SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Bilişim Sektörüyle İlgili Yatırımlar Planlıyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ASELSAN’ın Malatya'ya baskı devre kart üretim tesisi ve bilişim sektörüyle ilgili yatırım yapacağını açıkladı.

Demir, beraberinde TUSAŞ, SSTEK, ASELSAN ve HAVELSAN’ın yetkilileri ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve MTSO Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Demir, ASELSAN’ın Malatya'ya baskı devre kart üretim tesisi ve bilişim sektörüyle ilgili yatırım yapacağını söyledi. Savuma Sanayi Başkanlığı'na bağlı şirketlerin deprem illerinde farklı yatırımlar yapacağını belirten Demir, "Malatya'da baskı devre kart üretim tesis ve bilişim sektörüyle ilgili yatırımlar planlıyoruz. Bu yatırım sürecinde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası en önemli paydaşımız olacaktır. Yatırımların hemen bitişiğinde çalışanlar için yerleşim yeleri inşa edileceğiz. Bir kere istihdamı öncelikle Malatya’dan yapacağız. Üniversitelerimizle paydaş olacağız. Sanayicimizin bizlere katılım sağlamasının önünü açacağız” diye konuştu.

ASELSAN’ın Malatya’ya yatırım kararının memnuniyet verici olduğunu belirten MTSO Başkanı Sadıkoğlu ise, “Malatya’mızın da aralarında yer aldığı 11 ilimiz büyük bir deprem felaketi yaşadı. Depremin üzerinden 92 gün geçti. On binlerce insanımız hayatını kaybetti. Yüzbinlerce esnafımız, tüccarımız ve sanayicimiz derinden etkilendi. Ekonomimiz büyük yara aldı. Böylesine bir dönemde ASELSAN’ın sanayimize yapacağı yatırım kararı bizleri heyecanlandırmış, motive etmiştir. Malatya’mız öteden beri üreten, istihdam sağlayan ve ülke ekonomisine büyük katkıları olan, katma değerli bir şehirdir. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak en önemsediğimiz konulardan biri de savunma sanayi alanında üretim yapan üye sayımızın artmasıdır. Bizler bu alanda gayret gösterirken ASELSAN’ın Malatya'mıza baskı devre kart üretim tesisi ve bilişim sektörüyle ilgili yatırımlar planlıyor olması bizi ziyadesiyle memnun etmişti. Başta kayısı olmak üzere, sanayi ürünlerinin ihracatı ile ülke ekonomisine değer katan şehrimizin, savunma sanayisinde de ülkemizin bu alandaki hedeflerine önemli ölçüde katkı sunacağından hiç şüpheniz olmasın. Savunma sanayisinin Anadolu şehirlerine yayılması önemli bir strateji. Bunun da deprem bölgesinden başlıyor olması daha değerli. Ülkemizin savunma sanayisinde gösterdiği gelişimi takdirle karşılıyoruz. Bu gelişime bugünden sonra en büyük katkıyı Malatya’nın vereceğini bilmenizi isterim” dedi.

Ziyarette MTSO Meclis Başkanı Hakan Er, MTSO Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis üyeleri ile TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, SSTEK Genel Müdürü Ahmet Çağrı Özer, ASELSAN Genel Müdürü Yardımcısı Mustafa Yaman, HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Semih Demirtoka, Genel Koordinatör Cemalettin Haşimi ve Sanayileşme Daire Başkanı İrfan Özsert de yer aldı.

