SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya İçin Çözüm Niteliğinde Kararlar Alındı"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Ankara’da , Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile Malatya Heyeti’nin yaptığı toplantı da çok önemli kararlar alındığını ve önemli önerilerin bakanlığa sunulduğunu bildirerek, “Malatya’mız için çözüm niteliğinde kararlar alınmıştır.”  Açıklamasını yaptı.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve İnanç Sıraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Büyükşehir belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret ederek, burada Malatya’nın projeleri ile ilgili olarak toplantı yaptılar.

-“Malatya’mız için çözüm niteliğinde kararlar alınmıştır”

Milletvekili Bülent Tüfenkci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile yapılan toplantının oldukça verimli sonuçlandığını belirterek, “Malatya'mız 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerin başında gelmektedir. Şehrimizin bir an evvel ayağa kalkması adına yapılan çalışmalarda hangi noktada olduğumuzu değerlendirmek için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile önemli bir toplantı gerçekleştirdik.  Malatya’mız için çözüm niteliğinde kararlar alınmıştır.” dedi,

-“Plana Fuzuli ve Niyazi Mısri Caddelerinin eklenmesini talep ettik”

Milletvekili Tüfenkci, “Öncelikle çarşı merkezinin, Bakırcılar Çarşısı'nın olduğu yeri ve çevresini kapsayacak şekilde, bir bölümünün temelinin atılması, hazırlığı yapılan diğer yerlerde de çalışmalara başlanması kararı hayata geçirilmiştir. Yine mevcut şehir merkezi planına Niyazi Misri, İstasyon ve Fuzuli'nin de eklenmesi için Sayın Bakanımıza talebimizi ilettik.” dedi.

-“Orta hasarlı binaların durumu Malatya’da açıklanacak”

Tüfenkci şu bilgileri de verdi:

 “Toplantıda ayrıca yerinde dönüşüm ve orta hasarlı binaların durumunu da konuştuk. Sayın Bakanımızın bir kaç gün içerisinde Malatya'mıza yapacağı toplantıda bu konular da karara bağlanacak. Bir başka önemli konu olan Söğütlü Cami'nin akıbeti konusunda da Sayın Bakanımızın Malatya ziyaretinde karar verilecek. Camimizin büyütülerek şehrimize kazandırılması noktasında sunduğumuz talep üzerinde çalışılacak.

-“Yerel özellikler korunacak”

