SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Malatya 42 İl İçerisinde 10'uncu Sırada"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, “2011 yılından bugüne kadar ödenen toplam hibe tutarı dikkate alındığında Malatya, IPARD Programının uygulandığı 42 il içerisinde 10. sırada yer alıyor. Söz konusu dönem içinde toplam yatırım tutarı 719,1 Milyon TL, toplam hibe tutarı 354,4 Milyon TL olan 515 proje ile sözleşme imzalandı.  İşlemleri tamamlanan 491 projeye 257,9 Milyon TL destek ödemesi yapılırken, bu hibeler sayesinde 492,1 Milyon TL yatırım yapıldı ve 2 bin 300 yeni istihdam sağlandı” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç’u ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım aracı Kırsal Kalkınma hibelerinin (IPARD) 2011 yılından bugüne TKDK üzerinden yatırımcılara kullandırıldığını anımsatan Çakır,“Türkiye genelinde Malatya’nın da içinde olduğu 42 ilde bu hibeler kullandırılıyor. Tarım ve hayvancılık başta olmak üzere kırsalda 16 sektördeki yatırımlara yüzde 40-yüzde 70 arasında hibe veriliyor.  2011 yılından bugüne kadar ödenen toplam hibe tutarı dikkate alındığında Malatya, IPARD Programının uygulandığı 42 il içerisinde 10. sırada yer alıyor. Söz konusu dönem içinde toplam yatırım tutarı 719,1 Milyon TL, toplam hibe tutarı 354,4 Milyon TL olan 515 proje ile sözleşme imzalandı.  İşlemleri tamamlanan 491 projeye 257,9 Milyon TL destek ödemesi yapılırken, bu hibeler sayesinde 492,1 Milyon TL yatırım yapıldı ve 2 bin 300 yeni istihdam sağlandı” şeklinde konuştu.  

Son 4 yılda toplam yatırım tutarı 419 Milyon TL, toplam hibe tutarı 195,3 Milyon TL olan 176 proje ile sözleşme imzalandığını kaydeden Çakır,  “İşlemleri tamamlanan 153 projeye 140,1 Milyon TL destek ödemesi yapıldı, bu hibeler sayesinde 256,1 Milyon TL yatırım yapıldı ve bin yeni istihdam sağlandı. Bu destek ve hibeler sayesinde Malatya’ya 38 süt üretim tesisi, 56 besi çiftliği, 100 kanatlı et üretim tesisi, 5 süt işleme tesisi, 9 kırmızı et işleme tesisi, 2 kanatlı et işleme tesisi, 42 meyve-sebze işleme, soğuk hava deposu, 31 bitkisel üretim, işleme ve pazarlama projesi, 168 arıcılık projesi, 9 zanaatkarlık ve katma değerli ürünler projesi, 27 kırsal turizm tesisi, 4 su ürünleri üretim tesisi, 1 makine parkları ve 23 yenilenebilir enerji tesisi  kazandırıldı” dedi.

IPARD hibelerinde kadın ve gençlere pozitif ayrımcılık yapıldığını aktaran Çakır, “Malatya’da 101 kadın yatırımcımız, 280 genç yatırımcımız var. Malatya’ya ödenen AB kırsal kalkınma hibelerinin yüzde 68’i genç ve kadın yatırımcılarımıza sağlandı. Bu hakikaten önemli bir rakam. Kadın ve genç girişimcilerimizin daha çok hibe alması bizleri ayrıca mutlu ediyor” dedi.

11. başvuru çağrısı kapsamında Malatya’da toplam yatırım tutarı 410,8 Milyon TL, toplam hibe tutarı 226 Milyon TL olan 213 proje başvurusu alındığını ifade eden Çakır, “11. çağrı kapsamında proje inceleme işlemleri devam ediyor. Bu yatırım başvurularının da yılsonuna kadar Malatya ekonomisine kazandırılması hedefleniyor. Ayrıca 11. çağrıda değerlendirme süreçleri tamamlanan projelerden toplam yatırım tutarı 1,2 Milyon TL olan ve hibe tutarı 0,6 Milyon TL olan 5 proje sözleşme imzalanmak üzere onaylandı. İlimize hayırlı uğurlu olsun. Ben bu noktada girişimcilerimize sunulan katkı ve desteklerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

TKDK Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Milletvekili Çakır'a teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız