SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'da Bir Ailemiz Daha Kara Haber Aldı"

0
Güncellendi - 2021-03-05 00:16:46
A- A+ PAYLAŞ

AĞBABA, ŞÜPHELİ ASKER ÖLÜMLERİNİ TBMM'DE GÜNDEME GETİRDİ.. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda şüpheli asker ölümleriyle ilgili konuştu. “20'li yaşlarda vatani görevlerini büyük bir heyecanla yapmaya giden gencecik fidanlar intihar,silah kazası, mühimmat patlaması gibi sebeplerle hayatını kaybediyor. Konunun üzerine gidilerek kışlalardaki şüpheli asker ölümleri sonlanmalıdır”dedi.

19 Ocak’ta Azmi Ayverdi, 1 Mart’ta Furkan Umut

19 Ocak 2021’de Şırnak Uludere’de intihar ederek hayatına son verdiği açıklanan Malatyalı asker Azmi Ayverdi’nin ölümünün ardından 1 Mart 2021’de ailesi Malatya’da yaşayan Piyade Uzman Onbaşı Furkan Umut’un da Şırnak’ta vatani görevini yaparken hayatını kaybettiği açıklandı.

İntihar,silah kazası,mühimmat patlaması…

Şırnak’ın Uludere ilçesinde askerlik yaparken terhisine 2 ay kala “intihar ederek öldüğü” açıklanan 21 yaşındaki Azmi Ayverdi ile ilgili girişimlerde bulunan, konuyu meclis gündemine taşıyan ve ailesinin haykırışlarını kamuoyuna aktaran  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada;  “Önümüzde çok yakıcı ve trajik bir konu var: Şüpheli asker ölümleri. Bir yılda 11 askerimiz şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. 19 Ocak 2021'de Şırnak Uludere'de Azmi Ayverdi vatani görevini yaparken hayatını kaybetti. Azmi Ayverdi'nin ölümünün üzerinden kırk gün geçtikten sonra Malatya'da yaşayan bir ailemiz daha kara haberi aldı. Uzman Onbaşı Furkan Umut, Şırnak'ta vatani görevini yaparken öldü maalesef. Azmi Ayverdi'nin annesi "Ben çocuğumu merdiven temizleyerek bin bir zorlukla büyüttüm. Eline kına yakarak gönderdim. Kınalı kuzumu bana tabutta teslim ettiler." diyor. 20'li yaşlarda vatani görevlerini büyük bir heyecanla yapmaya giden gencecik fidanların ölüm sebebine ‘silah kazası, mühimmat patlaması, intihar’ diyorlar. Gencecik fidanlar hayatlarının baharında toprağa düşüyor, çelişki dolu açıklamalara aileler inanmıyor. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorlar.”ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Murat G. (3 yıl önce)
    Birliklerde meydana gelen her ölüm olayı ile ilgili zaten savcılıklarca adli soruşturma yapılmaktadır. Siz şüpheli olarak görmek istedikten sonra her durumu şüpheli olarak ilan edebiliyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla