SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Londra'daki Etkinliğin Yıldızı Malatya'nın Kiraz Sarması'

'Londra'daki Etkinliğin Yıldızı Malatya'nın Kiraz Sarması'
A- A+ PAYLAŞ

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Türkiye'nin en ünlü şefleri ve yemek yazarlarının, depremzedeler yararına düzenlenen 'Cradle of Food' konferansında tanıtılan yöresel lezzetler arasında bulunan Malatya'nın ünlü kiraz yaprağı sarması köftesi büyük ilgi gördü.

Etkinliği, "Malatya'nın kiraz yaprağı sarması Londra'da fırtına gibi esti" başlığıyla veren ekonomim.com'un yazarı Gila Benmayor şunları yazdı:

"GEÇTİĞİMİZ NİSAN AYINDA Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için Royal Albert Hall'de ünlü sanatçıların katıldığı yardım gecesini yazmıştım. Bu kez hafta başında Şef Mehmet Gürs ile yemek yazarı ve editörü Cemre Torun, Londra'nın tarihi balık pazarı Old Billingsgate'de iki ülkenin depremzedeleri için 'Cradle of Food' adı altında öğle yemeği ve bölgenin yemek kültürünün konuşulduğu konferans etkinliği düzenlediler.

Sosyal medyada heyecanla takip ettiğim etkinlikte kimler yoktu ki? Ünlü şefler, yemek yazarları deyip geçiştirmek olmaz. Unuturum, alınanlar olur dolayısıyla tam liste şöyle: Ahmet Dede, Ana Sortun, Berkok Yüksel, Burçak Kazdal, Cem Mirap, Cihan Çetinkaya, Deniz Alphan, Emre Şen, Esen Hünal, Esra Muslu, Fatih Akerdem, Filiz Hösükoğlu, Hus Vedat, Hülya Ekşigil, Imad Al Arnab, İnanç Çelengil, İsa Bal, Kardelen Soyalp, Kemal Demirasal, Leen Al Zaben, Levon Bağış, Lotta Jörgensen, Maksut Aşkar, Mehmet Akdağ, Moyin Halabi, Mohammad Orfali, Murat Deniz, Temel, Mustafa Özgüler, Oğul Türkkan, Özhan Zengin, Reyhan Ülker, Sandra Kaya, Şemsa Denizsel, Seray Öztürk, Sinan Büdeyri, Sinan Hamamsarılar, Somer Sivrioğlu, Süleyman Gülüm, Şahin Erdal, Tangör Tan, Tülin Bozüyük, Tuba Şatana, Yaren Çarpar.  

Adı bu listede yok ama fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla, iyi bir aşçı olan oyuncu Serra Yılmaz da ekipteydi. Herkesin birlikte güle oynaya, eğlenerek yaptığı yöresel lezzetler arasında Antakya'nın kaytaz böreğini, tepsi kebabı, çiğ köfte, bergamotlu pilavini saydım.

Etkinliğin yıldızı ise yemek yazarı Hülya Ekşiğil'in yaptığı Malatya'nın ünlü lezzeti  kiraz sarması oldu. Ekşigil tek başına çıktığı kiraz yaprağı sarma yolculuğunu 30 kişilik bir ekiple bitirdi. Serçe parmağından daha ince 700 kadar sarma için ekip dört saat yerinden kalkmadan çalışmış.

Mey Diageo'nun desteklediği etkinliğin geliri İngiltere'de Turkey Mozaik Foundation, Türkiye'de ise Hayata Destek Derneği tarafından depremzedelere ulaştırılacak."

ekonomim.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Vatan daş (1 yıl önce)
    Asma yaprağı sarması buna 10 basar, kiraz yaprağı sarması yokluktan türetilmiştir. Yoğurdun hatırına yenir.
    %6
    %94
    Yanıtla
  • Sen asma yapragi ye bunu begenen bunu yesin simdi konu bu ikisini kiyaslamakmi.Bubyoruma ne gerek var amacin ne
    %90
    %10
    Yanıtla