AKP Milletvekili Öznur Çalık, Halk Gününde Beylerderesi Viyadüğündeki çalışmaların bitirildiğini ve bir sorunun olmadığını söyledi. Çalık, Karayolları yetkililerinin Kot hatası yüzünden düzeltmeye çalıştığı Beylerderesi viyadüğüyle ilgili olarak Evinizi yaparken de o kadar hata yaparsınız diyerek bir sorun bulunmadığını ifade etti.
Çalık ayrıca, Başbakan Erdoğanın Malatya ile aynı birlikte Büyükşehir olması beklenen Denizlide önceki gün yaptığı konuşmada, Büyükşehir yasasının ne zaman çıkacağına ilişkin kesin bir tarih vermemesine ilişkin bir soruya da daha önce kesin tarih vermelerine rağmen bu kez daha temkinli yaklaşarak Bizim amacımız seçimden önce Malatyayı Büyükşehir yapmaktır dedi.
BUNLAR UFAK TEFEK HADİSELER
Öznur Çalık, Beylerderesi Viyadüğünde herhangi bir kot hatasının olmadığını belirterek, Böylesine büyük bir köprünün çeşitli yerlerinde yapılan asfalt çalışmalarının ufak tefek hadiseler olduğunu düşünüyorum dedi.
Viyadüğün bittiğini ve Malatyanın rüyasının gerçekleştiğini belirten Çalık; Beylerderesi Viyadüğü bitti. AKP iktidarları döneminde Malatyanın rüyaları gerçekleşiyor. Rahmetli Turgut Özalın rüyası gerçekleşiyor ve gerçekleşti. Köprü ile ilgili olarak iki ucunun birleşmediği kamuoyunda söylendi. Şu anda köprünün 2 ucu birleşti. Üstünden de hep beraber geçtik. Söylendiği gibi kot hatası falan yok. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptığım görüşmelerde viyadükün ve alt geçitlerin hazır olduğu bilgisini aldım. Yan taraftaki refüj çalışmalarından kaynaklanan bir gecikme var. Hiçbir aksama yok dedi.
HER HALÜKARDA MALATYA BÜYÜKŞEHİR OLACAK
Başbakan Recep Tayip Erdoğanın önceki gün Malatya ile aynı statüde olan Denizlide bu illerin Büyükşehir olması ile ilgili kesin bir tarih vermemesiyle ilgili açıklamalarını değerlendiren Çalık, Büyükşehirle ilgili verdiğimiz mücadeleyi biliyorsunuz. Başbakanımızın bizlerle yaptığı konuşmaları sizlerle paylaştık. 12 Marta kadar meclise gelmesinin istediğimiz 10 tane meclis tasarısı vardı. Yapmış olduğumuz Anayasa değişiklik paketinin ve Avrupa Birliği uyum süreci içerisinde yapacağımız değişikliklerin bu sırada çıkarılması gerektiğini söyledik. Bunlardan birinin de Büyükşehir ile ilgili olan yasanın olduğunu başbakanımıza ilettiğimizi sizlere açıkladık. Amacımız 12 Marttan önce bu Büyükşehir yasasını çıkarmak. Başbakanımız da böyle söylüyor. Ama muhalefetin önleyici ve engelleyici tavır ve tutumlarıyla ilgili sıkıntı olursa her halükarda Malatya Büyükşehir olacak. Bizim amacımız 12 Marttan önce yasayı meclise getirmek ve Haziranda yapılacak olan seçimlerden önce Malatyayı Büyükşehir yapmak ifadelerini kullandı.
VEKİL SAYISI 7DE KALDI
TÜİKin Adrese Dayalı Nüfus Sisteminin son verilerine göre Malatya nüfusunun 4 bin civarında arttığını ve vekil sayısının da 7de kaldığını belirten Çalık; TÜİKin son olarak yaptığı Adrese Dayalı Nüfus Sistemi kayıtlarına göre Malatyanın nüfusunun 4 bin arttığı ve milletvekili sayısının değişmeyeceği yönündeki bilgileri aldık. Fakat bu kararı Yüksek Seçim Kurulu verecektir. Malatyanın milletvekili sayısının şu an 7de kaldığı ve bazı düşen illerin var olduğunu biliyoruz. Malatya göç vermesine rağmen nüfus olarak ta fazla göç alan il olacaktır. Vatandaşlarımız da daha kaliteli bir şehirde yaşadığı için burada yaşamaya devam edecek. iş adamlarımız ve sanayicilerimiz merkezlerini başka illere götürüyorlar. Kişi başına düşen mevduatlarımız düşük görünüyor. Bunu yükseltmek için merkezlerini buradan almamalarını rica ediyoruz dedi.
MALATYA İLK 20YE GİRECEK
Çalık Malatyanın yaşanabilir iller arasındaki yerini üst sıralara doğru yükselttiğini belirterek; Hastanesiyle, eğitim kurumlarıyla, çevre düzenlemesiyle, gelişmişlik düzeyiyle, yaklaşık 740 binlik nüfusuyla, 5te biri genç nüfus olan Malatyamızla, yüzde 63 şehirleşme oranıyla, yüzde 42 istihdam oranıyla, yüzde 49,5 gelişmişliğiyle Malatya, CNBCnin yaptığı araştırmayla yaşanacak iller sıralamasında çok önemli ilerlemeler kaydetmiştir. 2007 yılının verileri 2008 yılında yayınlandı. O gün Malatya Türkiye sıralamasının 53. sırasındaydı. 2008 verileri ise 2009da yayınlandı ve Malatya 41. sıradaydı. 2009 yılı verileri de 2010 yılında yayınlandı ve Malatya 53. sıradan 28. sıraya çıkmış vaziyette. 2011 yılında açıklanacak olan verilerde ilk 20 içerisinde gireceğini inanıyorum. 28 il içerisinde hep Büyükşehirlerimiz var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi içerisinde Erzurum 27. sırada Malatya ise 28. sırada şeklinde konuştu.
Çalık ayrıca Akçadağa bir pansiyon kazandırılacağını da belirterek; Akçadağ YİBO yaklaşık 150 öğrencinin kaldığı bir pansiyondu. Burada maalesef sıkıntılar vardı. Özellikle pansiyon binamızın koğuş sisteminde olması ve 1012 öğrencinin bir odada kalması bizleri üzmüştür. Milli eğitim bakanlığı müsteşarımızla görüştük. Olumlu karşılanan bu girişimler sayesinde Akçadağa bir pansiyon kazandıracaklar. Sözünü aldık. Bu konu basın mensuplarımızın oradaki bazı durumların bizlere basın mensuplarının uyarıları ile gündemimize aldık ifadelerini kullanarak açıklamasına son verdi.