SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Malatya Şehidini Uğurladı

Malatya Şehidini Uğurladı
A- A+ PAYLAŞ

Kuzey Irak’ta teröristlere yönelik düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonunda 4 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, memleketi Malatya’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

PKK terör örgütüne yönelik Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen sınır ötesi Pençe-Kilit operasyonunda çıkan çatışmada şehit düşen 5 askerden biri olan Malatyalı Piyade Sözleşmeli Er 25 yaşındaki Celal Tekedereli, Hakkari’deki törenin ardından havayolu ile memleketi Malatya’ya getirildi.

Malatya Erhaç Havaalanında askeri erkan ve şehit ailesi tarafından karşılanan şehidin naaşı daha sonra son kez helallik için Yaka Mahallesi’ndeki evinin önüne götürüldü. Gözyaşlarının sel olduğu helallik alımının ardından şehidin Türk Bayrağı’na sarılı naaşı Malatya Şehir Mezarlığı’na getirildi.

Burada kılınan öğle namazının ardından Şehit asker için cenaze töreni düzenlendi. Buradaki törene  Malatya Valisi Hulusi Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Selami Arslan,  MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile çok sayıda askeri ve polis, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

2’si kız 5 kardeşten biri olan Şehit Celal Tekedereli’nin 1 yıl önce sözleşmeli olarak TSK’da göreve başladığı öğrenirken, şehidin babası Cevat ile anne Aynur Tekedereli cenaze namazı süresince güçlükle ayakta durabildi.

İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından kılınan cenaze namazının ardından tekbirlerle top arabasında Malatya Şehitliği’ne kadar getirilen şehidin naaşı daha sonra burada gözyaşları arasında defnedildi.

Defin sonrası Vali Hulusi Şahin tarafından, şehidin tabutunun üzerine serilen Türk Bayrağı ile fotoğraflı baba Cevat Tekedereli’ye verildi.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Abdurrahman (1 yıl önce)
    Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun Ailesine Sabırlar Diliyorum. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin GÜRKAN bey size yakışanı yapın ve Şehidin Babasının evini yenileyin Adana
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Polat (1 yıl önce)
    O kadar çok utandım ki cenaze namazında. Orada yatan şehit ki, hepimizin ortak değeri ancak birçoğu elinde telefon tabutun videosu fotoğrafı vs. çekme derdinde. Kimi basının karesine girme derdinde. Ön safta şehit ailesine yer verilmeyecekti neredeyse. Gidip savaşmamız icap etse birini bulamazsın bunu yapanların.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)Polat isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim sana katılmamak elde değil, dün bende oradaydım, söylediğin gibi çok kişiye şahit oldum.Çok zor kaldım, üzülmemek elde değil, Rabbim mekanını cennet eylesin, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Black (1 yıl önce)
    Suriyeliler burada gezip tozup alem yaparken bizim gençlerimiz birer birer Şehid düşüyor. . Daha nereye kadar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Emrah (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Rabbim elbet bunların cezasını verecektir. Yolun açık olsun şehidim..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M. Öz (1 yıl önce)
    Allah mekanını cennet eylesin inşallah. Ailesine de sabırlar versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah Allah sabırlar versin ailesine
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alparslan (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Rabbim o imansız teröröristlerin, emperyalizmin kuklalarının cezasını verecektir inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • NİHAT (1 yıl önce)
    ALLAH Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun Ailesine Sabırlar Diliyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serhan (1 yıl önce)
    Şehadet aleminde Orgeneral rütbesiyle taltif edilmiştir. Allah rahmet eylesin ve mekanı cennet olsun inşaallah.
    %88
    %12
    Yanıtla