SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Adalet Hizmetleri Tıkanma Noktasına Geldi"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez, Türkiye Barolar Birliği’nde yapılan toplantıda Adalete Bakanı Yılmaz Tunç’a Malatya’da Adalet Binasının olmayışından dolayı çekilen sıkıntıları aktardığını belirterek, “6 Şubat depremlerinin ardından Malatya Adliyesi birbirinden bağımsız ve kilometrelerce uzaklıkta bulunan 6 ayrı binada adalet hizmetlerini vermeye çalıştığını, Adalet Hizmetinin tıkanma noktasına geldiğini, Meslektaşlarımız, Hakim, Savcı, Adli Yargı Personeli ve kıymetli vatandaşlarımızın dayanacak gücünün kalmadığını,..” ilettiğini kaydetti.

Demez yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanımız Sayın Av. Yılmaz Tunç, TBB Başkanımız Sayın Av.Erinç Sağkan ve Baro Başkanlarının katılımıyla Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Barolarla Değerlendirme Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantıda Özetle;  6 Şubat depremlerinin ardından Malatya Adliyesi birbirinden bağımsız ve kilometrelerce uzaklıkta bulunan 6 ayrı binada adalet hizmetlerini vermeye çalıştığını, Adalet Hizmetinin tıkanma noktasına geldiğini, Meslektaşlarımız, Hakim, Savcı, Adli Yargı Personeli ve kıymetli vatandaşlarımızın dayanacak gücünün kalmadığını, bu sıkıntıyı 11 depremzede ilden yalnızca Malatya’nın çektiğini, Bir an önce Adliye binasının yapımına başlanılmasını, 600 meslektaşımızın ofisinin kullanılamaz durumda olduğunu ve mesleki hiç bir ekonomik destek alamadığımızı ve İlimizde yaşamış olduğumuz depremden kaynaklı mesleki ve hukuksal sorunları ilettim” ifadelerini kaydetti.

Toplantıda avukatların mesleki sorunlarının çözümüne ilişkin taleplerinde aktarıldığını belirten Demez, avukat sayısındaki kontrolsüz artışın önlenmesi, avukatların iş alanlarına hukuka aykırı şekilde müdahale eden hasar danışmanlık şirketlerine ve arzuhalcilere karşı etkin mücadele edilmesinin de talep edildiğini kaydetti.

Demez Bakan Tunç’a aktarılan diğer sorun ve talepleri ise şu şekilde sıraladı:

 “Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin güncellenmesi, CMK Ücret Tarifesinin AAUT seviyesine çekilmesi, CMK ve adli yardim ücretlerinde vergi muafiyeti sağlanması, 0-5 yıl kıdeme sahip avukatlara Bağkur prim ve vergi muafiyeti getirilmesi, stajyer avukatlara bakanlık bütçesinden ödenek ayrılması, genel avukatlık hizmetlerinde KDV indirimi, avukatların emeklilik koşullarının iyileştirilmesi, adli yardım, CMK, uzlaştırma, arabuluculuk, beraat vekalet ücretlerinin gecikmeksizin ödenmesi, CMK yol giderlerinin piyasa koşullarına uygun olarak belirlenmesi ve güncellenmesi, kamuda çalışan meslektaşlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi, bağlı çalışan avukatların ücret ve diğer haklarının belirlenmesi konusunda TBB 'ye yetki verilmesi yönünde yasal düzenleme yapılması, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün tesisi, insan hakları, temel hak ve özgürlükler konusunda demokratik standartlara ulaşılması, …”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Otoban faresi (9 ay önce)
    Ver yetkiyi gör etkiyi neden isyan ediyorsunuz ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyf (9 ay önce)
    Adliye ne gerek memlekete, önce polis evi yapsınlar değil mi ? En acele yapılması gereken polisev(!)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (9 ay önce)
    Milletvekillerimiz maşallah çok iyi çalıştıkları için ödüllendirdik dört tane vekil gönderdik. Biz herşeyi hak ediyoruz. Bunlar az bile
    %86
    %14
    Yanıtla