SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Okuyan Kültürlü Bir Şehir, Artıracağız Daha"

0
Güncellendi - 2018-03-29 02:33:08
A- A+ PAYLAŞ

54. Kütüphane Haftası kapsamında, Malatya’da Kitap Okuma etkinliği düzenlendi.

Bu yıl ‘Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler’ temasıyla kutlanan Kütüphane Haftası kapsamında Malatya’da kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Emekliler parkında gerçekleşen etkinlikte öğrenciler ve vatandaşlar bir süre kitap okudu.

Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Özyiğit, bu tur etkinliklerle vatandaşlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Kitap okumanın alışkanlık haline getirilmesi noktasında çalışmalar yaptıklarını belirten Özyiğit, “Okuma olmadan, analiz yapamayız, üretemeyiz, düşünemeyiz ve hayal kuramayız. Dolayısıyla her şeyin temeli okumakla ilgili. Malatya okuyan kültürlü bir şehir biz burada İnşallah bu farkındalığı artıracağız daha. Daha iyi seviyelere geleceğiz ve ben buna inanıyorum” dedi.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Muzaffer Tekin ise kutlamalar kapsamında tüm illerde benzeri etkinliklerin yapıldığını belirterek, “Buradaki amaç, kitaba ve kütüphaneye ilgiliyi artırmak, okuma konusunda farkındalık oluşturmak. İnsan okuyan bir varlıktır, insan her yerde okur. Kitabın sadece evlerde okunan bir materyal olamadığını göstermek için burada bugün toplandık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Malatyalı44 (6 yıl önce)
    Oku Bakayım! Fotoğraf çekiliyor, okuyor gibi yapın bakalım. Bİr tane daha, bir de şuradan. Hey sen deminden beri aynı kelimeye bakıp duruyorsun? Okumuyor musun yoksa? Amca senin okur yazarlık yok mu? Hangi kast ajansından bu şahıslar? Neden bir tane bayan yok? Kemal Sunal filmlerinden daha komiksiniz. Şimdi bu fotoğrafı da ekleyip faaliyet yaptınız diye Ankara'ya göndereceksiniz. Hadi oradan!
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan TAŞ (6 yıl önce)
    30 yıldır malatyadayım böyle bir görüntü görmedim sırf resim çekmek için yapmışlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesin dağıttıkları kitapları foto çekildikten sonra toplamışlardır:)Elinde baston olan amcayı dik duruşlu gördüm o hiç olmazsa okuyormuş gibi yapmamış objektife poz vermiş:) Parklara ve sosyal tesislere ne zaman kütüphane yapılırsa işte o zaman okuyan bir şehir olduğuna inanırım.
    0
    0
    Yanıtla