Malatya Devlet Hastanesi KVC (Kardiyovasküler Cerrahi) ünitesinin açılışı dolayısı ile hastane binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Malatya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Vahap Boztepe, Malatya Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzm. Dr. Erhan Berk ile kurumun ve hastanenin yöneticileri katıldı.
“Bakanlık Koordinatör Hastane Tayin Ediyor”
“Malatya Devlet Hastanesi’nde, daha önceki genel sekreterin olduğu dönemdeki ekip tarafından birçok çalışma başlatılmıştı. Bizde yeni ekip olarak bu hizmetlerin devamının gelmesini sağlamış olduk. Bu kapsamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, onların haklarını vermek gerekiyor. “ diyerek sözlerine başlayan Malatya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven; “ Malatya Devlet Hastanesi’nde koroner anjiyografi dediğimiz kalp damar hastalıklarında kullanılan yöntemin yapılıyor olması, ayrıca açık kalp hastalıklarının hastanemizde yapılıyor olması Malatya’mız için çok anlamlı bir uygulama. Kalp ameliyatları ile ilgili Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’ndeki cerrahlardan oluşan bir ekibin geliyor olması, bakanlığımızın yaptığı bir uygulama. Bu tip merkezleri açmak istediği yerlerde, bakanlık koordinatör hastane tayin ediyor ve bu hastaneden ilgili ekip, koordinasyon yaptıkları merkeze gidip çalışmalara başlıyorlar. Malatya ile ilgili olarak da Sağlık Bakanlığı, koordinatör hastane olarak Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’ni belirlemiş durumda. “dedi.
“Ağız Diş Sağlığı Hastanesi’nin İzni Çıktı”
“Hekimhan’da Devlet Hastanesi’nin açılışını yaptık, Akçadağ Devlet Hastanesi yeni binasında faaliyete başladı. Doğanşehir Devlet Hastanesi’ni ise bu ay içinde açmayı istiyorduk ancak teknik sebeplerden dolayı açılışı önümüzdeki aylara kalacak.” diyen Doç. Dr. Hilmi Ataseven; “ Bunun dışında bizim için çok sevindirici olan ve bununla ilgili olarak ayrıca bilgi vereceğimiz durum söz konusu. Ağış Diş Sağlığı Merkezi’mizin Ağız Diş Sağlığı Hastanesi olarak bakanlıktan izni çıktı. Ayrıntıları ileri de sizinle paylaşacağız. Yine ağız diş sağlığı ile ilgili olarak, Beydağı Kampüsü’nde kadın hastalıkları binamızda, Anne ve Çocuk Ağız Diş Sağlığı Semt Polikliniğini açacağız. Bu sayede hamileler ve çocuklar TOKİ’ye kadar gitmeyecek. Eski Malatya’da da Ağız Diş Sağlığı Semt Poliklini’ğini açmak istiyoruz. Bu kapsamda Battalgazi Belediyesi Selahattin Gürkan’a da gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Milletvekillerimize, Sağlık Bakanlığı Müsteşarımıza ve Ankara’daki Malatyalı bürokratlarımıza da teşekkür ediyorum“ ifadelerini kullandı.
"Ciddi Aşama Kaydedildi"
Doç. Dr. Hilmi Ataseven, Asker Hastanesi'nin durumu ilgili sorulan soruya ise; " Hafta başında müsteşarımız ile görüştük. Onlar ciddi bir mesafe aldıklarını söylüyorlar. Büyük olasılık ile hastanenin büyük bir kısmının Sağlık Bakanlığı'na verileceğini öğrendik. Tabi bitmeden evet demek doğru olmaz, ancak çok ciddi bir aşama kaydedildiğini söylediler." şeklinde cevapladı.
"Mustafa Paç'ın Ekibiyle Yapıyoruz"
Malatya Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzm. Dr. Erhan Berk ise hastane çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek; “ 2013 yılının Ekim ayı itibari ile Malatya Devlet Hastanesi şu anda kullanılan ana binasına taşındı. Malatya Devlet Hastanesi, Fırat Semt Polikliniği, Beydağı Kampüsü , Göztepe ve Yeşilyurt Toplum Ruh Sağlığı ile Battalgazi Semt Polikliniği olarak 6 merkezde hizmet vermektedir. Vardiya Polikliniği ile saat 21.00’e kadar hastalarımıza hizmet vermekteyiz. 24 saat ise tüm branş dallarında acil servis hizmeti sunmaktayız. 2015 yılının Haziran ayı itibari ile Anjiyografi hizmetine başladık. 7 gün 24 saat esası ile çalışmaktalar. Kalp krizi veya herhangi bir kalp problemi ile gelen hastalara hızlı bir şekilde hizmet verilmektedir. Bu hizmetlerin içinde balon ve stent dahil tüm uygulamalar yapılmaktadır. Kurban Bayramı’ndan sonrada açık kalp cerrahisine başladık. Ankara’daki Yüksek İhtisas Hastanesi’nin koordinatörlüğünde yapıyoruz. Koordinatör hastaneden sistem oturana kadar destek alınıyor. Malatya kamu oyunun da yakından tanıdığı Mustafa Paç hocamız başkanlığında geçen hafta biz cerrahiye başladık. 3 vakamızı yaptık, bu haftada cerrahiye devam ediyoruz. “ ifadelerini kullandı.
“Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artırıldı”
Yoğun bakım yatak sayısının 89’a çıkarıldığını söyleyen Uzm. Dr. Erhan Berk, “ 12 adet 3. basamak reanimasyon yoğun bakım yatağını açtık. İnşallah kısa süre sonra 3. basamak yeni doğan yoğun bakım hizmetimizde başlıyor, inşaat faaliyetlerimiz bitti. Bir ay içerisinde bir terslik olmaz ise Beydağı Kampüsünde erken doğan çocuklar içinde hizmet verecek şekilde 3. basamak yeni doğan yoğun bakımımız hazır olacak. Yoğun bakımlarımız çok nitelikli, tek kişilik odalarda ve hasta konforu düşünülerek hazırlanmış durumda. Atla tedavi ile ilgili çalışmalar başlatıldı, kurum ve bakanlık çok ciddi destekler verdi. Kapalı taş kırma ünitesi kuruldu. Şu anda kapalı şekilde taş kırma hizmetini de veriyoruz. Yine Beydağı kampüsünde çocuk hastalar için yatak sıkıntısı çekiliyordu. Bu konuda da çalışmalar yapılarak sıkıntılar ortadan kaldırıldı. Fizik tedavi salonumuz yenilerek aylık 300 hastaya hizmet verecek hale getirildi. Fırat Semt Polikliniği’nde Almanların yaptırdığı eski başhekimlik binasının tadilatını yaptırarak, günlük 25 ile 35 poliklinik arası uzman ekiplerimiz ile ayaktan tanı ve tedavi hizmeti vermekteyiz.” dedi.
“Laboratuvarlar ‘Arena Sistemi’ne Çevrildi”
“Yeni hastanenin polikliniklerinde ciddi bir revizyona gidiyoruz.” diyen Uzm. Dr. Erhan Berk; “ Mevcut olan 11 modülümüzden 6 tanesinin değişimini sağladık. Yeşilyurt’ta açılan toplum ruh sağlığı merkezinde hastalara, spordan tutunda, resim ve müziğe kadar bütün sosyal aktiviteleri sunmaktayız. Beydağı Kampüsü’nde oluşturulan Çocuk İzleme Merkezi’nde ise istismara uğramış çocukların tanı ve takibi için savcılık ve emniyet aracılığı ile bütün adli işlemlerinin de yapılacağı bir ortam sağlandı. Acil Servis ile ilgili de düzenlememiz oldu. Özellikle yeni hastanenin açılması ile beraber büyük bir acil servisimiz oldu. Biz burada yaptığımız düzenleme ile hasta ve çalışan memnuniyetini artırmak için düzenlemeye gidiyoruz. Bir iki ay içerisinde de bu düzenlemeyi bitirmiş olacağız. Yaşlı hastalarımızın solunun ve kalp ile ilgili problemlerinin düzenlenmesi için bir rehabilitasyon merkezi kurma aşamasındayız. Bu hastaların bakımlarının yapılması ve son dönemlerini daha iyi geçirmeleri için çalışmalar yapılıyor. Hastanenin atık depolarının düzenlemesi yapılıyor. Diyaliz hizmetini de tek merkeze toplamak için çalışmalar yapıyoruz. Beydağı Kampüsü’nde binanın tadilat ve onarımını gerçekleştirdik. Laboratuvarlarımızda ciddi düzenlemeler yaparak ‘arena sistemine’ çevirdik. Önümüzdeki dönemde referans laboratuvarı haline geleceğine inanıyorum. “ ifadelerini kullandı.
Toplantıya katılan ve Malatya Devlet Hastanesi'nde ilk açık kalp ameliyatı yapılan 55 yaşındaki Alaattin Paz (küçük fotoğrafta) ise sağlığının çok iyi olduğunu söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.