SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Data Kullanım Artışında Önde

0
Güncellendi - 2021-01-27 01:10:21
Malatya Data Kullanım Artışında Önde
A- A+ PAYLAŞ

2020 yılında, tüm Türkiye’de data kullanımı önceki yıla göre büyük bir artış gösterdi. Türk Telekom’un sabit internet abonelerinin 2020 yılı abone başı aylık ortalama data kullanımı, bir önceki yıla göre yüzde 44 artışla 186,57 GB oldu.

Türk Telekom abonelerinin 2019 yılı için Türkiye genelinde abone başı aylık ortalama data kullanımı 129,63 GB iken, 2020 yılında bu değer yüzde 44 artışla 186,57 GB’a ulaştı. Türkiye genelinde Türk Telekom kullanıcılarının aylık ortalama upload hacmi ise abone başına 9,29 GB’dan yüzde 55 artışla 14,38 GB’a yükseldi.

Verilen bilgiye göre, Türkiye’nin abone başı data kullanımı haritasına bakıldığında özellikle İstanbul, Malatya, Manisa, Muğla ve Adıyaman illerindeki artış dikkat çekti. Bu kapsamda geçen yıla oranla; yüzde 49 ile İstanbul, Manisa, Muğla ve Malatya, yüzde 48 ile Adıyaman abone başı aylık ortalama data kullanımının en çok yükseldiği ilk beş il oldu. Abone başına aylık ortalama en çok data tüketimi olan il ise 257,44 GB ile Şırnak olarak kayıtlara geçti.

“Dijitalleşme yatırımlarımız ve güçlü altyapımızla yoğun data talebini başarıyla karşıladık”

Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Geçtiğimiz yıl özellikle evden çalışma ve uzaktan eğitim gibi ihtiyaçlar, Türkiye’nin data kullanımını ciddi oranda arttırdı. Dijitalleşmeye yaptığımız yatırımlar ve güçlü altyapımızla, abonelerimizden gelen yoğun data kullanım talebini başarılı bir şekilde karşıladık. Türkiye’nin lider telekomünikasyon şirketi olmanın verdiği sorumluluk ile her koşulda ülkemizin iletişim ihtiyaçlarını en hızlı ve kesintisiz şekilde karşılamaya devam edeceğiz” dedi.

Abone başı ortalama datanın en çok artış gösterdiği iller şöyle açıklandı:

İstanbul (yüzde 49)

Malatya (yüzde 49)

Manisa (yüzde 49)

Muğla (yüzde 49)

Adıyaman (yüzde 48)

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Hüseyin bey oturduğumuz semt yeni sayılacak bir konumda altyapıdan desteklenen hız 98 mbps olarak gözüküyor ama hangi oparatörü arasam boş port yok diyor. Birgün Türk Telekom müdürlüğüne gittim bu altyapı işlerine proje bölümü bakıyor sorduk soruşturduk kısıtlı portlar var onlar dolunca mecburen çoğunluk adsl hizmeti alıyor bizim evi destekleyen hız ise maksimim 16 mbit'miş.. keşke 16 mbit alabilsek oda yok ne zaman hız testi yapsam ortalama hız 7-8 mbit. Bunun içinde dilekçe verdik teeee halen cevap gelecek kaç kez aradık hız düşük diye durmadan çalışma yapılıyor size bilgi verilecek. Sisteme bazen bakıyorum çalışma tamamlanmış ama hızda pek bir değişiklik yok. Bir gün yine Türk Telekom müdürlüğüne gittim daha detaylı baktım ki benim alacağım maksimum hız 11-12 mbit hız... O hızı verseler onada razıyım da yine değişen pek bir şey yok... Şimdi olaya bakın Hüseyin bey iyileştirme yapın diyorsunuz ya... Proje bölümündeki ilgili bana ne diyor ben diyorum ki bu alt yapı daha iyi seviyeye gelmesi için gerekiyorsa apartman olarak başvuralım oda şöyle cevap veriyor "siz yine internet hizmeti alıyorsunuz bizim önceliğimiz İnternet olmayan yerler" tamam iyi güzel hoş elbette onların hakkı daha önceliklidir peki niye bizden sanki çok iyi hizmet veriyormusunuz gibi 16 mbitin parasını tam alıyorsunuz oysa bana gelen hız neredeyse bunun yarı hızında... Lafa bakın Hüseyin bey işte... Zihniyete bakın... aslından suç bunların değil şikayet etseniz bile kendi kurumlarının değerlendirilmesi ile cevap verilmesi bu mekanizmadan kalkın adaletli cevap bekleyin. 2 ay olacak daha dilekçeye cevap gelecek. Şimdi birde yeni moda başladı. Büyük bir mobil oparatörü telefon faturalarını artık 28 gün üzerinden hesaplamaya başladı yani 30 gün değil olaya bakın 12 ayda 2 gün size yapar 24 gün neredeyse bir fatura bedeli tam bir soygun rezalet ötesi... Bu devletin ilgili kurumların bunları görmüyormu hesap soramıyormu yazıklar olsun.... Gecen Aralık ayında kullanmış olduğum internet servis sağlayıcısıile sözleşmesi bitiyordu ağalar paşalar daha sözleşme tarihi bitmeden yeni pakete geçirip bana o ay farklı fatura gönderiyorlar kendilerine bu durumu ile dilekçe ile şikayet ettim sonuç daha cevap gelmedi bende başka oparatöre geçiş yaptım. Yani sözüm ilgili kurumlara BTK bunları hizaya getirmeli hemde okkalı bir şekilde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Can Kalı (3 yıl önce)
    Umarım telekom bu verileri hesaba katar ve malatyada ki alt yapılarında iyileştirme ve yeni alt yapılar ekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Avrupa'nın en pahalı aynı zamanda en yavaş internetini kullanıyoruz. Adamlar gelmiş hâlâ yatırım yapıyoruz diyor. Artık bu altyapı işini ciddiye mi alsanız?? Upload - Download hızları ortada çıkmış birşey yaptıklarını sanıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla