SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzey Çevreyolu'nu Engelleyen Ne?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın ulaşım ve trafik sorunlarına çözüm yolunda üretilen projelerin en önemlisi ve parasal bakımdan en büyüğü olan Kuzey Çevre Yolu Projesi’nde en önemli engeli mülkiyet sorunlarının oluşturduğu belirtiliyor. Karayolları 8. Bölge Müdür Yardımcısı A. Turan Gülhaş (fotoğraftaki), Kuzey Çevre Yolu’nun yapım işinin ihalesinin ancak kamulaştırma sorunlarının çözülmesi yani ‘Terkinlerin kamuya kazandırılması sonuçlandığında’ yapılabileceğini açıkladı.

Önceki gün İl Genel Meclisi toplantı salonunda Vali Yardımcısı Şükrü Özcan’ın başkanlığında yapılan 2011 yılı son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’daki çalışmalarına ilişkin bir sunum yapan Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı A. Turan Gülhaş, Kuzey Çevre Yolu’nun proje çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Kuzey Çevre Yolu’nun hayata geçirilmesi yolundaki en önemli sorunların özel mülkiyetin kamulaştırılması konusunda yaşandığını ifade eden A. Turan Gülhaş, bu sorunların çözülmesi için Malatya Valiliği tarafından bir komisyon kurulduğunu da açıkladı.

KÇY güzergâhının 54 km uzunluğunda olduğunu belirten Gülhaş, ‘Bu güzergâhın bazı bölümlerinde 18 uygulaması yapılması gerekiyor. Bazı bölümlerde de tarımsal toplulaştırma gerçekleştirilecek. Tarımsal toplulaştırma için Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nce tarımsal toplulaştırma ihalesi yapılmıştır. Çalışmalara devam edilmektedir. Terkinler kamuya kazandırılma adına sonuçlandığında yapım işi ihale edilebilecektir’ dedi. Gülhaş, KÇY’nin 2012’de yatırım programına alınmasını beklediklerini kaydetti.

DOĞAL DOKUYU KORUMAK İÇİN 2 ÖNEMLİ UYARI

Karayolları 8. Bölge Müdür Yardımcısı A. Turan Gülhaş’ın sunumunda dikkat çekici bir başka konu ise KÇY’nin projelendirilmesi ve yapımı aşamasında doğal denge ve yeşilin korunmasına yönelik yapılan uyarılardı. Gülhaş, 54 km’lik KÇY’nin çok yüksek standartlarda ve konforlu bir çevre yolu olarak projelendirildiğini belirterek, ‘Ancak böyle güzel bir icraat gerçekleştirirken doğal dokuyu da korumak zorundayız. Yeşili korumayı ihmal edemeyiz’ dedi.

Turan Gülhaş, KÇY’nin geçtiği güzergâhtaki doğal dengeyi bozmaması ve yeşilin korunması için ise 2 koşulun yerine getirilmesine bağlı olduğunu söyledi. Gülhaş’a göre bu koşullar şunlar: 1- KÇY’nin geçtiği güzergâhta yapı yoğunluğu % 2’den fazla olmamalı 2- Yapıya yaklaşma mesafesi 50 metre olmalıdır.

KARAYOLLARI’NIN FEDAŞ VE TELEKOM İSYANI

Karayolları 8. Bölge Müdür Yardımcısı  A. Turan Gülhaş sunumu sırasında FEDAŞ  ve Türk Telekom’a sert eleştiriler yöneltti. Özellikle FEDAŞ’ın Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’daki birçok noktasındaki çalışmalarını kilitleme noktasına getirdiğini ifade eden Gülhaş, ‘Bu kurumların yol çalışmaları sırasında yapmaları gereken deplase çalışmalarını zamanında yapmaması işlerimizde ciddi aksama yaratıyor. Özellikle elektrik direklerinin deplase edilmemesi bazı noktalarda karayollarının çalışmalarını durma noktasına getiriyor. FEDAŞ Müdürü Cemal Bey bize her konuda yardımcı olmak için iyi niyetle çalışıyor. Elinden geleni yapıyor. Cemal Bey’e teşekkür ederim. Ancak Cemal Bey’i de aşan sorunlar var ve bu sorunlar bölge müdürlüğümüzün çalışmalarını zaman zaman durdurma noktasına getiriyor. Bu sorunların çözümü Malatya’daki çalışmalarımızı daha da hızlandıracaktır’ diye konuştu.

HABER: Niyazi DOĞAN – Güler HAZAR

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız