SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'dan 38 Kamu Çalışanına Görevden İhraç

0
Güncellendi - 2017-02-08 17:45:44
Malatya'dan 38 Kamu Çalışanına Görevden İhraç
A- A+ PAYLAŞ

  • 686 Sayılı KHK ile 38'i Malatya'da görevli olmak üzere toplam 4 bin 464 kamu çalışanı memuriyetten ihraç edildi

Resmi Gazete'nin 7 Şubat 2017 günkü mükerrer sayısında yayınlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Malatya'da toplam 38 kamu çalışanı FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile ilişkili oldukları gerekçesiyle görevden ihraç edildiler.

İHRAÇ EDİLEN 4 BİN 464 KİŞİDEN 38'İ MALATYA'DAN..

Kararnameye göre, 4 bin 464 kişi memuriyetten atıldı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığından 2 bin 585 kişi, Jandarma Genel Komutanlığından 893 kişi, Emniyet Teşkilatından 417 kişi, Yargıtay'dan 10 kişi, Yüksek Seçim Kurulundan 10 kişi, İçişleri Bakanlığından 49 kişi, Dışişleri Bakanlığından 48 kişi, TRT'den 88 kişi meslekten atıldı.

Yayınlanan KHK ile Malatya'dan 26 öğretmen, 8 Jandarma personeli, İçişleri ve Milli Eğitim'den 4 idari personelin görevlerinden ihraç edildikleri bildirildi.

Malatya'da görevliyken memuriyetten çıkarılanlar şunlar:

İçişleri Bakanlığı

Ayşegül Şen- Şef,

Korkut Yiğit- Teknisyen,

Jandarma

J.Asb.Üçvş. Ahmet Özel,

J.Asb.Kad.Üçvş. Erkan Yılmaz,

J.Asb.Kad.Çvş. Ekrem Kuş,

J.Asb.Kd.Çvş. Mehmet Ali Turan,

J.Asb.Kd.Çvş. İbrahim Sünbül,

J.Mly.Kad.Kd.Çvş. Sami Yakıcı,

Uzm.J.Kad.Çevş. Ozan Bacak,

J.Kur.Yb. İbrahim Yazıcı- 2. Ordu Karargahı,

Milli Eğitim Bakanlığı

Öğretmenler

Filiz Metin-Akçadağ,

Hacı Maden- Battalgazi,

Halil İbrahim Çakır- Battalgazi,

Hasan Kaya- Battalgazi,

Hızır Kasap- Battalgazi,

İmihanım Güler- Battalgazi,

Kadir Yeşilkaya- Battalgazi,

Rabia Özbek- Battalgazi,

Rüstem Ekmekyapar- Battalgazi,

Seda Demir- Battalgazi,

Sevtap Fazlı- Battalgazi,

Nurhayat Akpolat- Darende,

Yavuz Zeren- Darende,

Hacer Sarıgül- Doğanşehir,

Narcihan Kaya- Doğanşehir,

Aynur Ünal- Yeşilyurt,

Ayşen Ekmekci- Yeşilyurt,

Bilgehan Leventoğlu- Yeşilyurt,

Fatma Berra Aytekin- Yeşilyurt,

Hasan Bulut- Yeşilyurt,

Mehmet Sıddık Yalçın- Yeşilyurt,

Meliha Yıldırım- Yeşilyurt,

Metin Başer- Yeşilyurt,

Nuh Akpınar- Yeşilyurt,

Osman Orhan Kaplan- Yeşilyurt,

Sonay İzciler- Yeşilyurt,

İdari Personel

Süleyman Ulutaş (Veri Hazırlama İşletmeni) Malatya,

Hakan Leylek (Veri Hazırlama İşletmeni) Yazıhan.

RÜTBELERİ ALINAN EMNİYETÇİLER..

Bu arada, aynı KHK ile daha önce emekliye sevkedilen rütbeli ve rütbesiz 242 polisin de rütbeleri alındı.

Bu isimler arasında daha önce Malatya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde müdür olarak görev yapan Ahmet Pehlivan ve Rıdvan Çalıkuşu'nun da bulundukları öğrenildi. Yine Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu'nda bir süre görev yapan Yrd.Doç.Dr. Önder Aytaç'ın da ünvanlarının geri aldığı bildirildi.

Kararnameye göre, bu kişiler görev yaptıkları teşkilata ve kamu görevlerine yeniden kabul edilmeyecek, doğrudan veya dolaylı görevlendirilemeyecek. Ayrıca uhdelerinde taşımış oldukları mesleki unvanları ve sıfatlarını kullanamayacak ve bu unvan ve sıfatlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak. Bu kişilerin uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacak

Söz konusu emniyet mensuplarının silah ruhsatları, emekli polis kimlikleri ve ilgili pasaport birimlerince pasaportları iptal edilecek ve özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- AA,

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Fehmi (7 yıl önce)
    Sn. Editör, Süleyman Ulutas İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli, Hakan Leylek ise Yazihan Milli Eğitim personeli. (Her iki isim de resmi gazetede atılanlar arasında Milli Eğitim Bakanlığı listesinde) Haberde sanki biri Büyükşehir Belediyesi diğeri de Yazıhan Belediyesi personeli gibu yansıtılmıs.
    0
    0
    Yanıtla