SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya ve Bölgenin Önemli Bir İhtiyacını Giderecek"

A- A+ PAYLAŞ

2019 yılında Malatya’da temeli atıldığında muhalefet partilerinin hayal dediği Battalgazi Devlet Hastanesinin inşaatı tamamlandı. Önümüzdeki aylarda açılması planlanan hastane ile ilgili konuşan AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenci, yeni hastanenin bölge için önemli bir yatırım olduğunu söyledi.

Battalgazi ilçesi Fırat Mahallesinde bulunan Devlet Hastanesi eski binasının yıkılması ile bölgede doğan hastane ihtiyacı sonrası Sağlık Bakanlığı tarafından 300 yataklı yeni bir hastane yapılması için adım atıldı. 2009 yılında temeli atılan Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatı tamamlandı. Şu sıralar Sağlık Bakanlığının geçici kabul yapacağı hastanede ameliyathanelerdeki cihazların montajına başlandı.

“Malatya ve bölgenin de önemli bir ihtiyacını giderecek”
Önümüzdeki aylarda Battalgazi ilçesine hizmet vermesi planlanan hastane inşaatını gezen AKP MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 2019 yılında hastanenin temelinin atılmasında muhalefetin hayal benzetmesi yaptığını anımsatarak, “AK Partimiz Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimizin taleplerine bugüne kadar duyarsız kalmadı, nerede bir sorun, bir ihtiyaç varsa AK Parti bu soruna çözümsüz kalmadı” dedi.

O dönem 137 milyon TL’ye ihaleye çıkarılan ve 200 milyon TL ile bitme aşamasına gelen hastanenin bugün ihaleye çıkması durumunda 350 milyon TL’nin üzerinde yapılacağı bilgisini de paylaşan Tüfenkcş, “Yeni hastanemiz açılınca Malatya ve bölgenin de önemli bir ihtiyacını giderecek. Her türlü tedavinin yapılacağı bir hastane ile bölge halkının ihtiyacına önemli ölçüde cevap verecek bir hastanemiz oldu” ifadelerine yer verdi.

Battalgazi Devlet Hastanesi’nin yanı sıra kentte faaliyete giren diğer hastanelerle birlikte Malatya’nın sağlıkta da bir marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğini dile getiren Tüfenkci, “Türkiye Başkanlık sistemi ile birlikte alınan hızlı kararlar sonucunda yatırımları bir bir nihayetlendiriyoruz. Malatya’da 13 ilçenin 12’isinde ayrıca entegre devlet hastanesi de açarak bölgenin sağlık kenti olma yolunda emin adım ilerliyoruz” diye konuştu.

Son teknoloji ile hizmet verecek
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de, yeni hastanenin ilçeye en iyi şekilde hizmet vereceğini söyleyerek, “Hasta konforu açısından 5 yıldızlı otelleri aratmayacak, son teknoloji ile hastalarımıza hizmet verecek” dedi.

2019 yılında hastanenin temelini attıklarında muhalefetin kendileri ile alay ettiğini ve hastanenin yapılamayacağını söylediklerini de anımsatan Güder, “Biz de o gün dedik ki, AK Parti hangi konuda söz verdi de yerine getiremedi.’ Ve bugün sözümüzü yerine getirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz” diye konuştu.

Yeni hastane ile kalite çıtası da yükselecek
Toplam 60 bin kapalı inşaat alanına yapılan 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi 2 bloktan oluşuyor. Nitelikli hasta odaları, son teknolojiye sahip tıbbi cihazları, konforlu, modern poliklinikleri, yüksek standartlardaki ameliyathaneleri ile ilçedeki sağlık sorunlarına çözüm olacak, Battalgazi Devlet Hastanesi hizmet kalitesinde çıtayı yukarı taşıyacak.

Hastanenin yapımı tamamlandığında, 104’ü tek yataklı, 80’i iki yataklı olmak üzere 184 nitelikli hasta odası, 12 ameliyathanesi, 90 polikliniği ile hizmet verecek. 36 yoğun bakım yatak sayısının bulunduğu hastanede 5 diyaliz ünitesi, 10 palyatif servis 10 ve 2 yanık ünitesi ile hizmet verecek. Acil serviste ise 8 poliklinik yer alacak.

32 bin 508 metre kare alan üzerinde inşa edilen hastanenin 192 araç kapasiteli kapalı otoparkı ile 411 araç kapasiteli açık otoparkı toplam 603 araç kapasitesi mevcut.

Ayrıca yeni hastane binası inşaatında 222 adet deprem izolatörü de kullanılarak depreme dayanıklı olarak inşa edildi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • vatandaş (2 yıl önce)
    personel alımında işkur üstünden akpliler alınıyor, adamı olan alınıyor deniliyor!!!!!!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 yıl önce)
    Eski devlet hastanesinin pis koridorlarında sabaha kadar sıra beklediğini unuttun. Hükümet hastane yapsın bunlar da hükümete sövüp saysın. yüzleri nasıl tutuyor, anlamıyorum.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Taksici Erol (2 yıl önce)
    Siyasilerimizin hepsi defalarca gidip bu hastane önünde poz verdiler Reklamlar bittiyse artık açılışını yapalım
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Valla çok heyecanlıyım şahsen bekliyorum hemen gidip ultrasyona girecem. gerçi doktorların mayışını azaltmışsınız eylem yapılarmış diyilerki perşembe cuma hastahaneye gitmeyin boşa. binayı yapana gadar adamlarıda mutlu edinsene az yav bize kim bakacak hemde bu mikrop hastalık zamanı yapılacak işmi sizin yaptınız
    %46
    %54
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Sayın vekilim Türkiye de şehir hastanesi olmayan tek büyük şehir Malatya dır. Hizmet yapmak istiyorsanız şehir hastanesi yaptıracaktınız. Yanı başımızdaki küçük şehirlerde bile şehir hastanesi varken, lokal hastaneler yaptırarak bu açığı kapatamazsınız. Koskaca şehire bir şehir hastanesi yaptırmadınız ya söyleyecek söz bulamıyorum.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Yerelli (2 yıl önce)
    Güney taraftaki alan neden hastaneye dahil edilmedi. O taraf daracık. Üstelik eğri böğrü güney duvarı dışında bırakılan alan-arsa, kimlere peşkeş edilecek. Bir vatandaş olarak o duvarın kaldırılmasını, hastaneye ait olan o alanın-arsanın da hastaneye dahil edilmesini istiyorum. Bu hastanenin yapılmasına vesile olan da Ali EKİNCİ dir. Battalgazi ilçesinde ikamet eden vatandaşlar bunu da bilsin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • hasan (2 yıl önce)
    hastane bitmiş fakat personel yetersizliğinden dolayı açılamıyor. şimdilik AKP lilerin selfi yeri olarak hizmet veriyor.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Nufusu 800 bin olan malatyamiza yeterli degil 300 yatakli hastahane malatyamiz ilce degil bakin elaziga nufusu 500 bin hastahanesi 1200 yatakli malatyamiza yakismiyor
    %65
    %35
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)
    Ilk önce doktorların sağlıkcıların yarasını sarın örneği bir kızın var al bebek gül bebek büyüt doktor olsun halka vatana hayırlı birey olsun hastası icin ayda on nöbet tutsun yorgun bitkin hasta yakını gelsin kafa iyi darp etsin buna hangi baba dayanır o zaman o hasta hanenin yanı sıra birer de hapishane yapılmalı Binalarla değilde eğtimle övünsek herkes mutlu olur sayın vekil
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Bu yorumunuzu begenmezler..Çünkü İnsanlar istiyorki doktor afrika şartlarında maaş ve koşullarda çalışsın,herkesin her istediğini uygun olup olmadığına bakmadan anında yerine getirsin,sürekli gülsün,ara ara dayak yesin vs.. Mesleğinin henüz başında olan genç doktorlara Allah yardım etsin..Gerçi zeki gençler artık tıp yazmıyorlar.çünķü sınavlarda yüzde 2-3 lük dilime girip çok ağır eğitimden geçip doktor olup hem maddi sıkıntı çekip hemde iş ve dayak stresini kimse çekmek istemiyor artık.
    %67
    %33
    Yanıtla