SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya İl Jandarma Komutanı Değişti

Malatya İl Jandarma Komutanı Değişti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Yalova'ya atanırken, Malatya'ya İçişleri Bakanlığı Müşaviri Kıdemli Albay Tolunay Başer (üstteki fotoğrafta) getirildi.

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Emniyet ve Jandarma'ya yönelik Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi Resmi Gazete'nin 16 Ağustos 2024 günkü sayısında yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararnameyle, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş getirilirken, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız Bursa Valisi oldu.

Kararnameyle, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, yaş haddiden emekliye sevk edilirken, Jandarma Genel Komutanlığı'na Orgeneral Ali Çardakçı getirildi.

Cumhurbaşkanlığı kararları kapsamında birçok ilin Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanları da değişti. Bu kapsamda, 2021 Ağustos ayından beri Malatya'da görev yapan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Yalova İl Jandarma Komutanlığı görevine getirilirken, İçişleri Bakanlığı Müşaviri Jandarma Kıdemli Albay Tolunay Başer Malatya'nın yeni İl Jandarma Komutanı oldu.

Yeni İl Jandarma Komutanı Albay Başer'in, daha önce Malatya Valisi Seddar Yavuz'la Ordu'da birlikte çalıştıkları öğrenildi.

Bu arada, daha önce Malatya İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan ve Malatya'dan Bolu'ya atanan Ercan Dağdeviren de, son kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı.

ATAMALAR..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, 23 ilin emniyet müdürü değiştirilirken, bu illerden 16'sının emniyet müdürü Emniyet Genel Müdürlüğü emrine atandı.

Kararnameyle emniyet müdürlüklerine yapılan atamalar şöyle:

Asayiş Daire Başkanı Tolga Yılmaz, Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne; Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı Ahmet Metin Turanlı, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne; Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Faruk Aydın, Tokat Emniyet Müdürlüğüne; Tokat Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Aydın Emniyet Müdürlüğüne; Şırnak Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Bolu Emniyet Müdürlüğüne; Kilis Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, Burdur Emniyet Müdürlüğüne; Erzincan Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne; Çankırı Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, Niğde Emniyet Müdürlüğüne; Burdur Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Yalova Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Ali Haluk Karakuş, Adıyaman Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Bekir Demir, Aksaray Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Ayhan Saraç, Amasya Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Barış Erkol, Bayburt Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Aytekin Canıtez, Çankırı Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Zafer Baybaba, Erzincan Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Tacettin Çelebi, Giresun Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi İsmail Karasakal, Gümüşhane Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Mehmet Turhan, Karaman Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Aykut Korkmaz, Kilis Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Osman Elbir, Kütahya Emniyet Müdürlüğüne; Polis Başmüfettişi Serdar Büyükleblebici, Şırnak Emniyet Müdürlüğüne; Merkez Emniyet Müdürü Sibel Kılıçoğlu, Sinop Emniyet Müdürlüğüne; İçişleri Müşaviri İlker Arslan, Antalya Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Jandarmadaki rütbe ve atama kararları

Kararnameyle Jandarma Genel Komutanlığında 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere 6 general bir üst rütbeye, 16 albay ise generalliğe yükseldi.

Ayrıca İzmir, Kahramanmaraş, Bursa, Manisa, Muğla, Mardin, Siirt, Bitlis, Erzurum, Şırnak, Tunceli, Ağrı, Trabzon, Nevşehir, Batman, Ardahan, Bayburt, Bartın, Sinop, Yalova, Yozgat, Edirne, Kırşehir, Malatya, Kars, Sivas, Zonguldak, Elazığ, Isparta, Çanakkale, Burdur, Kütahya, Amasya, Bolu, Osmaniye, Kırıkkale, Çankırı, Ordu, Karaman, Muş ve Düzce olmak üzere 41 ilin jandarma komutanı değişti.

Sahil Güvenlik Komutanı Kendir rütbe aldı

Sahil Güvenlik Komutanlığında ise 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir Koramiralliğe, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tuğamiral Cengiz Ünver Tümamiralliğe, Albay Ertuğrul Şerbetçi Tuğamiralliğe terfi etti.

Kararnameyle Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir ile Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Tümamiral Cengiz Ünver'in mevcut görevlerine devamına karar verilirken, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Serkan Tezel, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına; Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığına atandı.

Bakan Yerlikaya'dan "tebrik" paylaşımı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, atamalarla ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

"2024 yılı Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı terfi, atama ve emeklilik kararnamesi yayınlandı. Jandarma Genel Komutanlığı mensubu generaller ve albaylar, Emniyet Genel Müdürlüğü mensubu emniyet müdürleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu amiral ve albayların atamaları yapıldı. Ataması yapılan komuta kadememize ve emniyet müdürlerimize yeni görevlerinde üstün başarılar diliyorum."

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Serkan (1 ay önce)
    Yeter artık yönetimiyle beraber o genel sekreter olan Mustafa gezeride yanında götürsün ..eğer yeni gelen rektör Mustafa gezeri o görevde tutarsa Allah üniversitede çalışan herkese yardım etsin....
    %100
    %0
    Yanıtla