SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya BAL'da 4 Takımla Temsil Edilecek

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yerel liglerden Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne çıkacak olan takımlarına açıkladı. Buna göre, bu sezon B Grubu’nu 30 puanla zirvede tamamlayan ve en yakın rakibi Arapgirspor ile arasında 6 puanlık fark bulunan Arguvan Belediyespor direkt BAL’a yükseldi.

Pandemi süreci nedeniyle yerel liglerden Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne yükselecek olan takımlar açıklandı. Alınan kararla birlikte 2019-2020 sezonunda Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi’nde B Grubu’nda mücadele eden ve 30 puanla birinci sırada yer alan Arguvan Belediyespor, direkt olarak BAL’a yükseldi. A Grubu’nda ise sezonu 34’er puanla tamamlayan Darendespor ile Hekimhan Girmana arasında kura çekimi gerçekleştirilecek.

A Grubu’nda sezonu 34 puanla zirvede tamamlayan Darendespor ile yine 34 puana ikinci sırada yer alan Hekimhan Girmana arasında bir hafta içerisinde Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) binasında MASKF Başkanı, Futbol İl Temsilcisi ve iki kulübün temsilcilerinin katılımıyla kura çekimi yapılacak. Kurada çıkan takım, Arguvan Belediyespor’un ardından Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne yükselmiş olacak.

Alınan kararla birlikte 2020-2021 sezonunda Malatya’yı Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde 4 takım temsil etmiş olacak. Geride kalan sezon BAL’da yer alan Malatya İdmanyurdu ile Pütürge Belediyespor’un yanı sıra Arguvan Belediyespor BAL’da yer alacak. Dördüncü takım ise önümüzdeki günlerde belirlenecek.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Onur Kahraman (3 yıl önce)
    Darendespor ligi namağlup lider bitirmiş olup Hekimhan Girmana'yı da yenerek bu duruma gelmiştir. İkili averajda üstündür. Madem ki ikili averajın bir önemi yok TFF ligler statüsünden bu kavramı kaldırın. Yok eğer ikili averajın bi önemi var ise bu defa da kura neden çekiyorsunuz hak edene hakkını verin Darendespor'u BAL Ligine çıkarın.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (3 yıl önce)
    Ne kurası iki takimida alın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)
    Kura cekimi sacma sapan bir sey birisine yazik olacak ya baskanlar kendi aralarinda anlasir bütcesi uygun borcu az olan takim yükselir Yada aralarinda oynanan maclar da hangisi avantajli ise o takim cikar
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (3 yıl önce)
    Bence kura değilde Darende ve HEKIMHAN Girmana takimlari da direk çıksa iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre Karakuş (3 yıl önce)
    Bu verilen kararlardan bağımsız olarak, BAL'da temsil anlamında Malatyaspor, Malatya Demirspor, Malatyagücü ve Malatya İdmanyurdu kulüplerinin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Tebrikler Arguvan.Tebrikler büyük başkan hedef profesyonel ligler...
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Mehmet Can kardeşim sana katılıyorum.Efsaneye destek şart
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet can (3 yıl önce)
    efsane MALATYASPOR umuz keşke çıkarılsaydı askf sahip çıkın şu kulübü hakettiği yerlere yeniden çıkaralım bizim tek sevdamız büyükşehir destek olsun battalgazi yeşilyurt belediyeleri lütfen iyi bir proje ile efsane özlenen günlere kısa sürede gelir lütfennn
    0
    0
    Yanıtla
  • Keşke bu takıma verdiğiniz bu desteği şu an süper ligde olan takıma verseniz.Birakin artık efsaneyo..Olmaz ondan birşey artık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (3 yıl önce)Yms06 isimli kullanıcı yorumuna
    Neden olmasın? Diyarbakırspor BAL'a yükseldi? Ancak Malatyaspor zamanında 50 bin TL yüzünden amatöre düşürüldü. Bugün süper ligde olan takım 60 milyon içeride küme düşse bu sene kapısına kilit vurulacak hale gelmiş. 50 bin için çok derken Yeni Malatyaspor için 60 milyonu ne edecekler merak ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla