SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kürecik Radarı Boşaltılsın, S-400 Yerleştirilsin"

0
Güncellendi - 2018-08-15 04:25:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifleri Birliği (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Türkiye'ye yönelik ABD kaynaklı ekonomik saldırıya tepki gösterdi ve ABD'lilerin görev yaptığı Kürecik'teki radar üssüne Rusya'dan alınacak S-400 füzelerinin yerleştirilmesini istedi.

Evren, ABD'ye tepkisini şu açıklamayla dile getirdi:

"ABD’nin ülkemize yapmış olduğu ekonomik savaş yaptırımlarına karşın artık esnaf ve sanatkârlarımız bilime ve teknolojiye daha çok önem vererek 15 Temmuzda göstermiş olduğu birlik ve beraberliğin burada Amerika’ya gösterme zamanı gelmiştir. Osmanlı Tokadı İndirilmelidir.

Benim ecdadım bu cihanda 600 yıl hüküm sürdü. Ancak böyle ülkelere, halka zulüm etmedi. 1 yıl içinde dünyayı savaşlara soktun. Bazı ülkeleri bir dilim ekmeğe muhtaç ettin sıra Türkiye’de mi ancak bu planlarız Türk milletine ülkede tutmaz.

Esnaf ve sanatkârlar olarak ekonomi savasında ve her konuda devletimizin yanında olacağız olmaya da devam edeceğiz. Çünkü bu ülke toprakları için ecdadımız bağımsızlık mücadelesi verdi, bundan sonra da bizler vermeye hazır olacağız. Bu ekonomi savaşında esnaf ve sanatkarlarımız ele ele vererek çalışmalarımız ile kolaylıkla atlatacağımıza inanıyorum.

Esnaf ve sanatkârlar olarak beklentimiz, ABD’nin Kürecik'te bulunan radar üssünün boşaltılarak buraya Rusya’dan alınacak olan S-400 füzelerini yerleştirilme zamanı gelmiştir."

"YERLİ KÖMÜRÜ TERCİH EDECEĞİZ.."

Bu arada Malatya Mahrukatçılar Esnaf Odası Başkanı Orhan Özbek de bir açıklama yaparak, mahrukatçı esnafına dolardaki oyunlara karşı ithal kömüre karşı kaliteli yerli kömür satmalarını tavsiye ederek,  “Ekonomik savaşta devletimizin yanındayız” dedi.

Özbek yaptığı yazıl açıklamada, “Ülkemize yönelik ekonomik savaşta, mahrukatçı esnafı olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Özellikle mahrukatçı tüm esnaflarımıza dolar üzerinde satılan ithal kömür satmamalarını tavsiye ediyoruz. Bu konuda net bir tavır sergileyeceğiz. Standartlar ölçüsündeki kaliteli yerli kömürü dolarla satılan ithal kömüre karşı tercih etmeliyiz. Vatandaşlarımız da, dolarla satılan ithal kömür yerine standartlar ölçüsündeki yerli kömürü kullanmalı. Hükümetimizin bu yönde alacağı kararı aynen uygulayacağız.” dedi.

Özbek, “Ülkemize yönelik bir ekonomik savaş başlatılmışsa, bizde her alanda üzerimize düşeni yapmalıyız. Bu konuda mahrukatçı esnafı da üzerine yapacaktır. Ekonomik savaşa karşı dimdik duran devletimizin, hükümetimizin yanında biz de dimdik duracağız.” ifadelerini kaydetti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ulala (5 yıl önce)
    Küreciğe konuşlanacak s400 ile nereyi vuracak bu adam hayret...Azami menzil 400 km...
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzullah Taş (5 yıl önce)
    TISSO diye bir kuruluş vardı, ne 15 Temmuz'da, nede Ekonomik Savaşta ses çıkartmıyorlar. Hayırdır?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali YENİER (5 yıl önce)
    Ali başkanı sonuna kadar destekliyorum .O radar sadece İran ın İsrail le saldırısını önlemek amacıyla kurulmuştur
    0
    0
    Yanıtla