SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da 180 Tür Kelebek Var"

0
Güncellendi - 2018-05-09 04:53:25
A- A+ PAYLAŞ

Kelebek Fotoğrafçısı Abdullah Elgümüş, Milli Egemenlik Ortaokulunda kelebek fotoğraflarından oluşan bir sunum gerçekleştirdi.

“Gençler Hayranlıkla İzledi”

Gençlik ve Spor Bakanlığının finansman desteğiyle hayata geçirilen Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği-MAFSAD tarafından yürütülen Burası Benim Yerim/MAFSAD Kitap Kafe Projesi çerçevesinde Milli Egemenlik Ortaokulu öğrencileri renkli mi renkli bir fotoğraf sunumuna ev sahipliği yaptılar.  Kelebek Fotoğrafçısı Abdullah Elgümüş’ün objektifine takılan onlarca tür kelebek, öğrenciler tarafından hayranlıkla izlendi. Abdullah Elgümüş  yaptığı sunumda kelebekler hakkında öğrencilere bilgiler aktarırken aynı zamanda kelebeklerin türleri,  Malatya’da yaşayan kelebek türleri, kelebek fotoğrafı çekerken dikkat edilecek hususlar vb konularda   öğrencilerin meraklarını giderdi.

“Malatya’da 180 Tür Kelebek Yaşıyor”

Malatya’da yaklaşık 180 tür kelebeğin yaşadığını, 180 türün tamamını çekme imkanı bulduğunu söyleyen Abdullah Elgümüş kelebek fotoğraflamanın çok keyifli olduğunu, kelebek çekerken doğayla baş başa kaldığı için daha mutlu ve enerjik olduğunu, aynı zamanda kelebek fotoğraflamanın kişinin gözlem yeteneklerine katkı sunduğunu sözlerine ekledi.

“Talep Doğrultusunda Okullarda Sunum-Söyleşi Faaliyetleri Yürütüyoruz”

Proje Koordinatörü Yılmaz Konuk Kitap Kafe projesini Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığıyla gerçekleştirdiklerini söyledi. Proje kapsamında proje ortaklarıyla protokol yapıldığını, protokol çerçevesinde Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan   talep olması durumunda, bu okullarda  fotoğraf üzerine sunum söyleşiler gerçekleştirdiklerini  ifade etti.  Konuk, Milli Egemenlik Ortaokulunda yapılan kelebek sunumu için de Kelebek Fotoğrafçısı Abdullah Elgümüş’e çok teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • mehmetcan (6 yıl önce)
    güzel bir görüntü mesleklerin, hobilerin ve profesyonelce yapılan hobilerin öğrencilere tanıtılmasına sevindim.
    %100
    %0
    Yanıtla