SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'dan Başka Gidecek Yerimiz Yok ki!"

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz depremlerden sonar bile karaciğer nakillerine devam ederek, 6 tane acil hastaya karaciğer naklini gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Malatyalı Gazeteci Şelale Kadak’ın youtube kanalına konuk olarak derem sonrası yapılan çalışmalar ve kent hakkında değerlendirmelerde bulundu.

-“Şehrimizin bu halini görmek içimizi çok sızlatıyor”

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, “6 Şubat’tan önceki Malatya cıvıl cıvıldı.  Malatyalılar şehrini çok sever ve çok bağlıdırlar. Ama 6 Şubat’tan sonra diyebilirim ki,  hayalet bir şehirde yaşıyoruz, şehirde hiçbir canlılık yok. Akşamları şehre giremezsiniz, gidemezsiniz. Gündüzleri ise bir elin parmakları kadar işyeri açık.  Çok üzülüyoruz. Bu görüntüden bir an önce çıkmak istiyoruz. Şehrimizin bu halini görmek içimizi çok sızlatıyor.  Çocukları okula devam edenler çocuklarını ve ailelerini Malatya dışına götürdü, büyükşehirlerde ev tuttular. Öğretim Üyelerinin çoğu Elazığ’a geliş gidiş yapıyorlar.” dedi.

-“Bu binanın 9 büyüklüğündeki bir depreme dayanıklı olduğu söylenmişti”

Prof. Dr. Sezai Yılmaz, “Ben 1998 yılında Malatya’ya geldim. Turgut Özal Tıp Merkezi’nin inşaatı 1996’da bitmişti. O zaman bu binanın 9 büyüklüğündeki bir depreme dayanıklı olduğu söylenmişti. 2011 yılında Karaciğer Nakli Enstitüsü tüzel olarak kuruldu. Bizondan sonra Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün yapımı için bir çok girişimlerde bulunduk. O dönemki bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın çok büyük destekleri ile bu binanı yapılmasına karar verildi. Yıl 2013 olabilir, o zaman 100 milyon TL bir maliyetle bu bina yapıldı. Bu bina yapılırken temel atılmasından sonra her noktasında inşaatında bulundum.  Çok ciddi bir inşaat süreci yaşandı. Şu anda bu binayı yapan mühendislerden bir tanesi Akkuyu’daki nükleer merkezde çalışıyor. Onunla defalarca temasa geçtim. Bu kadar ağır depremlerde Malatya’da barınılması gereken binalardan bir tanesi Turgut Özal Tıp Merkezi, Karaciğer Nakil Enstitüsü Hastanesi ve bizden sonra yapılan Onkoloji Hastanesi.” İfadelerini kaydetti.

-“O fedakâr doktor ve hemşireler hastalarını hiç terk etmediler”

Deprem anları ile ilgili de konuşan Prof. Dr. Sezai Yılmaz şunları söyledi:

 “İlk depreme evlerimizde yakalandık. Ailelerimizle birlikte hastaneye geldik. İkinci depreme ben odamda yakalandım. Hakikaten insan iki büyük felakete yakalanamaz. Çok büyük bir şeydi. Bina kesin yıkıldı dedim, böyle bir sallantıya dayanamaz, dedim. Bütün hastalar kendilerini dışarı attılar, sadece yoğun bakımdaki hastalarımız kaldı. İnanırmısınız, o fedakâr doktor ve hemşireler hastalarını hiç terk etmediler.  Ağır sallantı esnasında herkes işinin başındaydı. Deprem sonrası binanın durumuna baktık, duvarlar da basit çatlaklar var. 4-5 kez kontrol kurulları binayı kontrol ettiler, herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler.”

-“Depremlerden sonra 6 tane karaciğer nakli yapabildik”

Depremden sonra ara vermeden karaciğer nakillerine devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Sezai Yılmaz, “Çok yoğun karaciğer nakli yapan bir ekibiz. Daha önceden gerek fiziki olarak, gerek ekip olarak, gerekse teçhizat olarak burası dünyada bir numara. Kamuoyu bunu biliyor. Biz 2018’de ilk kez aynı anda 3 vericili karaciğer nakli yaptık, 2019 yılında aynı anda aynı gün 5 vericili karaciğer naklini yaptık. Dünyada çok önemli bir olay. Biz 2022 yılının temmuz ayında 4’lü çapraz karaciğer nakilleri yaptık. Buda dünyada bir ilk. Burası çok önemli işler yapmış bir merkez. Yılda 300 civarında karaciğer nakli yapan bir merkez. Biz yılbaşından 6 Şubat’a kadar 36 tane karaciğer nakli yaptık. Bakınız, 36 yada 35 günde 26 tane karaciğer nakli yaptık. Bu hakikaten çok büyük bir performans. Deprem olduğunda bizim o esnada karaciğer nakli bekleyen hastalarımız vardı. Biz birkaç gün geçtikten sora oturup konuştuk arkadaşlarımızla. Acil hastalarımıza karaciğer nakli yapılmasını kararlaştırdık. Bina, ameliyathaneler ve ekipmanlarda hiçbir problem yoktu. Depremlerden sonra 6 tane karaciğer nakli yapabildik.” şeklinde konuştu.

-“Halk aynen kayısıya sahip çıktıkları gibi sahip çıktılar”

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün zaman zaman yaptığı çalışmalar ile dünyada birinci olduğunu ve artık dünyada bir marka olduğunu belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Bu karaciğer nakli olayına Malatyalılar, doktorlar, bizim personelimiz, yöneticiler, halk aynen kayısıya sahip çıktıkları gibi sahip çıktılar. Malatya’da bununla ilgili büyük bir pozitif yaklaşım var. Dolayısıyla bizim doktorlarımız, hemşirelerimiz, personellerimiz o kadar fedakarki, evlerin de acı bir olay olsa bile gözlerini kapatarak geliyorlar. Burada dünyaya örnek fedakâr bir ekip var. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Hastalarımız tekrar gelmeye başladılar. Haftada 3 karaciğer nakli ile tekrar çalışmalarımıza başlarız, bir süre sonra da eski ivmesini kazanır diye düşünüyorum. Personellerimiz, eğer ailesini Malatya dışına götürememişse aileleriyle hastanede barınıyorlar. Biz bu yıl yaklaşık 350 karaciğer naklini hedefliyorduk. Son yapılan karaciğer nakillerimizden birisi Kırşehir’den gelen ve bir akrabasından canlı vericili nakil yaptığımızı 16 yaşındaki bir kız çocuğumuz. Şanda durumu çok iyi. Gaziantep-Nurdağ’ında koma halinde getirilen, bilinci tamamen kapalı olan ve oğlundan nakil yaptığımız yaklaşık 55 yaşlarında bir kadın, bu hastamızın da durumu çok iyi. Son hastamız ise Elazığlı, komada değildi, ama durumu çok kötüydü, oğlundan karaciğer nakli yaptık, bu hastamızda iyi. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Rektörümüz burayı terk etmedi, baş hekimimiz terk etmedi, hocalarımız terk etmedi, ben terk etmedim, bu aslında bizim personelimize de çok büyük bir güven verdi. Yani karargahı terk etmemek lazım. Bu çok önemli bir şey.” diye konuştu.

-“Hocam terk etmeyeceksiniz, değil mi?’ diyorlar”

Malatya’da kalmaya ve hizmet etmeye devam edeceğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Çocukluğum Malatya’da geçti. Malatya’yı çokta seviyorum. Benim ailem Arguvan kökenli bir aile. Çocukluğum üniversite öncesi Malatya’da geçti. Malatya’ya ayrı bir sevgimiz var. Devletimiz burada çok anlamlı bir yatırım yaptı, çok özel bir yatırım yaptı, dünyada olmayan bir enstitü oluşturdu, bir model oluşturdu. Burayı bırakmak içime sığmıyor gibi görünüyor, üzülürüm. Buranın dana çok iyi yerlere taşınması lazım. Burada kalmayı önemsiyorum. Ayrılmak gibi bir şeyim olmayacak.  Depremler süresince hastaneye girerken, kapıdaki güvenlik görevlileri ve gerekse diğer çalışanlar beni yakalayarak ‘Hocam terk etmeyeceksiniz, değil mi?’ diyorlar bu acılı süreçte. Bende onlara hep şunu söylüyorum, ‘Nereye gideyim, Malatya’dan başka gidecek yerimiz yok ki’ diyorum.” Şeklinde konuştu.