Yeşilyurt, Gündüzbey, Banazı, Barguzu, Orduzu bölgelerinin yerel özelliklerinin korunmasına da dikkat edileceğini belirten Tüfenkci, “Yine yapımı devam eden TOKİ Konutları, Köy Konutları, sanayi alanları, Yeşilyurt, Gündüzbey, Banazı, Barguzu ve Orduzu gibi yerlerin dokularına uygun, özelliklerinin korunarak ayağa kaldırılması konuları da etraflıca konuşuldu bu toplantıda.” dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Ahmet Yalvaç (9 ay önce)
    Hayırlı Uğurlu Olsun İnşaAllahu Teâlâ
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübekli (9 ay önce)
    Film: Malatya Şehri merkez imar planı Sahne:4444 Çekim: 666 Oyuncular: İlgisiz görevliler Masada bir plan, bakan oturuyor, diğerlerinin bazıları izliyor, bazıları sıra ile senaryodaki soruları soruyor. Bakan: İşte Malatya merkez planı. Bakın bakalım beğeniyor musunuz. Tüfenkçi: Valla güzel bir plan. Elinize zağlık sayın bakanım. Öznaseki: Cumhurbaşkanımınızın önderliğinde hazırlandı. Durali: Bu Doğanşehir degil ki! Bir de şu kare kare boyalı kareler ne hiç bir şey anlamadım. Tüfenkçi: Onlar binalar. Durali: O nasıl bina yav. Güder: Ula yer açın bana da. Bari anlıyormuş gibi kafamı uzatayım. Gürkan: Ula şansa bak. Heç beyle olmazdı. Bakanın uzağında galdım. Ah şu Çınar başgan. Beni lafa tuttu. Oh! o da fotoğrafa giremedi ya. Ölmeztoprak: Ya benim ne işim var burada. Apar topar Ankara'ya çağırdılar. Bunun için mi? Göndereydiniz Malatya da bakardık. Ne anlarım plan, imar, inşaat işlerenden. Gerçi kimse anlamıyor. Amaan boşver. Foturaf çekinip sosyal medyada paylaşırız en azından. Akçadağ Bel Bşk: Yav bizi de alsüydınız poz verirken bari. Gel Çınar başgan beraber küselim. Ayıp valla. Sayın bakanım onlar kenara çıksın biz de plan başında hüz verelim. Bakan: Tamam, alınmayın. Anlılormuş gibi bakın poz verin. Güder: Şu çızıhlar ne hala arlamadım. Dur Gürkan'a soram, bakan duymasın. Yav o oa anlamaz ki. Ben veteriner o örtmen. Kime sorsam acaba! Boşver. Herhal eyi bi şeydir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya tabiriyle Allah'ına gurban anca bu kadar güzel dramatize edilirdi.. :)))) hele o her birinin jeolog sismolog şehir plancısı mimar kokan hal hareketleri beden dilleri öldürdü beni :)) Malatya bu birikimle ne kadar övünse azdır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (9 ay önce)
    Çalışıyormuş gibi çek panba (yerel dilde arkadaş/kardeş/dost/yoldaş vs)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (9 ay önce)
    Yurt dışından iki şehir plancısı prof getirin, hepiniz gidin yatın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • sessizsedasız (9 ay önce)
    bakanın arkasındaki kişi yıllarını şehir plancılığına vermiş teknik eleman projeyi hazırlamış ekipleriyle bakana vermişler bakan siyasi yanındakiler siyasi el birliğiyle daha proje ankaradayken parmak atmaya başlamışlar projeye projeyi hazırlayan adamcağızın yüz ifadesine bakarmısınız gözünün önünde projeyi tanınmaz hale getiriyor siyasiler üzgün umutsuz bir bakış.Bu proje malatyaya gelinceye kadar falancanın binasına uğramasın filancanın arsasını bölmesin falan filanlarla eski tas eski hamam bir proje haline gelmesinden korkuyorum.Bakırcılar çarşısı dediğiniz yer uyduruk gecekondu dükkanlarla bakırcılar zaten kayboldu yerini demirciler aldı şehrin göbeğine demirci çarşısı yapmaya çalışan akıl iyce umutsuzluğa sevkediyor bizi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sedat (9 ay önce)
    Bakanın arkasındaki kişi TOKI'nin yetkili isimlerinden biri.O karede konuya vakıf tek kişi. Eminim içinden gülüyordur bunların haline
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet KARA (9 ay önce)
    Bunları anladık kimlerin emeği geçiyorsa RABBİM razı olsun. Fakat gerisini hesap etmiyorlar; Hurdacı ve toplayıcı belgesi dağıtıldı amma velakin Malatyada kimin kamyoneti varsa el arabası varsa hurdacı oldu ve maalesef talancılıkda BONUS... Yahu bunuda geçtik... ELEKTRİK KABLOLARINI AYIRIŞTIRMAK İÇİN YAKMALARI VE DOĞAYA VERDİKLERİ ZARARIN HESABINI SORAN YOK. Lütfen siz öncü olun ve yakılarak ayrıştırılan kablonun alımına yasak getirilsin veya HURDA alımı yapan firmaların fire oranı %25 civarına çekilsin ki doğa burda zarar görmesin...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gır osman (9 ay önce)
