SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya Kültür Envanteri'nde Sona Gelindi

0
Güncellendi - 2020-09-04 06:03:18
'Malatya Kültür Envanteri'nde Sona Gelindi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi fiziki yatırımlarının yanında Malatya’nın kültürüne katkı sunmak amacıyla Ocak ayında başlatmış olduğu ‘Kültür Envanteri’ çalışmalarında sona gelendi.

Malaya tarihinin ve kültürünün ayağa kaldırılmasında önemli çalışmalara imza atan Malatya Büyükşehir Belediyesi tarihi eserlerin restorasyonunun yapılarak ayağa kaldırılması için önemli adımlar atmıştır. Bu çalışmaların yanında Malatya genelinde bulunan yüzlerce tarihi eserinde tespitini yaparak tarihimizin gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir çalışmaya daha imza atıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Kültür Varlıkları ve Proje Müdürlüğü (KUDEP) tarafından Malatya’nın ‘Kültür Envanteri’ çıkarılıyor.

Çalışmalar Malatya genelinde yapıldı

Malatya’nın Kültür Envanterini hazırlamak için 13 ilçede çalışmalar yaptıklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları ve Proje Şube Müdürü Gökçek Boyraz, 2020 Ocak ayında başlatmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Malatya genelinde toplam 805 eserin fotoğraflama çalışmalarının akabinde kimlik bilgilerini çıkardıklarını belirtti.

İlimiz için çok önemli olan böylesine detaylı ve anlamlı bir projeyi gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duymaktayız. Büyükşehir Belediye Başkanımızın yönergeleri doğrultusunda 2020 Ocak ayında başlatmış olduğumuz çalışmaların saha bölümünü tamamladık” dedi.

Boyraz konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“İl bütününü kapsayan bir envanter çalışması 2014 yılında Malatya Valiliği tarafından basılmış ve o dönemde hazırlanan envanterde eser sayısı 420 olarak belirlenmişti. Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz envanterde bu sayı 805 e çıkmıştır ve bu eserlerin bütününü içeren başka bir envanter bulunmamaktadır.

Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz bu çalışmanın amacı tescilli kültür varlıklarının dökümünü çıkararak; gerek akademik araştırma yapan, gerekse şehri gezmek-görmek ve tanımak isteyen vatandaşlarımıza hizmet sunmaktır. Kültür envanteri çalışması, Doğal sit alanlarımızın, tabiat parklarımızın ve diğer doğal alanlarımızın da bir dökümünü içerek, bununla birlikte şehrimizin tarihi, sosyo ekonomik durumu ve geleneksel yaşamı hakkında da genel bilgiler verecektir “ şeklinde konuştu.

Bülten

Darende- Ozan Anıtı

Battalgazi- Şişman Hanı

Yeşilyurt- Taşhoron Kilisesi

Akçadağ- Kral Kaya Kabartması

Darende- Masattepe Tümülüsü

Battalgazi- Eskimalatya Namazgah

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız