Malatya merkez ve ilçelerde tescil edilmiş 650 adet taşınmaz kültür varlığı bulunduğu bildirildi. Taşınmaz kültür varlığı açısından 170 eserle Arapgir en zengin ilçe olurken, Arapgir’i 113 eserle Battalgazi izliyor. Üçüncü sırada 97 eserle Yeşilyurt ilçesi yer alıyor.
Malatya Müze Müdürlüğü’nün son verilerine göre, dinsel veya kültürel yapı, sivil, askeri, idari ve arkeolojik SİT alanı olmak üzere Malatya’da toplamda tescil edilmiş 650 adet eser bulunuyor.
Bu eserlerin 191’ini dinsel –kültürel, 197’sini sivil, 28’ini idari, 34’ünü askeri ve 200’ünü de arkeolojik SİT alanları oluşturuyor. Malatya’da tescilli taşınmaz kültür varlığı bakımından en zengin ilçeler Arapgir ve Battalgazi olurken, tescilli eser varlığı en az olan iki ilçe ise Doğanyol ve Kale. Bu ilçelerde 2’şer adet tescilli varlık bulunuyor. Bu ilçeleri 6 adet eserle Kuluncak ilçesi izliyor.
Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com
FOTO: Eskimalatya Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.