    Fotoyu çeken: - herkes pür dikkat baksın efenim çekiyorum çeeektim. Tamam rahat olun :)
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Dızzikki duran (9 ay önce)
    Sayın belediye başkanımız Selahaddin bey ne dikkatle izliyor ve dinliyor birde elestiriyorsunuz adamı ilimizin depremden güzelce cikmasini istiyorsak Selahaddin başkana sahip çıkmalıyız açık ve net arkadaşlar
    %29
    %71
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    Şu fotoğraf Malatyanın halini anlatıyor. Böyle mi şehir planlanır? Bunların hangisi mimar, mühendis, şehir plancısı? Bu işler böyle yapılmaz. Hazır böyle bir fırsat varken Malatya nın gelecek 100 yılı planlanır. Önümüzdeki yüz yılda trafik, ulaşım ve otopark sorunu yaşamayacak Malatya planlanır. Sonrasında yerinde dönüşüm ve diğer çarşılar düzenlenir. Bu şekilde ancak gecekondu şehir inşa edilir. Ancak bunun için vizyon gerekir. Resimdekilerde o vizyonu göremiyoruz.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bu işler Avukatlık işleri Mimar, Mühendis, Şehir plancı işi değil bizimde üçtane Avukatımız var
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyali (9 ay önce)
    Resme bakanlara bak sanki mühendis, mimar. Hepsi müteahhit gibi bakıyor (Gerçi aralarında muteahhitte vardı degilmi unutmuşum. Çabuk unutuyoruz yaa. ) Hakikaten Güder başkanın evi de hasarliydi. Nerde kalıyor acaba....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • köylü (9 ay önce)
    Banazı, Malatya merkeze Beydağlarından gelen hava sirkülasyonunu sağlayan kilit bir nokta. Yani merkez de oksijeni bitirmek istiyorsanız Banazıyı betonarme yapın. Tarihe not düşün bu yazımı bir köylü söyledi dersiniz. BANAZI betonarme olursa Çarşı merkezde sıcaktan ve nemden geçilmez. İnsanlar hava alamayacak duruma gelir aynı İstanbul gibi olur.. O yüzden Banazıdan yeşil alanlardan elinizi çekin. Şehirler batıya doğru ilerler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Halil (9 ay önce)
    Banazı'da, merkezde az biraz ev ve Horata çayının etrafında bulunan yeşil alan korunsun yeterli. Geri kalan yukarı Banazı'dan Karagöz köyüne kadar olan bölgeler sağlam zemini ile yeni merkezlerden biri olmalıdır. Buralarda tarım ve hayvancılık yok denecek kadar az. Yine bu bölge kadim şehir merkezine de yakın.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • cumali (9 ay önce)
    2000 öncesi orta hasarlı binaları yıkmak istiyorlarsa sıkı durun elbistan il olur bizde elbistanın ilçesi
    %29
    %71
    Yanıtla
  • ÖMER FARUK (9 ay önce)
    Arkadaş tanımayan birisi belediye başkanı ve vekillere bakınca der ki adamlara helal olsun nasil da şevk ile projeyi inceliyorlar.Hak sahipliğimiz bile daha belli değil.Sonra ev dükkan yapıp hak edene verilmezse işte o zaman tadından yenmez.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Cezmi kartay (9 ay önce)
    Yahu niye şu Cezmi kartay ı kimse konuşmuyor malatya nın kangren olmuş bu bölgesini temizlemek için tam zamanı daha neyi bekliyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsmail (9 ay önce)
    Bilim adami Selahaddin başkan ve muhendis vekil tufenkçi projeyi inceliyorlar sonuç iyi olacak inşallah.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Okan (9 ay önce)
    Malatya yerle bir olmuş Malatya da nekadar tuvalet varsa paraya çevirdiniz çok güzel çalışma var tuvalet parasına göz diktiniz hangi ilde tuvalet paralı yazık malatyaya kimse bişey de demiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Barış (9 ay önce)
    Halay ekibi hazırlasın evlerimiz başımıza bela olacak halay ekibi Alp önüne
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Aşikar (9 ay önce)
