SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kulübümüzün Menfaatini Düşünmek Zorundayız"

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Adil Gevrek, “Kulübümüzün menfaatini düşünmek zorundayız. Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir hepsi bizim için kıymetli ve değerli. Hepsiyle oturup görüşebiliriz ama Malatyaspor’un menfaatleri burada ön plana çıkar. Menfaatlerimiz noktasında Başakşehir’in teklifi bize daha uygundu, o nedenle anlaştık” dedi.

Gevrek, Youssuf Ndayishimiye’nin Medipol Başakşehir’e transferine ilişkin beIN Sporst’ta Nazlı Canyurt’a açıklamada bulundu.

Transferin Medipol Başakşehir, Yeni Malatyaspor ve Youssuf için hayırlı olması temennisinde bulunan Gevrek, “Yousuf’u geçen yıl devre arasında 50 bin dolar bonservis karşılığı ve asgari ücretle aldık. Tabii sonrasında iyileştirme yaptık. 2 milyon 150 bin Euro’ya Başakşekşehir’e verdik. İnşallah hayırlı uğurlu olur” diye konuştu.

Gevrek, spor yorumcusu ve yazarı Tunç Kayacı’nın ‘Youssuf’un bundan sonraki bir transferinde pay alacak mısınız?’ sorusuna, “Yüzde 20 pay var” cevabını verdi.

Kayacı’nın ‘Galatasaray ile görüşmeler ne aşamaya kadar gelmişti?’ sorusuna ise Gevrek, şu cevabı verdi: “Galatasaray’la da görüştük. Kulübümüzün menfaatini düşünmek zorundayız. Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir hepsi bizim için kıymetli ve değerli. Hepsiyle oturup görüşebiliriz ama Malatyaspor’un menfaatleri burada ön plana çıkar. Menfaatlerimiz noktasında Başakşehir’in teklifi bize daha uygundu, o nedenle anlaştık.”