Barınma ve çocukların eğitim durumu ile ilgili düzelme olması halinde Malatya’dan gidenlerin büyük bir bölümünün geri geleceğini belirten Prof. Dr. Sezai Yılmaz, “Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kızılay, personelimizin barınma sorununu çözecek bir ekolojik köy projesi yapıyor. Çok iyi niyetli bir üniversite yönetimimiz var.” dedi.

Şelale Kadak- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

47 yorum yapılmış

  • İsmail (1 yıl önce)
    Esselamun Aleyküm Sezai hocamı misafir ettik lokantada kibir yok gurur yok çok mütevazi bir insanlığı var Ailesi ile hoş bir vakit geçiren alçak gönüllü bir hocamız Rabbim yar yardimcimiz olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman bulut (1 yıl önce)
    Memleket ve hemşehri sevgisini imkanlara değişmeyen bu güzel ilim ve şifa adamını kutluyorum , belki bazı yaratıkların da yüzü kizarabilir !
    %75
    %25
    Yanıtla
  • svs (1 yıl önce)
    keske belediye baskani adayi olsa hocam saygilar
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatya 44 (1 yıl önce)
    İyi ki varsınız. Sizinle gurur duyuyoruz hocam. Adalet ve liyakat anlayışınızla o rektor koltuğunu en çok siz hak ediyorsunuz.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hoca rektörlüğü de, daha üst düzey yöneticiliği de hakediyor. Ancak bu yöneticilikler için koydukları kriterler hocaya uygun değil. Hoca onun bunun adamı değil. Hoca doğru, dürüst. Hoca hakyemez. Hoca Malatya nın çıkarlarını her şeyin üstünde tutar. Böyle adamları yönetici yapmazlar. Çünkü bilirlerki böyle adamları yönetici yapınca istediklerini yaptıramazlar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Benim yorumumda kötü olan ne var? Doğruları yazdım. Ancak bu cümleleri bile hazmedemeyenler olduğu sürece bu Malatya dan bir şey olmaz. Hoca da ayda milyon kazanacağı bir özel hastaneye gitsin daha iyi. Önce hizmet ettiğin insanlar doğru ahlaklı olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Birdesen (1 yıl önce)
    Hocam, insanlara ikinci bir yaşama şansi veriyorsunuz, emeğiniz asla ödenemez ,memleket sevdaniz herkese örnek olsun , sizlere sağlıklı bir yaşam diliyorum .
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Erhan (1 yıl önce)
    Böyle hakiki Malatyalilarin kıymetini bilelim. Malatyali olmayanlari baş taci edip Malatyalilari kenara ittiginizde yanliş yapiyorsunuz dedıgimizde mikro.milliyetcilik yapmayin deniyordu.ne oldu zor durumda onlar birakip gitmekle kalmadi birde Malatyayi karalamaya başladilar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Yeri (1 yıl önce)
    Sayın Malatya haber editör lütfen şu yorumlarda yüzdeyi kaldırım tekrar eskisi gibi rakamlar olsun kaç kişi artı eksi vermiş
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Hocam iyi niyetiniz halis ama dediğiniz gibi eğitim için terk ediyorlar ve asistan doktorlar için eğitim şart..ve 3-5 ay bile çok önemli asistan eğitimi için ... kalıcı nakil olması lazım asistanların diğer illere... yarın kimse ben anjio yapamıyorum , ameliyat yapamıyorum çünkü depremzedeydim Malatyadaydim kabul etmez.... on binlerce hastanın sorumluluğu niteliksiz bir uzman yetiştirerek siyasetin kaderine terk edilmez... umarım Rektör bey istifa etmez... Milletvekilliği için terk etmez şehri...
    %62
    %38
    Yanıtla
  • İsmail cavlak (1 yıl önce)
    Malatya Sezai Hoca ile gurur duyuyor. Allah ına kurban Hocam.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Abdulkadir Artan (1 yıl önce)
    Sezai Hocamıza ve ekibine selam olsun.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Suat (1 yıl önce)
    Hocam sadece malatya da degil.Ülkemizde basarilariniz takdir ediliyor.işiniz rast gelsin .saygı ve sevgilerimizle .
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Kızl (1 yıl önce)
    Kızılay mı ekolojik proje yapacak? Etrafındakilerle mi? Bakalım görelim..
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Ümit Olcay Karaman (1 yıl önce)
