SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Liste Cumhurbaşkanımızın Onayına Sunuldu"

0
Güncellendi - 2018-12-27 00:26:35
A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı İhsan Koca, Malatya merkez ve ilçeler için Belediye Başkan adaylarının ne zaman açıklanacağına ilişkin “ İller bazında çalışmalar tamamlandı. Bildiğim kadarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı aşamasında. Sayın Cumhurbaşkanımızın programı uygun olduğunda, dosyaları incelediğinde en kısa zamanda açıklanmasını bekliyoruz.  Biz umuyoruz ki inşallah Yeni yıla kalmadan adaylarımız açıklanır” dedi.

Yeniden aday gösterilmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın Battalgazi Belediyesi’ne aday olduğu söylentilerine yönelik bir soruya da İl Başkanı Koca “Sayın başkanımızın öyle bir düşüncesi yok. Bu konuda bir sürpriz ile karşılaşmamız söz konusu değil diye ümit ediyoruz.  Sayın başkanımızın öyle bir talebi arzusu olmadı” cevabını verdi.

“Cumhurbaşkanımız grup toplantısında müjdeler verdi”

AKP Başkanı İhsan Koca, ‘Sıfır Atık’ projesine ilişkin parti il binasında düzenlenen basın toplantısında ilçe belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağı ve MHP ile Malatya’da ittifak çalışmalarının olup olmadığına yönelik basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AKP’nin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni yıl öncesi birçok konuda müjdeler verdiğini ifade eden Koca, “Bugün (Salı günü) tüm siyasi partilerin mecliste grup toplantıları vardı. AK Partimizin de grup toplantısı vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız orada kamuoyuyla birçok müjdeyi paylaştı.  Asgari ücretin yeni belirlenmiş olması, beklentileri karşılayacak düzeyde olması, konutlarda kullanılan elektrikler de ve doğalgazda yüzde 10 indirim açıklanması ve asgari ücret desteğinin bir yıl daha devam edeceğinin açıklanması, bunlar bizleri rahatlatan güzel müjdeler ve güzel gelişmeler. İnşallah bunların devamı gelecek. Hep beraber 2019’da inşallah daha müreffeh daha mutlu bir şekilde yaşayacağız” diye konuştu.

İlçe belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağı ve yerelde MHP ile bir seçim ittifakı olup olmayacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Koca, şunları söyledi:

“Bizim il düzeyinde böyle bir ittifak talebimiz olmadı. İl Teşkilatı ile veya yerel teşkilatlarla böyle bir görüşmemiz olmadı.  Ama biliyorsunuz Milliyetçi Hareket Partisi ile AK Parti arasında ittifak görüşmeleri devam ediyor. Daha doğrusu 30 büyükşehirde ittifak görüşmeleri sürüyor. 3 büyükşehirde AK Parti MHP adayını destekleyecek. Diğer 27 büyük şehirde Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti adaylarını destekleyeceklerini deklare ettiler.  Söz konusu destek olan bu illerimizde ilçeler bazında da ittifak görüşmeleri yapılacaktır. Belki ittifak sağlanan ilçelerimiz olacaktır ama şu anda Malatya’da da böyle bir konu söz konusu değil. Yeşilyurt gibi bir büyük ilçeyi her parti kendisini almak isteyecektir. MHP'nin de bu yönde talebi olabilir. Ama dediğim gibi yerel bazda, teşkilat anlamında bu yönde bir görüşmemiz, temasımız olmadı.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ahmet (5 yıl önce)
    Dogansehirde Akp mhp adayini desteklesin aksi takdirde dogansehir i chp alir ayrica dogansehrin mhp adayi genc dinamik calisacak bi aday ....
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    battalgazi'de dürüst adam haluk cömertoğlu'nu görmek istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    He valla hacı beyi battalgaziye gönderin bi orası batmamıştı... bence bu gurup belediye kapısından içeri girmemeli.. gidip inşaatlarıyla fabrikalarıyla ilgilensinler..
    0
    0
    Yanıtla
  • niye naaptı hacı ugur polat anlat bakalım.bizde bilelim. yanlız yeşilyurttan başla anlatmaya...bence senin malatyada degilde afriakada yaşaman lazım buda benim görüşüm
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA SEVDALISI (5 yıl önce)
    Vahap KÜÇÜK aday olmazsa Doğanşehir CHP ye hayırlı olsun Reis duyar sesimi inşallah
    0
    0
    Yanıtla