Gevrek, geçen sezon takımdan iki oyuncunun gitmesinin ardından sıkıntı yaşadıklarını anımsatarak, “Youssuf’un durumunu sizlerde takdir edersiniz. Galatasaray istemiş, Başakşehir istemiş, bizde, ‘vermeyelim kalsın’ dedik ama hocamızla yaptığımız istişare sonucunda bu kararı aldık. Çünkü ekonomik durumda önemli, içerideki meseleleri de çözmek lazım. Hocamızın onayını alarak transferi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (3 yıl önce)
    Yeni transferlerle stoper zengini olduk.iyi güzelde Forvette umut bulut ile taraftar kafayı yiyecek.Tetteh 2 aysonra gidecek.uzun vadede yetenkli genç bir forvet en acil ihtiyacımız.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyf (3 yıl önce)
    Yani çok garip yav. Bonservisli futbolcu almamışsın kaç yıldır. Geçen sene sezon başlamadan önce Türkiye'nin tek borçsuz kulübü biziz diye açıklamaya yapıyorsun, Uefa kupasında mücadele ediyorsun. Futbolcu satıyorsun. Para falan geliyor ama gelinen noktada bakıyoruz futbolcuların maaşları dahi ödenmeyecek derecede kulüp borçlu. Bunun mantıklı bir açıklaması var mı ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Başkanım doğrusunu yapıyorsunuz.Bazı taraftarların isteğine göre hareket edip bol keseden transfer yaparsanız iki sezon sonra transfer yasağı gelir ve küme düşeriz.Bizim gibi anadolu takımları futbolcu satmadığı taktirde bu ligde uzun yıllar kalamaz.Yeni alınana genç futbolculardan da umutluyum.Bunların içinden iki tanesini daha parlatıp satarsak uzun yıllar bu ligde top oynarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (3 yıl önce)
    Sayın başkanım,transfer politikanız başta olmak üzere bütün çalışmalarınızı takdir ediyorum.Mali kongre yapılıp hesap konusundada kamuoyunu açık bir şekilde bilgilendirirseniz umarım avucunu yalayacak çok kesim olacaktır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Karadaş (3 yıl önce)
    Sayın başkanım transfer politikanızı baştan sona destekliyorum.Yalnız şu gelir gider durumunu suyu bulandıranlara karşı herkesin anlıyacağı biçimde açıklarsanız bizim gibi düşünenleri ferahlatırsınız Allah yolunuzu açık etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Aydoğan (3 yıl önce)
    Sevgili başkan korkutun açıklamakta zorluk çektiğin bir durum mu var neden mali kongre yapmıyorsun.Takimin bütçesini neden şeffaf şekilde kamuoyuna ve Malatya hakkına evraklar ile açıklamıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başkan her hesap isteyene hesap vermek zorunda değil.Ancak Bazı konularda Malatyaspor kamu oyunu bilgilendirmesinde de fayda var.Hesap ,sürekli denetim kurulunun kontrolünde olmalı,divan kurulu gerek gördüğünde bilgi alabilmeli.Genel kurulda da kulüp faaliyetleri ve hesapları ile yönetimin İbra o edilmesi istenmeli.Çok hassas olan taraftarlar kulübe üye olup takıldıkları hususları genel kurulda öğrenmeliler. .
    0
    0
    Yanıtla
  • suat dayı (3 yıl önce)
    işte böyle güzel işler yaparsan bizde seni severiz...yusuftan gelen parayla inşallah futbolcuların alacaklarını da kısmen ödemişsinizdir. maazallah göztepe ve trabzon maçları bizim için hüsran olur.. İnşallah Türkiye nin yeni ilhan cavcavı olacaksın.. böyle devam edersen baştacı ederiz seni...çünkü bizim tek sevdamız malatyasporumuz dur..
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)
    Sayın başkan tamam az maliyetle alıp,yüksek bedellerle satıyorsunuz eyvallah ama alırken de büyük meblağlar ödemeden transferler yapıyorsunuz ama nasıl bu kulüp halen içinden çıkılmaz bir ekonomik kriz içinde ? Yani önce bu açıklanması gereken bir konu değil mi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    4 senedir hesabını kitabını yapsaydın bu gün malatyaspor çok daha rahat ve borçsuz bir klüp olurdu.Hatayspor da boupenza denen oyuncuya 5.5 milyon euro veren klüpler var Hatay vermedi.sezon bitsin öyle gider deyip gitmemesi için rakamı 10 milyon euroya çıkardılar.Başkan sen ne yaptın?.4 yıldır aldın sattın ama ortada para yok,doğru dürüst bir transferde yapmadığın gibi takımın futbolcularına doğru dürüst ödeme de yapamıyorsun.Hala takımın menfaatleri deyip durumu geçiştiriyorsun.Ama bakıyorum yancı,yalakalar alkışlamada yarış halindeler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa şatır (3 yıl önce)
    Son gün turnayı gözünden vurdun Adil başkan teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa şatır (3 yıl önce)
    Allahına gurban başkan Bize nefes aldırdın
    0
    0
    Yanıtla
  • kaplan44 (3 yıl önce)
    Geçen seneyi unutmadık başkan sen bu takımı küme düşürdün bu 1...gelelim 2 ye şeffaf değilsin şeffaf ol canımızı ye sende kazan aylık maaşın 50 bin olsun sıkıntı yok ama şeffaf olcan..sat sat bişey demiyoz satıyon sonra param yok diye ağlıyon
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (3 yıl önce)