    Şehrin yeniden yapılanması vizyon gerektirir şehirde yetkili olanların ufkunun geniş olması gerekir.Birilerini memnun etmek değil,gelecek nesillere yüzyıllar boyu sorunsuz her ihtiyaca cevap verecek bir şehir hazırlamalıyız.Altyapısı ile geniş beyzaşı güzel meydanları,geniş cadde ve sokakları,raylı sistemi ile her noktaya rahat ulaşım imkanı uzun yıllar otopark problemi olamayan çarşı içinde renk uyumu ile rahatlatan çözümler üretmeliyiz.İllede benim 100 metrekare 60 metrekare yerimi isterim diye tutturulursa ve böyle insanları memnun etme gayreti olursa şehrimizi illeriye taşuyamıyacağımızı düşünüyorum.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Vatandaş (9 ay önce)
    İnanç hanım bunlar neye bakıyı diyi sanki
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Masa (9 ay önce)
    Nerdeyse masanın üzerine çıkacaklar görüntüye girenler diye selam ve dua ile
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Vatandaş (9 ay önce)
    Orta hasarlı binalar 5 te 4 çoğunluk sağlanacak üniversiteden güçlendirme raporu olacak, yerinde dönüşüm için zemin artı 4 kat olacak devletin verdiği destekten yaralanacak, yok eğer kat malikleri kendi yaptıracaksa mevcut plan geçerli olacak mesela bostanbaşı 10 kat ise aynı şekilde devam edecek devlet desteği hiçbir şekilde verilmeyecek, sonuç olarak ikisininde vatandaşın yapacak gücü yok aç gözlü mütahitler m2 20 bin tl diyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oğuz (9 ay önce)
    Malatyaya en az 200 bin konut yapılmalıdır 103 bin konut yetmez her isteyene bir daire verilmelidir
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Tahir (9 ay önce)
    Hadi bakalım, icraat bekliyoruz.. henüz yaprak kımıldamadı...Umudunu kaybedenler şimdiden malatyayı terk etmek için planlar yapıyor, eylül ekim aylarında sorunlar zirveye çıkacak... Kış gelince durum pek iç açıcı olmayacak... Allah devletimize zeval vermesin, bu sukıntılardan kurtarsın...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Naif (9 ay önce)
    Deprem bölgelerinde inşaat malzemeleri kdv den muaf olsun...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hüsnü (9 ay önce)
    Malatyanın son şansını da heba etmeyin.Bu iş 3 5 kişinin inisiyatifine bırakılacak kadar basit bir iş olmadığını depremde gördük.Şehrin ferah,sağlam,estetik ve yatay mimarisi için son şansıdır.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • mert (9 ay önce)
    Resimde ki bayan kim? Projeden anlamadığı o kadar belli ki? Mehmet Özhaseki beyin özel kalemi zannedersem.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Orduzulu (9 ay önce)
    Orduzu tarihi doğal jeolojik her yönüyle Malatya'nın en güzel yeridir. Sadece Orduzu bölgesinde Malatya'nın zenginleri fazla bulunmamaktadır çünkü kimse kolay kolay arsasını satmıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Yerinde dönüşüme inanmayın. Bakanlık bitişik nizama izin vermeyecekmiş. Bizim mahalle hep yıkılacak ve bitişik nizam evler. Yerinde dönüşüm istiyoruz. Devlet 500bin hibe 500bin kredi verecekmiş. YALAN. 500bin krediyi TÜFE oranında arttıracak. Devlet 10 yıl kredi olacak dedi. YALAN. 84 ayda ödenecekmiş.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Başefendi (9 ay önce)
    Cumhurbaşkanlığı seçimine 10 gün kala çevre ve şehircilik genel müdürlüğünde müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede orta hasarlı binaların akıbetinin ne olacağı tarafımdan sorulmuş, seçimden sonra açıklanacak demişti. Şimdi de sayın bakanın gelip burada açıklayacağı söyleniyor bence hiç heveslenmeyin burada da bişey açıklanmaz bu sefer Belediye Başkanlığı seçimi sonunda açıklanacak denir muhtemelen. Orta hasarlı binaların durumu maalesef yılan hikayesine döndü. Bu kadar acil yıkılacak, ağır ve durumu henüz netleşmeyen o kadar bina var ki orta hasara gelene kadar 2 sene geçer diye düşünüyorum.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Emeksiz cadde avm arkasına kadar olan niyazi misri bölgesi şehrin merkezinde ekonomik canlılığın olduğu merkezi yer toplu yapılaşma olmasa burdaki arsa sahipleri mutahit vasıtası ile uzun yıllar yaptıramaz ölü doğum olur emlak konut vasıtası ile yapılırsa şehir çok hızlı toplanır insanlar işine aşına kavuşur.
    %89
    %11
    Yanıtla