SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya Adalet Sarayı'nın İhalesi Yapıldı, 2 Teklif Verildi

Malatya Adalet Sarayı'nın İhalesi Yapıldı, 2 Teklif Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşiltepe’deki eski askeri hastanesinin yerine yapılacak olan Malatya Adalet Binası yapım işinin ikinci ihalesi Ankara’da gerçekleştirildi ve ihaleye 2 ayrı teklif verildi.

Malatya’da 6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasar görmesi nedeniyle yıkılan Malatya Adliye Binası konusunda yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, 24 Ağustos’ta yapılan ihalede yaklaşık maliyetin üzerinden teklif verildiği gerekçesiyle iptal edilen Malatya Adalet Binası Yapım işinin ikinci ihalesi bugün yapıldı.

Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Yeşiltepe’de Eski Askeri Hastane’nin bulunduğu alana yapılacak olan Malatya Adalet Binası inşaatı için düzenlenen ve yaklaşık maliyetin 1 milyar 394 milyon 369 bin TL olan ikinci ihaleye ENEZ İNŞAAT A.Ş. + SRL İNŞAAT LTD.ŞTİ. ortaklığı tarafından 1 milyar 461 milyon TL ve HALİÇ MAKİNE LTD.ŞTİ. + NURPA MÜHENDİSLİK A.Ş. ortaklığı tarafından da  1 milyar 538 milyon   TL  teklif verildi.

İlk ihalede teklif veren firmaların ikinci ihaleye teklif sunmadığı görüldü.

24 Ağustos 2023 tarihinde düzenlenen ve 5 ayrı firmanın teklif verdiği ihalede en düşük teklif 1 milyar 500 milyon TL, en yüksek teklif ise 1 milyar 923 milyon TL olmuştu. Ancak verilen teklifler yaklaşık maliyetin üzerinde olması nedeniyle iptal edilmişti.

Bugün düzenlenen ihalede verilen tekliflerin yaklaşık maliyetin üzerinde olduğu, ancak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un onaylaması halinde firma ile sözleşme imzalanarak inşaata başlanabilecek.

-6 ayrı binada adalet hizmeti 
Bu arada, depremler sonrasında Malatya’da adalet hizmetleri 6 ayrı binada yürütülüyor. Bu kapsam da, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya-Kayseri Yolu 8. Kilometredeki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı il binasında ayrılan bölümde, İcra Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Eski Adliyenin karşısındaki 2 ayrı bina da, Malatya İdare Mahkemeleri, Kubilay Lisesi binasında, Ceza Mahkemeleri Malatya-Kayseri Yolu 10. Kilometredeki eskiden otel olan, son olarak okul olarak kullanılan ve depremden önce Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi için tutulan Cafana (Görgü) Mahallesindeki bina da, Hukuk Mahkemeleri ise Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde  Fırat EDAŞ binasının karşısındaki TÜİK binasında hizmet veriyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Adem (1 yıl önce)
    İçi boş olan bir adalet sistemi.değil 185 bin m2 1 milyon m2 yapılsa da maalesef işlemeyen bir hukuk sistemi var.dosyalar birikir,hakimi değişir savcısı değişir, temyize gider, kişiye göre işler basit ve çek çekebildiğin kadar ucu açık kanunlaştırılmış malayani kurallar.yazık çok yazık.sümerlerin hukuk sistemi ve daha bir çok kavmin hukuk sistemi bizim sözde modern çağdaki hukuk sistemine arkadan nal toplatır.velhasıl adalet binası elbet en iyi şekilde yapılsın ancak akıl önce işleyen bir hukuk düzeni ister.gerisi çözülür be.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dayı (1 yıl önce)
    İlk ihale, idarece tespit edilmiş olan ,1,394 milyar bedelin üstünde teklif veren firmada ihale kaldığı yani indirim olmadığı için , idare tarafından iptal edilmişti.Her ne hikmetse ilk ihaleye giren firmalar bu kez ihaleye girmemisler !Lakin yine en düşük teklif idarenin belirlediği bedelin üzerinde gelmiş.Simdi idare , yine ihaleyi iptal etmelidir( şahsi degerlendirmemdir),yoksa birinci ihalede yüksek teklif sunanlar:"eşit davranilmadi, bizim ihalemizi öyleyse neden iptal ettiniz?" demezler mi?Olan Malatyamiza oluyor, 15 senedir ihtiyaca cevap verecek nitelikte yeni Adliye yapilmadi,yapılmıyor veya yapilamiyor.Daha çok bekleyeceğiz gibi görünüyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • muhammed (1 yıl önce)
    N*rp* firması adalet bakanlığının önceki işlerinden YASAKLI olmuş işleri tamamlayamamış bir firma. Tunceli, Siirt, Şebinkarahisar, Şanlıurfa... Bütün işleri Fesih yoluna gidildi diye biliyorum. İnternetten bakabilirsiniz o işleri bitirebilmiş mi ? Umarım o firmaya verilmez. Referanslarını kontrol ettiğinizde hiçbir ley yok ama başka türkü Referanslar ile iş alan bir firma galiba, umarım Malatya'da hala liyakate inanan siyasetçiler vardır ve durumu göz ardı etmezler. Kaynaklar; http://mezopotamyaajansi35.com/GUNCEL/content/view/179848 http://www.artisiirt.com/siirt-te-insaati-duran-cezaevinin-durumu-ne-olacak-yetkililer-suskun/104778/ http://www.yesilgiresun.com.tr/haber/16017716/sebinkarahisar-cezaevi-projesi-ne-durumda
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yasaklı olsa ne olur adalet mi var bı milletvekili bakanlıkta adamı var ise tamamdır.malatya nin yerli firmalarına niye versinler. Vaad edilen şeyler vardır. Bu kadar basit
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kral (1 yıl önce)
    Yarın iptal edilir büyük ihtimalle.2024 te bi daha yapılır.öyle gider.zor yapılır.15 yıldır çevreyolu yapılmadı.bu da yapılmazzz.
    %96
    %4
    Yanıtla