SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya Tanıtım Günleri Amacından Sapmıştır"

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, 5. Geleneksel Malatya Günleri’nin açılış gününde meydana gelen protokol krizi hakkında tepki göstererek, "Malatya Günleri adı altında organizasyon yapan dernek ve federasyonların bu girişimi; başarısız bir girişimdir ve Malatya’dan gidenler dışında da ilgi ve destek görmemektedir. Eğer Malatya tanıtılmak isteniyorsa; ilgili dernek ve federasyonlar bunun için Malatya’yı tanıtıcı geziler düzenleyerek şehrin turizm potansiyeline destek verip katkı sağlayabilirler." dedi. Samanlı, günlük siyaset yapan konuşmasıyla gerginlik sebebi olan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ile eleştirilen Malatya Valisi Hulusi Şahin'e destek verirken, eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in yanı sıra, organizasyonu yapan derneklerin yöneticilerine de tepki gösterdi.

“Malatya Tanıtım Günleri amacından sapmıştır!”
MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da düzenlenen Malatya Tanıtım Günleri'ni değerlendirerek “Birkaç gün önce Malatya Günleri adı altında düzenlenen programları organize eden dernek ve federasyonların ne kadar başarısız olduklarını bir kez daha görmüş olduk. Yaşanan protokol sıkıntısı, katılımın az olması, sadece Malatya’dan gidenlerin açılış programına katılması, İstanbul’dan hiçbir vatandaşın orada yer almaması, yöresel ürün adı altında satılan yiyeceklerin aslı ile kesinlikle alakasının olmaması, açılan stantların Malatyalılar tarafından değil dışarıdan gelenler tarafından işletilmesi, bu işin çıkar ve rant sağlamak için yapıldığını bir kez daha göstermiş oldu. Biz bu durumu geçtiğimiz yıllardaki basın açıklamalarımızda da zaten dile getirmiştik; ama maalesef yaşanan olaylar bizi bir kez daha haklı çıkardı ve ‘Malatya Tanıtım Günleri’ amacından sapmıştır, dedirtti. Biz buna ciddi anlamda içerliyor, büyük bir içtenlikle üzüntümüzü dile getiriyoruz. Malatya’mız adına yapılan bir programda bu kadar başarısız olunması bizleri ziyadesiyle üzmüştür." ifadelerini kaydetti.

"Organizasyon sahibi dernek, MHP heyetine yer bulamamış!"
Organizasyona siyaset bulaştıran 'ateşli' konuşmasıyla tartışmalara neden olan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'in sözlerine de destek veren Samanlı açıklamasına şöyle devam etti:

"Protokolde CHP’li Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in iddialarının aksine, CHP ve İP’lilere(İyi Partililere)  en önde sırada yer ayrılmışken; MHP’li vekilimiz haricinde MYK ve MDK üyelerimize ve Malatyalı İstanbul il başkan yardımcılarımıza kasıtlı olarak yer verilmemiştir. Protokolde görevliler dahil herkese yer bulan organizasyon sahibi dernek, MHP heyetine yer bulamamış ve gereken düzenlemeyi yapma hususunda gereken ehemmiyeti -ne hikmetse- gösterememiştir. Dernek başkanlarının defalarca İBB Başkanı İmamoğlu’na yer tahsisi için teşekkür etmiş olması da dikkatlerden kaçmamıştır. Böyle bir organizasyon için yer tahsisi yapmak ne zamandan beri bu denli minnet duygusu gerektiriyor bilmiyoruz, bildiğimiz tek şey tahsis edilen yerin İBB Başkanının veyahut CHP’nin şahsi yeri olmadığı ve belediyelerin bu tarz işlerde vatandaşa karşı mükellef olduğudur. Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekilimiz Arzu Erdem’in bir Malatyalı olarak yaptığı konuşmada; ‘Malatya’dan her şey çıkar; sanatçı çıkar, siyasetçi çıkar, iş insanı çıkar, bürokrat çıkar ancak vatan haini çıkmaz. Malatyalı terörist leşi kaldıranlara ve onlarla birlikte olanlara geçit vermez, haine müsaade etmez.” demesi üzerine kaos yaratmaya çalışan ve Malatyalı olduklarını söyleyen CHP ve İP Genel Başkan Yardımcılarını şiddetle kınıyoruz. Üzerlerine alındıkları konuda kesinlikle mutabıkız; ancak orada sadece birilerini hedef göstererek ilerlemek istemelerini abesle iştigal buluyoruz."