    Adamın dibi. İşte gerçek Malatyalı, süper insan. Aynı zamanda benimde naklimi yapan gerçek kahraman. Size ve ekibinize Hizmetlisinden, sağlık personelinden, hemşiresinden, doktorlarından ve özellikle sizden ve Barış hocam dahil bütün ekibinizden Allah razı olsun. Sizin gibi insanlar az bulunur hocam. Ölene kadar size ve ekibinize minnettar kalacağım. Malatya sizinle gurur duyuyor. Keşke her Malatyalı sizin gibi olsa.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Bu yorumu beğenmeyen yüzde 26 neden beğenmemiş acaba???? Ümit bey sezai hoca ve ekibi sayesinde şifa bulduğunu ve minnettar olduğunu yazmış. Bunun beğenilmeyecek yanı nedir acaba?? Aklıma sadece sezai hocanın çalışmalarından kendilerince yeterli çıkar ve menfaat elde edemeyen insan müsveddeleri geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatma Akıncı (1 yıl önce)
    Hocam lütfen Malatyayı bırakmayın size ihtiyacımız var.Sizin sayenizde Allah bana ikinci bir hayat verdi.Herşey gönlünüzce olsun...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    İşte gerçek Malatyalı. İşte karşılıksız Malatya yı seven bir Malatyalı. İşte cebini doldurma derdinde olmayan bir Malatyalı. Malatyalı yöneticiler örnek alsınlar. Ancak hocanın bu sevgisini de karşılıksız bırakmasınlar. Hocaya sahip çıksınlar. Gereken değeri versinler. Çünkü böyle insanlar az bulunur.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    Çok çok teşekkür ler hocam.Allah razı olsun .olumsuz eleştiriler yapan şahıslara itibar etmeyiniz.asagda bazı yorumları gördüm üzüldüm gerçekten.hocanin bu fedakarlığı dan dolayı bir malatyali olarak teşekkür ler hocam.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • bedrettin VAİZOĞLU (1 yıl önce)
    SAYIN prof dr sezai Yılmaz sayın prof dr cemil çelik beyın döneminde turgut özal kongre merkezinde toplantı yapıldığında sayın cevdet yılmaz bey yukarıdakı katda kongre mrk üst katı %öngörünümlü geniş uzun vadeli projelere önem veren sayın prof dr cemil çelik bey ve ekibi inşaatı yapan ekibin şuan akkuyu yaptığını belirtmeniz buna örnekdir fakat karakavak &çırmıhdı tarım bölgesi aşşagışehirde öyle o dönemde b b ılan sayın ahmet çakır& sayın cumali akın üniversitemizin inşaat fakultesi dekanını beyanatı var bu bolgeye inşaat yapılmasını toprak tarım alanı olduğu için yumuşak içerikde&sayın prof baharçiçek her hafta teze camının yanındaki vakıf işhanında kent konseyı toplantılarında m a l a t y a m ı z ı n üretiminin çeşitlendirilmesi için planlama seminerleri verıyordu akademik gelişme ileilgili belediyeden hiç kimse gelmedi yoktu!!!inönü üniversitesinin beş yıllık planlamasını yapan şu anda dünya egitim alanında ismi geçiyorsa !!!bunu dikkate almayan belediyede üniversite sanayi işbirliği uygulamasını yapmayan malatyayı bu tabloda yırmı yıl geri göturen!!!1997 avrupanın export import merkezi olan rotterdamda oluşturduğumuz iş portföyünü bölgemizin ekonomik katma değer sağlaması dünya piyasalarında anılmasını sağlamak gayretimiz sayın ali helvacı beyin bayındırılık bakanlığında müşteşarken mılyon dolarlık projeleri uygulamada üretimin bağlantılarımız olan uzakdogudaki bağlantılarımızla teknolojik üs kurmak içindi maneviyatımızda rahmetli niyazi mısrı kabrı limmide&mevlana nın gezdiği yerler şimdi harab oldu takip ve kontrolu yapamayan belediye imar&fen işleri:: turgut özal üniversiteindeki siyah sayfa da hayalleri &geleceği olan öğrenci,lerin isimleri var elif apt akpınarda inşaatı yapan mütahit benım inşaatda kullandığım demirler yan tarafdaki inşaatda kullanılan demir konusunda vuslat tv de beyanatı var bu konudaki konuşması neden olunan bilanconun bedeli m a l a t y a daki maneviyat&sancaktarlardan böylemi alındı el semiu&el basıru tabiki sahıp olacağız fakat mısyonu vizyonu ekibi planlaması doananımlı kişilerle olur !!!!algılayıp uytgulamada zayıf olan larla değil rahmetli c u m h u r b a ş k a n ı m ı z ö z a l değerlendirmede icraat yaparak hedefe planlı gidip sonuç odaklı uygulamalar vardı son dönemde yırmı yıl m a l a t y a mızın bakanı yoktu sayın tüfenkçi bey teşkilanlanma konusunda durum ortada