OSB'DE 1 MİLYARLIK YATIRIM AÇIKLAMASI..
Malatya’ya gelen Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık ile birlikte Malatya’ya yapılacak yatırım hakkında bilgiler verdi. Demir, Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketi sonrasında daha güçlü ayağa kalkmak için bölgede kalıcı konutların yanında istihdamın da önemli olduğunu söyledi. Savunma Sanayii olarak ilk andan itibaren deprem bölgesinde sahada olduklarını ve acil ihtiyaçları ulaştırdıklarını söyleyen Demir, büyük savunma sanayi şirketlerinin de ellerini taşın altına koyarak belirli teknolojik yatırımları yapmalarını ön gördüklerini söyledi. Bu çerçevede Malatya’da da elektronik sektörünün çok önemli bir bileşeni olan çok katmanlı baskılı devre üretim tesisini gündeme getirdiklerini söyleyen Demir, burada da en büyük yetkinliğin ASELSAN şirketinde olduğunu belirtti. Demir, “Bir, iki özel şirketimizin de daha alt kademelerdeki teknolojileri içeren ürünleri var ama yine ülkemizin bu ürünün tedariki konusunda hem yerli üretimimizdeki boşluğun doldurulması hem de bu teknolojinin ilerleyen aşamalarında da bu yetkinliği Malatya’mızda oluşturmak üzere bir proje planı yaptık. ASELSAN şirketimiz öncülüğünde devam etmesini istediğimiz bu projede, ASELSAN’dan arkadaşlarımız daha önce gelip belirli tespitler yaptılar. Şu anda yatırım ve proje planımız belirli bir olgunluktadır. Daha da genişleme imkanı olan bir alandayız” dedi.

İlk etapta projeye 1 milyar TL’lik bir yatırımla başlayacakların altını çizen Demir, “Yatırımın bir parasal miktarından daha çok bu yatırım getireceği katma değer, ülkemize oluşturacağı hem millilik hem yerlilik anlamında oluşturacağı katkı ve ihracat alanında oluşturacağımız katkı önemli. Ondan da önemlisi böylesi stratejik bir alanda ülkemizin bağımlılığını bitirecek yerlileşme hamlemize büyük katkıda bulunacak. İleri adımlarda bu teknolojiyi daha da ileri götürmek için atacağımız adımlarda da Malatya öncülük etmiş olacak” diye konuştu.

Yatırımın etrafında oluşturacağı ekosistem ile beraber sanayicilerin de katkısıyla daha geniş bir teknoloji zincirine doğru gideceğini ve yol haritasını oluşturacağını belirten Demir, “Böylesi stratejik bir alanda ülkemizin bağımlılığını bitirecek, bu teknolojiyi daha ileri götürmede Malatya öncülük edecek. Bu yatırım tek başına yatırım olmaktan ziyade etrafındaki ekosistemle beraber sanayicilerin katkısı ile daha da geniş bir teknoloji yatırımına gidecek” ifadelerine yer verdi.

Malatya’da hayata geçirecekleri tesiste istihdam edilecek personelin bölgeden ve depremzede olmasının ilk öncelikleri olacağını belirten Demir, yapacakları konutlar ile de personelin barınma ihtiyacını karşılayacaklarını ifade etti. İstihdam edilecek personel noktasında üniversitelere meslek yüksekokul veya belirli bölümler açılması ile ilgili destekler de sunacaklarını ifade eden Demir, “Üniversitedeki gençlerimize yönelik uyguladığımız bir programımız var. Üniversiteli öğrencilerimizi alt sınıflardan başlayarak, bu programa belirli seçim kriterlerini karşılamaları kaydıyla alıyoruz. Öğrencilerimiz bu program çerçevesinde 8 modül ve 350 saatten oluşan bir eğitimden geçiyorlar. Şirketlerde kendilerini tecrübeli arkadaşlarımızla eşleştiriyoruz. Eğitim programına katılıp, iş başında faaliyetleri yakından gözlemliyorlar. Depremzede olma önceliğini getirdik. Bu süreç çerçevesinde 300’ü aşkın öğrencimizi bu programa dahil edeceğiz. Gerekirse sektörün, bölgenin ihtiyacı olan insan ve beyin gücünü sağlamaya da öncü olacak” şeklinde konuştu.

GÜRKAN'I ZİYARET..
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Demir, Malatya’da yapılması planlanan yatırımlara ilişkin, "Deprem bölgesine özel bir önem vermekteyiz” dedi.