"Malatya Günleri adı altında organizasyon yapan dernek ve federasyonların bu girişimi; başarısız bir girişimdir" 
MHP'li Vekilin sözlerine ve konuşmak isteyen İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem'e söz verilmemesine tepki gösteren CHP'li Onursal Adıgüzel'i eleştirerek, Adıgüzel'in Vali Hulusi Şahin'e yönelik eleştirilerinin kabul edilmez olduğunu öne süren MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, "Özellikle nezih şehrimize geldiği günden beri Malatya’mıza yaptığı çalışmalarla herkesin gönlünde yer edinen valimize karşı yapılan saygısızlığı esefle ve şiddetle kınıyoruz. Valimiz Hulusi Şahin taraflı-tarafsız tüm hemşehrilerimizin saydığı, sevdiği biridir. Bu mesnetsiz iddiaların muhatabı olması bizlerin sinir uçlarına dokunmuştur. Programın içeriği ve akışıyla hiçbir ilgisi olmayan ve organizasyona icabet ederek Malatyalıları onure eden bir valinin; CHP Genel Başkan Yardımcısı tarafından hedef alınması tesadüf değildir. Bilinçli ve organize bir tepkidir. Malatyalı olduğunu söyleyen Onursal Adıgüzel bugüne kadar Malatya’da kaç programa katıldı? Malatya için ne fayda sağladı? Şehirdeki hangi sorunun çözüm sürecine müdahil oldu? Bunların açıklanmasın istiyoruz. Tüm bu gerginlikleri yaratma hakkını kendinde bulanlar bilmelidir ki; nüfus cüzdanında Malatya yazmasının bizlerin nezdinde hiçbir anlamı yoktur; çünkü ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.’ Şiarıyla yola çıkıyor ve çıkarımlar yapıyoruz. Sayın Onursal Adıgüzel, eğer orada gerçek Malatyalı arıyorsanız bilin ki; sadece 4 aydır Malatya’da görev yapan Vali Şahin sizden daha fazla Malatyalıdır. Bir kez daha görüyoruz ki; Malatya Günleri adı altında organizasyon yapan dernek ve federasyonların bu girişimi; başarısız bir girişimdir ve Malatya’dan gidenler dışında da ilgi ve destek görmemektedir. Eğer Malatya tanıtılmak isteniyorsa; ilgili dernek ve federasyonlar bunun için Malatya’yı tanıtıcı geziler düzenleyerek şehrin turizm potansiyeline destek verip katkı sağlayabilirler. Yurtdışında yapılacak fuarların ve tanıtıcı organizasyonların da etkili olacağını düşünüyoruz. Bu sayede Malatya’mız da sadece ulusalda değil; uluslararası alanda tanıtılmış olur ve bu dernek ve federasyonların da çalışmaları amacına uygun bir kisveye bürünmüş olur.” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Ahmet’ (1 yıl önce)
    Arzu Erdem Malatya’nın yerlisidir.Annesi çarmuzu Babası banazılıdır.Babası Almanya’ya çalışmak içim giden gurbetcilerimizden.Doğum Almanya büyüme ise Malatya be İstanbul dur bilmeyen arkadaşlar öğrensinler
    %25
    %75
    Yanıtla
  • aras (1 yıl önce)
    sen önce vekiline söyle orası birlik beraberliğin sağlandığı yer siyaset yeri değil.sen orda terörist derken Malatya da ki partilerden kimi kastediyosun onu sor vekiline.Onursal adıgüzel sapına kadar Malatyalıdır çakma malatyalı değilidir bazıları gibi.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mesut sana soruyorum (1 yıl önce)
    Senin o çığırtkanlık yapıp ortalığı karıştıran Malatya değil “Almanya” doğumlu vekilin Malatya için ne yapmıştır? Ne fayda sağlamıştır? Malatya da hangi sorunun çözümüne müdahil olmuştur? Kendi başına bıraksan Çöşnük’ten girip Fahri Kayahan’dan çıkabilirmi? Sen başkasından bu soruların cevabını isterken terminal çığırtkanı gibi konuşan kendi vekilin adına açıklama yap.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Turgut Sarpkaya (1 yıl önce)
    sonuna kadar arkandayız başkan. vatan hainlerinin değil aramızda hiçbir yerde yeri yoktur. doğru söze kimsenin cevabı olamaz. kim üstüne alınıyorsa vatan hainliğini defolup gitsin aramızdan. yoksa zaten gereken yapılır bir gün. bir gece ansızın gelebiliriz
    %4
    %96
    Yanıtla
  • Bi mankurt daha.. türünün son örneği.. sana bi ders önce MHP'nin kuruluşunu oku neden nasıl niçin diye... sonra kuruluş amaçlarından nasıl cia eliyle saptırıldığını analiz et... sonra bir daha düşün ve buraya yorum yaz öğret anladıklarını...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Evet tanıtım günleri amacına uygun olmaktan çıkmıştır.Bu organizasyonda Malatyasporu yiyip bitirenler boyunlarına Malatyaspor atkısı aşmış,istanbulun MHP li milletvekili de siyaset yapmıştır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Haberin başlığını okuyunca bu nasıl tenkit ediyor dedim meğersem protokol da yer bulamamışlar. Karın ağrısı bundanmış. O konuyu Adil efendiye soracaksın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cemal (1 yıl önce)
    Öncelikle İstanbul'da yaşayan bir Malatyalı olarak oraya gittim ve İstanbul'da yaşayan bir çok vatandaşta benim gibi ziyaret etti. Mesut Bey'in dediklerine bu noktada katılmıyorum. Haklı olduğu bir konu var oda şu ki orada ki stantların abartısız %95'i Malatya esnafına ait değil. Bir gözümüze çarpan hacıbaba et lokantası vardı. Yok darende sofrası, yok kuluncak sofrası diye uydurma isimlerle stantlar kurulmuş, üstüne üstlük şırdan satıyorlardı :) Maalesef plansız yapılan, işi bilmeyen insanların organize ettiği bir etkinlik oldu. Ama sıla özlemi gidermek için düzgün yapılmamasına rağmen yinede iyi bir etkinlik denilebilir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Etkinliği ziyaret eden biri olaraktan şunu söyleyebilirim. Bu kadar basiretsiz bu kadar boş bu kadar Malatya ile alakası olmayan bir etkinlik görmedim. Malatya yı rezil ettiniz.Malatya ile alakalı 3-4 stand vardı. Hele de Adil gevreği orada rahat, vurdumduymaz, Malatya camiası ile dalga geçer gibi tavırlarını görünce utandım. Bu etkinlik Malatya tanıtım günlerimi oldu yoksa Malatyaspor u, Malatya futbolunu bitiren Adil Gevrek denen şahsiyetin gövde gösterisi mi oldu bilemedim. Siyasilerle çektirdiği fotoğraf zaten acınacak bir tablo. Sahi biz kimi tanıttık Malatya yı mı yoksa nevi şahsına münhasır ADİL GEVREĞİ mi. 500.000 e yakın Malatyalının yaşadığı İstanbul da bu etkinlik tam bir rezaletti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" hesabı. Organizasyonu bozan ve yerle yeksan edip siyasi arenaya dönüştüren, birlik ve beraberliği hançerleyen mhp milletvekili. Ancak il başkanına göre mhp milletvekili hariç herkes suçlu. Ne zaman doğruya doğru, yanlışa da yanlış demeyi öğrenirsek o zaman bir ve beraber olur, büyük devlet ve millet oluruz. Gerisi hikaye.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Cumali (1 yıl önce)
    mhpnin il başkanı yeşilyurt belediyesinin insan kaçakçılığı olayında pkklıların elinin olduğuna dair ifadelere niye sessiz kalmış buna bir cevap verebilirmi savcılık dosyası yayınlandı orada işin içinde pkknın adamları olduğuna dair laflar var mhp niye sesini çıkarmıyor ortak oldukları için maraza olmaması içinmi onun içinmi çıkaramıyor ne yaparsan yap samimi olacaksın kardeşim zaten milliyetçi bir partinin akp ile ortaklığı suriyeli işgaline bile ses çıkarmaması mhpnin akpye yamandığının delili
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Mhp il başkanının her yerde protokolde olması zaten başlı başına yanlış
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)
    En öne vatandaş otursun. Kendisini protokol kabul eden arka tarafta yer bulursa otursun. Zaten protokol ekibi bir çok yerde bir araya geliyor. Biraz da temsil ettiğiniz vatandaşa ayrıcalık tanıyın. Ayrıca sayın Samanlı vatandaşın hali nasıl, bir sıkıntısı var mı diye merak etmeyin. Geçim derdi varmı memlekette hiç sıkıntı yapmayın. Ara sıra böyle çok önemli konular olursa aman ha açıklamaya yapmayı unutmayın.
    %87
    %13
    Yanıtla