    %64
    %36
    Yanıtla
  • A.VAHAP GÖKÇEK (1 yıl önce)
    Değerli Hocam Malatya ya göstermiş olduğunuz derin ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim saygılarımı sunarım
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Mehmet Vural (1 yıl önce)
    Hocam öncelikle size ve ekibinize teşekkür ederim.Malatyayı terk etmemeniz sizin karakterli ve şahsiyetli bir hoca olduğunuzun ispatıdır.Başta O üniversiteyi yaptıran Rahmetli Turgut Özal Allahtan rahmet diliyorum siz değerli hocalarımızın Malatyayı yalnız bırakmayıp sahiplendiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Çiçek (1 yıl önce)
    Ummadığınız yerden çiçeklenin sayın hocam. Allah sizi hususi kılsın. Sizi seviyoruz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Malatya sevgisi budur Hocamizin ve malatyaya halkina hizmet eden degerki hocalarimizin degerini bilelim hocamizi kutlarim cunku ekibi ile Insanlara canlara can katiyor
    %78
    %22
    Yanıtla
  • New malatya (1 yıl önce)
    Bizde topraklarını terketmeyenlerdeniz. Daha önce nasıl istanbul, Düzce, Kocaeli, Yalova, Van depremde yerle bir olup dahada büyüdüler Malatya’mızda inşallah gerekli dersleri çıkararak eskisinden daha güzel olacak. Şehir düzelecek, başka şehire gidenler dönecek maalesef kaybettiğimiz canlar dönmeyecek Allah tüm kayıplarımıza rahmet eylesin. İl dışına giden hemşehrilerimizinde barınma sorunu çözülünce memleketlerine gelmeleri ve malatyamızın eski günlerine dönmesi dileğiyle.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Ben hocanın yerinde olsam basar gider aylık en az 500 milyara özele geçerdim
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Hocam has Malatyalı sen anlamassin o işleri
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Ruhlarını şeytana satanlar bitmiyor ve bitmeyecek. Bu zihniyet değil mi para için değerleri ayaklar altına alan. Maalesef hoca gibi mayası düzgün insanlar var da bu dünya hala dönüyor. Bu zihniyet siyasetten ekononomiye, eğitimden tarıma, sağlıktan imara her yerde varlar ve üzülerek söylüyorum ki bunların ülkeyle bayrakla hiç bir alakası yok.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Özel hastaneler parayı yerde mi bulmuş... dediğin miktarı zor verirler...
    %38
    %62
    Yanıtla
  • İstanbulda özel bir hastane bu parayı teklif etmişti.Şimdi bu tutar bile düşük sayılır!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Demet (1 yıl önce)
    Iste gercek malatyali teşekkür ederiz...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Battal türevden girmiş integral den çıkamamış sın sokak ağzı değil bu Malatya ağzı sen yalakalığı Bırak rektör gitmek isteyene dur dememeli herkesin bir ailesi var
    %33
    %67
    Yanıtla
  • Üniversitelerin ilk görevi,kendini ısbatlamış,kıymetli bilim adamlarını koruyup,kollamak bünyesinde tutmaktır.Diğerlerini ise yani üniversiteleri bir memuriyet alanı gören zihniyettekileride bir an önce üniversitelerden kesinlikle uzaklaştırmaktır. İşte artan bu zihniyet yapısı nedeniyle üniversiteler bilimsellikten uzak kalmış,özellikle son yıllarda bilimsel yayın ve makale sayısında görülen dramatik küçülme giderek artmıştır.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Ben ne diyem hocam ne diyem ben Akpınarda esnaflık yapıyordum. bizlere salatacı diyorlardı. Arguvanlılardan cok müşterim vardı. komşumuz Rıza Bingöl vardı. diğer komşumuz Altun Uşaklı(Baskil) Sarı Ali vardı yani çok güzel komşuluk vardı. bir evin küfleti gibiydik. evel Allahın sayesinde bende sizin gibi duşünenlerdenim. ben Türkiyeyi ve Seyit Battal Gazi diyarını terk etmeyeceğim.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (1 yıl önce)
    Sayın hocam siz ve sizin gibi bilim insanlarına saygı duymamak mümkün değil. Keşke her kesimden yöneticilerimiz de popilist polikaları bırakıp işlerine odaklansalardı bu ve bunun gibi felaketleri az hasar ve can kaybıyla atlatırdık. 6 Şubat'ın milat olması dileğiyle yerel ve kamu yöneticilerimizin bilim insanlarının fikirlerine önem vermelerini dilerim.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Battal (1 yıl önce)
    Saygıdeğer hocam ne desek nasıl etsek size minnet borcumuzu tüm bölge adina ancak saygi hürmet temennilerimizi sunabiliriz iyi ki varsınız allah basimizdan eksik etmesin siz ve diğer saygin hekimlerimizi..siz giderseniz sadece malatya degil tüm bölge mahsun perisan kalır... varolun hocam...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Rabbim sizin gibi hocaları eksik etmesin hocam gurur duyuyoruz sizinle. Sağ olun var olun. Bu topraklarda doğduk ve bu topraklarda öleceğiz. Emeklerimiz için bir kez daha teşekkürler.... Biz birlikte Malatya olacağız inşallah...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Prof.Dr.Sezai Yılmaz hocam,Her türlü övgüye layık ,gerçek bir Malatya hizmetkarı olduğunuzu bu asrın felaketinde bile bir gösterdiniz.Sağolun,varolun.Siyasetçileri unutmayacağız.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hacı Hüseyin KUTLU (1 yıl önce)
    Hocam bir malatyalı olarak açıklamanız beni çok mutlu etti. Umudum dahada güçlendi. Sizin gibi değerli hocalarımız ve hemşerilerimiz sayesinde inşallah yaralarımızı en kısa sürede sarıp memleketimizi daha iyi yerlere taşıyacaz.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Hocam sana söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum. Sadece şunu söylüyorum Allah sana sağlık sıhhat versin ömür boyu sağlıklı huzurlu yaşam versin.. keşke milletvekilleri.. belediye başkanları senin gibi olsalar.. keşke senin gibi malatya sevdalısı olsalar.. ben bunu yazıyorum ama belki size kötülük ettim çünkü milletvekilleri ve belediye başkanları seni kıskanıp senle uğraşacaklar. Ama allahin izniyle doğru duvar yıkılmaz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Rektör bey hangi akademik personel gitmek istiyorsa Bıraksın
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Sebebi ne? ne düşündünüz de ?öyle kolay mı yetişiyor bir hekim,akademisyen..hastasi olan bilir kıymetini bir şehir degil tüm bölgeye hizmet eden bir hastane burası .sokak agziyla giderse gitsin demek le olmuyor.zaten sizin ve türevlerinizin bunu anlamasını beklemiyorum .
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yerine senmi okutup,yetiştirip oturtacaksın ?Bu kafayla Memlekette hekim bırakmadınız! İstersen Sen git.Bu en kolayı.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Haklısınız gitmek isteyen gitsin. Bu sayede biz dışarıdaki malatyalı akademisyenler memleketimze dönebiliriz
    %50
    %50
    Yanıtla
  • iyi akademisyen gitmiş...rektörlerin çokta umurunda... dünyanın en kazançlı ve risksiz işi türkiyede bir üniversitede rektör olmak... bütün nimetlerde önüne serilir... villalar, lüks arabalar... ama dünya sıralamasında çukurda.... eğitim zaten dibe vurmuş...kimsede hesap sormaz... eskiden akademik personel amirden çekinirdi, şimdi amirler akademik personelden... aman bana herkes iyi desin... işini yapanada yapmayanada saygım var... amaç bir level daha yukarı atlamak.... ama liyakatle değil... boş beleş diplomayla piyasaya çıkan mühendislerin eseri bu depreme dayanıksız yapılar ve ölümler... işini iyi yapan derse ciddi tutan akademisyenler baştacı ama onların nasıl aşağılandığını da bilmiyoruz değil...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemalî (1 yıl önce)
    Helal olsun hocam.malatyali olmak böyle olmaktır.Malatya bizim besigimizdir.Allah bize maddi ve manevi kalkınma nasip etsin inşallah
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Bizi yine yanıltmadınız, teşekkür ederiz saygılarımla.
    %87
    %13
    Yanıtla