Yapılacak olan yatırım konusunda istişarelerinde bulunmak için Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Başkan Gürkan ile bir araya geldi. Savunma sanayii ve ASELSAN’ın Malatya’ya yatırım yapma noktasında irade kararlılığının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Başkan Gürkan, “Savunma Sanayi Başkanımız, değerli hemşerimiz İsmail Bey’i Malatya’mızda görmekten onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Kendileri Balakgazi diyarından Battalgazi diyarına müjdelerle geldiler. 5 Mart’ta kendilerini makamında ziyaret etmiştik. Malatya’daki çalışmalarla ilgili düşüncelerimizi kendilerine ilettiğimizde, kendileri özellikle Malatya’ya büyük yatırımların yapılması noktasında Savunma Sanayii ve ASELSAN’ın Malatya’ya yatırım yapma noktasında irade kararlığının olduğunu ifade ettiler. Bu yatırımla ilgili olarak gerekli fizibilite çalışması yapıldı. Bu çalışmalarımızın ve bu müjdenin Malatya’mıza ve Malatyalı vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 6 Şubat depremiyle birlikte şehrimizin yüz yılın felaketi olan bir süreçten geçmesi ve yaralarımızın sarılması noktasında biz Malatyalılara destek verdikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah bu yatırımlar yapılacak, memleketimize istihdam ve katma değer sağlaması noktasında büyük getirisi olacaktır. Bu durum da Malatya’nın kendi küllerinden doğmasını sağlayacaktır. Bu anlamda Malatyalı hemşerilerim adına Savunma Sanayi Başkanımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. İsmail Demir ise, “Başkanımızın da ifade ettiği gibi daha önce görüşmelerimizi yapmıştık. Depremin ilk haftasından itibaren planladığımız deprem bölgesine bir dokunuş yapma gerekliliği projesini olgunlaştırıyorduk. ASELSAN’dan bir ön tespit heyetini de Malatya’ya gönderdik. Yatırımın ne olacağı ile ilgili fikir jimnastiği yapmıştık. Afet bölgesinin her noktasına ulaşmak gerektiğini hissediyoruz. Şu anda planladığımız yatırım konut projeleriyle beraber belki sanayicilerimizle birlikte yapacağımız hizmetler olabilir. Bu toptan kalkınma hareketinin parçası. Onun için bölgedeki iş insanları, sanayicileri burada. Bu ekilen tohumun etrafında yeni tohumlar ekeceklerdir diye düşünüyoruz. İnşallah çok hayırlı bir adıma vesile olacak. Savunma sanayiinin bu kadar gündem olduğu bir ortamda inşallah bundan Anadolu’muzun çeşitli illeri gibi Malatya’da faydalanacak. Deprem bölgesine özel bir önem vermekteyiz” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Bekir (1 yıl önce)
    Açılsa kim olacak nasıl olsa o zamanların tanıdıkları zenginlerin çocukları rada işe girecek oradan ihale alacak oradan para kazanacak depremde ortada kalan kimi kimsesi olmayan yalnız yaşayan hayatta hiçbir beklentisi olmayan insanlara yine kimse sahip çıkmayacak bu saatten sonra hiçbir şey değişmez
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir (1 yıl önce)
    canım benim ne güzel de yalan edebiyatı yapıyor ....eeee başka malatyaya uzay üstü gibi projelerinizi ne zaman açıklayacaksınız ...malum yerçeki varken beynen uçan çok sayıda adam müsvettesi var memlekette
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    He ya tabi tabi. Bi tek siz eksiktiniz o da oldu. Seçime günler kala vaadler vaadler... 21 yıldır neredeydiniz? TUSAŞ VE TAİ'nin ürettiği İHA'lardan ne haber? Onbinlerce personel ne yapıyor? İHA lar için objektif lazım olursa belediyenin müzesinden temin edebilirsiniz! Havalimanında prototip uçak gezdirmekle bu işler yürümez. Uçuş yapmamış ve testleri yıllarca sürecek prototip uçakları gösterip şov yapmak üzücü. Ha bir de hafif muharip uçak ne demek bu çağda bi izah etseniz zahmet olmazsa. Önce gıda, iş, barınma, insan gibi yaşam. Albayrak kaç mühendis çalıştırıyor, sizler kaç? Bir de bunu karşılaştırın.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kardeşim hem konuya bi habersin hemde yorum yapıyorsun.Ben savunma sanayisinde çalıştım hala arkadaşlarım çalışıyorlar.Bu açıklananların fazlası var eksiği yok.Bir konuyu bilmeden yorum yapmayın muhalefet yanlısı olabilirsiniz ama yapılanlarıda takdir edin be kardeşim.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Değerli bir yatırım
    %58
    %42
    Yanıtla