SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Makam 2 Koltuk!

0
Güncellendi - 2019-11-07 02:54:35
Bir Makam 2 Koltuk!
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Darende ziyareti sırasında ilçe girişinde kurbanlar kesilerek karşılandı. Gürkan, Darende gezisine Kaymakamlık, Belediye ve AKP İlçe Başkanlığını ziyaret ederek başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Darende Kaymakamlığına yeni atanan Malik Çalışır’a yeni görevinde başarılar dileyerek, “Darende güzel ve güzide bir ilçemiz. Tarihi misyonu itibariyle Malatya ve Türkiye’mizde önemli bir yere ve konuma sahiptir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindeki heyet, ziyaretlerin ardından Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda muhtarlarla yapılacak olan toplantıya geçti.

Özkan: Malatya Başkanımızın tecrübelerinden yeterince istifade edecektir

Malatya’da gerçekleştirilen güzel hizmetlerin ilçelerde de devam ettirilmesi temennisinde bulunan Darende İlçe Belediye Başkanı İsa Özkan, “Yıllardan beri Selahattin başkanımızla birlikte Belediye Başkanlığı yapmaktayız. Beraber yol yürüdük, dava ve yol arkadaşlığımız bulunmakta. İnşallah bu süreçten sonra yine beraberce hem Malatya’mıza hem Darende’mize güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Malatya’mız sizin tecrübelerinizden yeteri derecede istifade edecektir. Beraber canı gönülden çalışmalar sergileyerek şehrimizi, ilçemizi yeniden imar etmeye gayret göstereceğiz. Başkanımızın daha önceden Battalgazi için çok güzel hizmetler ürettiğini biliyoruz. Malatya için büyük bir şans inşallah bu tecrübe, bilgi birikim Malatya’mıza ciddi hizmet kazandıracağına inanıyorum. Görev süremiz boyunca başkanımızla birlikte şehrimize, ilçemize hizmet üretme gayretinde olacağız” dedi.

Gürkan: Darende kadim bir medeniyete sahiptir

Gösterilen misafirperverlikten ve samimiyetten dolayı Darendelilere teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Darende bizim için kadim bir medeniyetin olduğu bir ilçemizdir. Tarihi misyonu itibariyle Darende Battalgazi’nin amcası Hasan Gazi’nin ve gönül erenlerimizden Emir Sultan’ın yol arkadaşı Somuncu Baba’nın diyarı. Böyle iki güzide insanın burada yaşaması, burada zuhur etmesi bizim açımızdan da önemli bir hadisedir.

Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimizde toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılarımızdan birini de bugün burada gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak ziyaretlerimizde Genel Sekreter Yardımcımız, MASKİ Genel Müdürümüz, ilgili daire başkanları ve şube müdürlerimiz ile birlikte ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bizim yönetim anlayışımızda, bizim şemsiyemiz gökyüzüdür. Biz güneş gibi olacağız, penceresini kapatmayan, gözünü kapatmayan güneş ışığından faydalanıyorsa bizim hizmet anlayışımızda aynı. Adil olmamız lazım, adaletli olmamız lazım. Biz şuna inanırız halka hizmet etmenin Hakk’a hizmet etmek olduğuna inanırız. Halk kutsaldır, bu yüzden ideolojisi ne olursa olsun, görüşü ne olursa olsun hizmetlerden eşit olarak faydalanırlar. Devletin bize vermiş olduğu sorumluluk çerçevesinde hizmeti adil ve adaletli bir şekilde dağıtmak zorundayız.

Belediye Başkanları geçmişe yatırım yaparak geçmişin, geleceğe yatırım yaparak geleceğin ve günümüze hizmet üreterek günümüzün Belediye Başkanı olurlar. Yönetimde bir fetihçi yönetici vardır, birde işgalci yönetici vardır. Fetihçi yönetici gittiği yeri imar eder, hizmet eder ve büyütür, işgalci yönetici ise gittiği yeri harap ve imha eder.

Allah birliğimizi beraberliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Ülkemiz sıkıntılı günlerden geçmekte, Suriye sınırımızda kurulmak istenen bir terör devleti projesi vardı. Ancak, Sayın Cumhurbaşkanımız oynanan bu oyunların tamamını Barış Pınarı Harekatı ile bozdu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

Seçim süreci geride kaldı. Bundan sonra bizim asıl görevimiz memleketimize, ülkemize ve şehrimize en güzel hizmeti nasıl veririz bunun gayreti içinde olmalıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimizi ziyaret ederek sorun ve sıkıntıları ilgili arkadaşlarımızla birlikte yerinde tespit ediyor, onunla ilgili olarak yol haritamızı çıkarıyoruz” dedi.

Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardandan mahalle muhtarları mahalleleri ile ilgili sıkıntı ve sorunları dile getirdiler.

Makamda 2 koltuk, 2 başkan!

Bu arada, birçok ziyarette resmi kurumlar ile siyasi kuruluşlarda üst görevlerde olan kişiler, çok eleştirilmesine rağmen, alışkanlık edindikleri için daha çok amiri konumunda oldukları- gördükleri kişilerin makam koltuğuna oturmayı tercih ederken, Darende'de yaşanan ilginç bir durum dikkatlerden kaçmadı.

AKP'den seçilen İlçe Belediye Başkanı İsa Özkan, belediye ziyareti sırasında  AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yanına bir makam koltuğu daha koydurarak, oraya oturdu ve bu fotoğraf, Türkiye'de ve Malatya'da yaşanan başkasının makam koltuğuna oturma alışkanlığına karşı ciddi bir mesaj yorumuna yol açtı.

Bülten- malatyahaber.com

Darende Belediye Başkanlığı makamında Gürkan ve Özkan

Gürkan'ın Darende ziyaretinden

Gürkan'ın Kaymakam Çalışır'ı ziyaretinden

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Fuat (4 yıl önce)
    Sayın Başkan şu yirmibin TL’ye yaptırdınız iki milyonluk ihaleyi açıklayacaktınız noldu ses soluk yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Asım (4 yıl önce)
    Şimdi Haber mi bu! Selahattin Gürkan gittiği her yerde kendisini makamın Sahibi zannediyor. Ama İsa Özkan’a helal olsun orada oturarak gerekli cevabı vermiş
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    aynı statüde sayılırlar.makama oturulmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selahattin Gürkan a bilerek saygısızlık yapılmaya calısılıyor bana göre dürüst adamın seveni az olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes bey Seçilmiş belediye başkanının koltuğuna oturmak doğru bir davranış değil ve Selahattin Başkan bunu sürekli tüm ilçe gezilerinde yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mektupvar (4 yıl önce)
    İsa başkanın yaptığı şık değil sonuçta üstün
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Yahu kardeşim adami övmeyin bırakın icraat yapsın allahina kurban la bu iş olmaz çalışma lazim ben reisimin sonuna kadar yanındayım kusura kalmayın ama selahattin başkan da iş yok bu benim düşüncem
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)
    İŞTE KOLTUK SEVDASININ GELDİĞİ SON NOKTA..!
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (4 yıl önce)
    Selahattin başkanım eski idarecileri değiştirmenizi bekliyoruz hep gruplaşma içerisindeler koltukta kalmak içinde kendilerini çalışıyormuş gibi göstermenin pesindeler hep haksızlıklar var
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (4 yıl önce)
    selo başkan sen adamsın kralsın harbi
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Selattin Başkanım senin Allah’ına kurban yanındayız daima.Ama hala eski dönemin idareci yaptıkları adamlar görevine devam ediyor.Yenilik iyidir sen gereğini yaparsın.Allah seni Malatyamızın basından eksik etmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan 07 (4 yıl önce)
    Selahaddin başkan a yakışır cumhur başkanlığı da . Allah ina gurban başkan adamsin adam vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Behzat (4 yıl önce)
    Selahattin Başkan kendini Cumhurbaşkanı zannediyor galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • aksaçlı340644 (4 yıl önce)Behzat isimli kullanıcı yorumuna
    Ayıp ve Saygısızlık
    0
    0
    Yanıtla