    Kimseler artık GÜVENMİYORDA ondan yardım etmiyor bırakın yağ çekmeyi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan (3 yıl önce)
    Kulübün menfaatini düşünseydin kulübü şehrimizi küçük düşürecek ithamlara karşı gereğini yapardin gerci sehrin ileri gelenleri napiyor ki bu yapsın al birini vur ötekine
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Eren (3 yıl önce)
    Sayın Başkanım hayırlı uğurlu olsun tebrikler.. Bu sayede maaşlar ödenir ve takımda motivasyon ciddi oranda artacaktır. Bu Covid zamanı ayakta kalabilen, borçlarını ödeyebilen kulüpler çok başarılıdır. Bizde herkes konuşur, eleştirir ama icraat yapmaz çünkü konuşmak kolaydır. İnşallah yeni alınan futbolcular da böyle başarılı sonuçlar getirir takıma.. Allah yolunuzu açık etsin ve Malatyasporumuza yardımcı olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (3 yıl önce)
    Başkan bu işi öğreniyor. Allah ın izniyle herşey güzel olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Yahu başkan her sezon sonu şu klübün menfaati lafını çok kullanıyorsun da 4 yıldır hep sezon başı ve sonun da hep borcun artıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaç kulübün borcu yok?
    0
    0
    Yanıtla
  • Her klübün borcu var.Bu borçların bir karşılığı var.Tıpkı gelirleri gibi.O her klübün son dört yıldır aldıkları futbolculara harcadıklarına paraya ve gelirlerine bir bak..Birde bizim sadece sattığımız boutaib,sadık,azuibuke,aleksiç,guilherme,bifouma,ndaishimiye den kazandığımız en az 9 milyon euroya bak. küme düşürken para kazanan bir klüp.Bu takım Türkiye süper liginde futbolcu satışlarından en çok para kazanan 3 takımdan biri.Millete hikaye anlatmayın.Transfere de en az para harcıyan 2, 3 takımdan biri.Bu şekilde kıyaslanacak olursa bu klübün borçlu olmaması gerekir.Gelir ve gideri kara kutu bir yönetim. Geliri bilinmiyen ama gideri bilinen hatta gideri bile bazen tutarsızlık gösteren bir klüp yönetimi var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben kulübün borcu olmasını istemiyorum.Sizin mantığnızla GS,FB,BJK,Trabzon borçlarının karşılğı nasıl var? Bu kulüplerin yaklaşık12-13 milyar borcu var Ankaragücü transfer tahtası kapalıydı Belediyekerin yardımıyla 2 yılda yaklaşık 160 milyon destek gördü ,Sivas,Gençler,Başakşehir dışındaki kulüplerin durumu bizimkinden beter.Diğer yandan futbolcu satışı döngüsü yapılabiliniyorsa bu bir başarıdır.Futbol sektörü giderleri çok olan bir alan bu giderleri karışlamak çok kolay değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Baskanim tebrikler başarılısın yusufun yerini iskoç oyuncu doldurur gençlerden 1 tanesi iyi çıksa on numara olur.baktin para veren yok destek olan yok yusufu sattın takdir ediyorum sizi takım dusmedikten sonra eleştirmem başarılar malatyanin ortak paydası malatyasporum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat (3 yıl önce)
    Başkanım hep destek tam destek.Sonuns kadar yanındayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Babuğdu (3 yıl önce)
    Başkan iyi günde ve kötü günde seninleyiz. GENÇ OYUNCULAR aldı. tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (3 yıl önce)
    başkan istermiydi yusufu satmayı kulübün menfatı için sattı en doğrusunu yaptı kimse kulübe yardım etmiyor külübün sehirci geliri yok en güzelini yaptı
    0
    0
    Yanıtla
  • Aspuzulu (3 yıl önce)
    Yusuf olayında bence doğru olanı yaptın başkan.Aldığın 7 yeni futbolcudan ikisi Yusuf gibi çıkarsa harika olur. Scout ekibin çok iyi tebrikler. Bazı cahil ya da farklı kişilere hizmet eden kitleler seni ve hocayı rahat bırakırsa güzel günler kendiliğinden gelir.Bizden kat be kat parası olan iller süper lige çıkamıyor çıkanlar da yeterince başarılı olamıyor. Kimse kusura bakmasın bu kadar paraya bu kadar başarı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bence takımın menfaatini düşünüyorsan, öncelikle olağanüstü genel kurula git. Takımın borç/alacak durumunu tebliğ et. kuruldan güvenoyu alırsan kal, alamazsan git. Yönetim böyle olur. Kimsenin de söyleyecek sözü olmaz. Bu koltuk ne kadar rahat oturan kalkmak bilmiyor. En son Haşim Karadağ Malatyasporun kapısına kiliti vurdu öyle gitti. Ben varsam takım var/ ben yoksam takımda yok olsun anlayışı olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (3 yıl önce)
    Böyle net bilgileri kamuoyuna paylaş biz seni sonuna dek destekleriz
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Baskan yonetim tesekkurler transferler icin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Başkan kim ne derse desin sen başarılısın. Helal olsun,Bravo Başkan....
    0
    0
    Yanıtla
  • Gokhan Karakas (3 yıl önce)
    gardasim adil her yaptigin 2 milyon euroluk transferden sonra takimda borc cikartiyorsun. umarim klubun kasasindaki paralari heba etmeyi birakir genc yetenekli oyunculara yonelirsin.
    0
    0
    Yanıtla