticilerden çekti. Daha art niyetli olup cebini dolduranları söylemiyorum bile. Tarım arzisi imara açılır. Kat afaki şekilde yükseltilir. Belediyenin yaptığı yepyeni site ağır hasar alır. Caddeler daracık sokaklar patika gibidir. Deprem hazır yıkmışken genişletmek zinhar akıllarına gelmez. Koca şehrin çevre yolu hala yapım aşamasında. İşte öyle bir şehir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kenan (1 yıl önce)
    19 yy başlarında insanlar Yeni Malatya' ya Asbuzu bağlarına) göç ettiler. 1930 lu yıllarda Türk, alman ve Fransız bilim adamları şehrin kurulum planını yaptılar. O günkü Malatya için Yeşil Malatya denildi adına şarkı dahi çıkarıldı. Malatya Malatya bulunmaz eşin; gönülleri coşturur ayla güneşin denildi. 1980-2000 li yıllarda maalesef çarpık bir kente dönüştü. şimdilerde irademiz dışında yeniden uydur kaydır bir şehir yapılandırılıyor. Yazık yazık tarihimize Şanlı Malatya'ya yakışmıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Beton mikseri ve Mehmet Çınar..daha ne diyelim. Anladınız siz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Hani toki yapılacaktı depremzedeler için milleti ikizceye sürdünüz şehirden kopuk sanayi için kime rant sağlandı bu projeyi kesinlikle kınıyorum bu bir başarısızlık vatandaşı hiçe saydınız yazıklar olsun bu projeyi yapanlara!!!
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Mk44 (1 yıl önce)
    Bu projenin imarı ve ödeneği 2 sene öncesinden görüşülmüş ve kararlaştırılmış, yani depremden öncesinin ihalesini deprem şartlarında inşaatına başlamışken yarıda kesip konut yapmak pek mantıklı değil, ayrıca mesafe baz alındığında ikizce ve bu bölge aşağı yukarı aynı çıkar tek farkı köprü...
    %40
    %60
    Yanıtla
  • İnşaat kararı ne zaman alınmış olsada yanlış bir planlama .Şehrin hemen hemen en güzel yerlerinden biri. Hayalimde oraya uygulanacak imar uygulaması Malatya'mızı en az birkaç kat ileriye götürecek bir uygulama olacaktı. Malesef bu fırsatı büyük ölçüde elimizden kaçırmanın üzüntüsünü yaşamaktayım.Ben yinede zararın neresinden dönülürse kardır diyorum.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Okan (1 yıl önce)
    Malatya herşeyi hak ediyor kimse itiraz etmiyor bakan diyor beylerderesi askeri alan toki yapılsın beledi başkanı itiraz ediyor Malatya izliyor beylerderesi askeri alanı hem olaşımı rahat hem her tafa yakın bir Malatya sığardı oraya sanki sanayi yeri yok malatyanın en güzel yeri zemini sağlam sanayiye verilir mi ben inşaatçıyım yazık ettiler hastaneye yakın otogara yakın öyleyere yazık ettiler herkes organizede çalışıyor İşçisi bile rahat ederdi salatin Gürkan en çok engel oldu miletvelide engel olmadılar Malatya kendin elinizle geriye götürdüler sonrada yok malatyanın sahibi yok tabiki
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bir şehir kurulurken düz ovalik alan dikkate alınır... bizim malatya da tam tersi.. organize sanayi de bu yeni yapılan sanayi de yanlış yere yapilmis.. Altay kışlası komple siteler olan evler ile dolmaliydi.. avm ler çarşı lar vs olmaliydi.. halk dagda yasayacak ağalar düz yerde dükkan acacak akıl karı değil..
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Ömer (1 yıl önce)
    Mevcut sanayi sitesi ne olacak acaba yerinde dönüşümmü yapılacak kaldırılacakmı bilgisi olan varmıdır
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet44 (1 yıl önce)Ömer isimli kullanıcı yorumuna
    Mevcut sanayi kalkacak dediler ama sorunları cok.Herkezin yeri kıymetli kimse al sen git dağ basına denildiği zaman kimse gitmez yerini vermez.Üstelik kalkacak sanayi neden devamı olarak hayvan pazarının orası yüzlerce dükkan oldu?Sanayi için yapılcak tek şey var o da sanayinin girişi çıkışı temizlenip Sanayi alanlrı tabelalar vs ile belli olmalı.Dükkanların dışı cok eski tüm esnaf iş yeri sahipleri toplanıp iş yerlerine çekin düzen verilmeli diye söylenmeli zorunlu tutulmalı.Ondan sonra sorun çözülür.başkada yapılacak birşey yok mevcut sanayi sitesi için
    0
    0
    Yanıtla