SON DAKİKA
SON DEPREMLER

KP Dil Sınavı Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) aralarında Malatya'nın da bulunduğu merkezlerde yapıldı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) düzenlenen sınav, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirildi.

Saat 09.30'da başlayan ve adaylara toplam 100 sorunun yöneltildiği sınavda, 180 dakika süre verildi. Sınava, yabancı dil tazminatından yararlanmak isteyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve
Savcılar Kanunu, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu'na göre çalışanlarla kadro karşılığı sözleşmeli personel ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 3/c maddesine tabi sözleşmeli personel katıldı.

Sınava ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, kamu kurum ve kuruluşlarda mütercim ve tercüman ya da bilgi işlem çözümleyicisi ve programcısı olarak görev yapmak isteyenler ile ayrıca herhangi bir kurumda çalışmamakla birlikte yabancı dil seviyesini tespit
ettirmek isteyen fakülte ve yüksekokul mezunları da girdi.

Sınav Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danca (Danish Dili), Farsça, Fransızca, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İrlandaca, İspanyolca, İtalyanca, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca ve Yunanca dillerinde yapıldı. Sınav sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız