SON DAKİKA
SON DEPREMLER

LGS'de Bir Türkiye Birincisi de Malatya'dan

0
Güncellendi - 2021-07-01 00:33:16
LGS'de Bir Türkiye Birincisi de Malatya'dan
A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı Öğrenci Alperen Yıldırım, 500 tam puan ile LGS'de Türkiye birincisi oldu.

26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları açıklandı.

LGS sonuçlarına göre Malatya Çamlıca Koleji ortaokul öğrencisi Alperen Yıldırım, Liselere Geçiş Sistemi Sınavı'nda (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

Malatya Çamlıca Koleji ortaokulu öğrencisi Alperen Yıldırım tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “LGS sonuçlarına göre Malatya Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı gösterdi” denildi.

Bu arada, LGS kapsamındaki merkezi sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci, tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Eğitimci (2 yıl önce)
    Malatya'da ben gidersem kıyamet kopar başari bana bağlı diyen önceki yöneticilere duyurulur, alanda gören birisi olarak söylüyorum ,başarının en büyük pay sahibi değerli öğretmenlerimiz ve duyarlı velilerimizdir ,il milli eğitim müdürümüz sayın Battal Kanbayin teşkilata getirdiği hoşgörü, diyaloğa açık olmasida önemli bir etkendir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dikkat ederseniz özel okuldan cıkmıs 1. Ne demek devlet okullarında sıkıntı var demek. Yani yağcılık etmeyelim demek. MEB müdürü sayın ablamızın arkasında dolansın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Özel okullar devlet okullarındaki başarılı öğrencileri son sınıfta hediyeler verip, bedava kaydedip sonra da avantadan reklamlarını yapıyorlar. Asıl başarı öğrencinin kendi çabasıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • başarı alkışlanır (2 yıl önce)Battalgazi44 isimli kullanıcı yorumuna
    Alperen gittiği özel koleje son senesinde gitmedi ki bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz, bu kolejin eğitiminin kaliteli olduğunu cümle alem biliyor, bir başarıyı tebrik etmek bu kadar zor mu?. Keşke bu kadar olumsuz konuşmak yerine o kolejin yönetimini ve öğretmenlerini tebrik edebilseydiniz ama o erdem yok maalesef. Ortada bir başarı varsa ancak alkışlanır. Fakat dediğim gibi bu bir erdemdir her insanın içinde bulunmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben söz konusu öğrenci ve kolej üzerinden yorumlamadım. Ahmet Bey'in Özel okuldan çıkmış, devlet okullarında sorun var yorumuna itiraz üzerinden yazdım. Türkiye'de ve Malatya'da çoğunlukla durum maalesef dediğim gibidir çok nadir istisnalar hariç.
    0
    0
    Yanıtla
  • başarı alkışlanır (2 yıl önce)Battalgazi44 isimli kullanıcı yorumuna
    ne oldu yorumumu yayınlayamadınız mı? tekrar diyorum başarı alkışlanır ama o erdemin olması lazım insanda
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “LGS sonuçlarına göre Malatya Türkiye ortalamasının üzerinde bir başarı gösterdi” denildi.Bu ifadeden nasıl 500 tam puan alan öğrenciden ve devlet özel okulu karşılaştırma hakkında yorum yapıyorsunuz anlayamadım.İl milli eğitim müdürünün ifadeleriden herhangi bir yorum yapmak saçma.Yaklaşık Malatya ili ortalaması Türkiye ortalamasından % 1,5-2 fazla
    %100
    %0
    Yanıtla